Трагедията, която промени живота на шефа на SAP | webcafe.bg
Webcafe

Трагедията, която промени живота на шефа на SAP

Илия Лазаров
08.06.2017, 19:06 (обновена 09.07.2017, 20:06)
Бил МакДермот, SAP

Снимка: © Getty Images

Бил МакДермот губи окото си при инцидент, но това прави живота му по-добър

Понякога една злополука може напълно да преобърне живота на човек. Преживяното променя всеки от нас - веднъж към по-лошо, а друг път - към по-добро.

Такъв е случаят с изпълнителния директор на SAP Бил МакДермот, който губи окото си при инцидент през 2015 г. Но вместо да съжалява за случилото се, МакДермот смята, че то всъщност е направило живота му по-добър.

„Аз съм живо доказателство, че зрението не е само това, което виждате. Злополуката, която преживях, ми даде толкова много сила, решителност и страст", споделя мениджърът пред CNBC.

Нелеп битов инцидент

Злополуката всъщност е следствие от нелеп битов инцидент. През лятото на 2015 г. МакДермот остава в къщата на брат си заради рождения ден на техния баща. След полунощ, той слиза по стълбите, държейки стъклена чаша с вода. Но се подхлъзва и пада по лице върху счупената чаша, а парчета от нея нараняват лицето му. Едно от тях попада в лявото му око.

При падането мениджърът губи съзнание. „Събудих се и бях сам. Никой не можеше да ме чуе", разказва той.

МакДермот все пак успява да стане и да излезе на улицата пред къщата, където да се обади за помощ, макар че на практика не вижда нищо заради кръвта от нараняванията.

„Трябва да намериш начин да станеш, да излезеш и да продължиш напред. Но когато имаш парче стъкло в окото, е доста трудно да го спасиш. Аз изгубих тази битка, но спечелих по-важната", споделя той.

В нощта след злополуката МакДермот претърпява над 9-часова операция, а през следващите месеци още 11 или 12 интервенции. Успява да се върне на работа няколко месеца по-късно - есента на 2015 г.

Вместо да го травмира, преживяното му помага да запази спокойствие в напрегнати ситуации и да взема правилни решения, без да се влияе от събитията.

Никога не се страхувай да споделиш цялата си история. Покажи на хората, че си любезен и прозрачен!

„Най-смел съм, когато съм под напрежение. Когато нещата се движат твърде бързо и трескаво за всички останали, темпото при мен се забавя. Сякаш виждам случващото се на забавен каданс... оценявам причините за ситуацията, хаотичните условия и намирам подходящите решения", разказва топ мениджърът.

Злополуката промени живота ми към по-добро. В труден момент аз не се поддадох на хаоса. Вдъхнових се, борих се с него и го победих. Така разбрах колко прекрасно е от другата страна", обяснява той.

Сериозни успехи за SAP

В периода след инцидента МакДермот се радва на сериозни успехи. За 2015 г. ръководителят на SAP получава 9.9 млн. евро, което го класира на второ място сред най-високоплатените мениджъри на немски компании.

Заради супер успешната за компанията 2016 г., годишното му възнаграждение нараства до 15.6 млн. евро, превръщайки го в най-високоплатеният топ мениджър в Германия.

Бъдещето пред компанията изглежда светло - цената на акциите на SAP продължава да расте, а клиентите имат все по-голямо доверие на продуктите й. Към 7 юни пазарната капитализация на SAP е над 124 млрд. долара. За първото тримесечие на 2017 г. оперативната печалба на компанията се повиши с 8% до 1.2 млрд. евро.

Германската компания е специализирана в създаването и разбработката на корпоративен софтуер за управление на бизнес операции, бази данни и отношения с клиенти.

Oще: sap  бил макдермот  злополука  мениджър  напрежение  око  по-добър живот  успехи 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.