Заплащането на протестите | webcafe.bg
Webcafe

Заплащането на протестите

Григор Гачев
19.07.2013, 14:25 (обновена 22.07.2013, 08:51)
протест

Снимка: © Стоян Йотов

За да изглеждат протестиращите интелектуално, се препоръчва да носят очила, книги, лаптопи, микроскопи, телескопи, циклотрони и други подобни

Днес научих как точно се заплаща на протестиращите срещу правителството. Веднага ги споделям - в тази криза всяка възможност да изкара човек някоя пара е ценна.

Става след 22 часа, за да стоят до по-късно протестиращите. Около Народното събрание и на Орлов мост спират микробуси и вадят маси, където се плаща. Получаването на парите се удостоверява с пръстов отпечатък, тъй като много от протестиращите са неграмотни.

Има специални хора, които наблюдават митингуващите, за в случай че някой непосетил митинга се опита да се пробута за пари. Дошлите след 19:30 взимат наполовина - на всички входове към митинга стоят специални хора и записват кой кога пристига. Редовните посетители си имат карти за автоматично маркиране.

Има специални бонуси. Ако носите знаме - десет лева на ден. За свирка - пет, за вувузел десет, но само ако не е прегракнал (внимавайте, пробват ги). За собственоръчно направен плакат - двайсет до петдесет лева дневно, в зависимост от размера. Дори ако нямате аксесоари, но сте викали и сте ръкомахали достатъчно силно, и наблюдаващите са ви забелязали, пак може да изкарате нещичко отгоре.

Пет лева отгоре се плаща за велосипед или скейтборд. За детска количка - петнайсет, ако е за близнаци - трийсет. (Децата вътре може и да не са истински - кукли също вършат работа. Има специални хора, дето да залисват репортерите, ако дойдат да снимат количката отблизо.) Ако пишете или рисувате с тебешир по асфалта на Орлов мост - по два лева на квадратен метър.

Специално се плаща на тези, които се правят на ентусиазирани и заинтересовани. Ако примерно снимате с телефон, вземате пет до петнайсет лева повече, в зависимост от размера на телефона. За таблети - двайсет; един пртестиращ сподели, че специално си е купил таблет, който се е изплатил още на петия ден. Ако снимате с лаптоп - трийсет лева, с настолен компютър - петдесет. Ако пък носите телевизионна камера и се маскирате като репортери, се изкарват и до сто лева.

Тарторите на организирани групи вземат двойно. Някои хитреци водят съседите от входа - хем изкарват по нещо, хем си поделят надбавката за тартор. Ако са цигани е задължително да са гримирани и изрусени, за да не личат.

За да изглеждат протестиращите интелектуално, се препоръчва да носят очила, книги, лаптопи, микроскопи, телескопи, циклотрони и други подобни. И да разговарят с околните с учени фрази. (Раздават се специални наръчници с подходящи фрази, озаглавени маскировъчно като „Речник на Интернет лумпена".)

Добре се заплаща, ако придавате разнородност на митинга. Четирима футболни хулигани ми разказаха как изкарват по сто лева на човек на вечер, като се обличат и гримират като дядо, баба и двете им внучки-тинейджърки.

Отделно им покривали разходите по епилацията и за грима и червилото. Група техни колеги пък идват като екип мажоретки - можете да ги разпознаете от истински по брадите. Понякога се случва двете групи да се сбият по навик. Полицията е инструктирана да не ги закача.

Други хулигани имперсонират разни известни личности. Любими са им писателите - днес например видях Любомир Николов едновременно на няколко места из митинга. Сигурно на имперсонаторите им куца координацията. Други пък се представят за известни Интернет личности, и тях често ги срещам да протестират. Ако случайно не ходите на протестите, нищо чудно в това време някой там да се представя за вас - гледайте репортажите дали няма да се видите.

И не само на протеста. Носи се слух, че вместо Едвин Сугарев гладувал негов специално подбран и гримиран двойник. И вместо Стефан Стоянов и съпругата му. Същото важи за протестите на българи зад граница - всъщност се касае за агитката на известен футболен отбор, която бива разкарвана със самолет по различни чужди градове, за да правят там митинги.

По време на полетите ги обучават на съответния местен език за повече правдоподобност. За промяната на външността им се грижи екип експерти по грим и специални ефекти от империалистическия Холивуд.

За поддържане на духа на протестиращите се раздават подкрепителни средства. На желаещите да се въргалят надрусани по Орлов мост специално се раздава трева. За останалите се предвижда твърд алкохол (ще рече на бучки, за по-удобно и незабелязано консумиране). Бучките се раздават на протестиращите скрити в свирки, вувузели, фотоапарати, дръжки на знамена, рамки на велосипеди и други подобни.

В определени дни се провеждат организирани обстрели на парламента, Министерския съвет, Президентството и други околни сгради. Специални хора раздават павета, боядисани като домати, яйца или в краен случай балони.

Плаща се по пет лева на хвърлено паве, но само от специално раздадените, иначе вместо това удържат от парите. Ако успееш да счупиш с тях прозорец или раниш полицай, дават десет лева. Ако павето е боядисано като балонче - петнайсет. Затова ако ви дадат боядисано като балонче паве внимавайте някой друг протестиращ да не ви го открадне, за да намаже.

Особено високо се заплаща носенето на хладно оръжие. Отначало даваха пари дори за джобно ножче или електрическа самобръсначка. От десетина дни насам обаче някой се е сетил, че полицията има право да сложи загражденията на до 20 метра от парламента, така че вече плащат само за хладни оръжия, по-дълги от 20 метра. Ако пробваш да донесеш нещо по-късо, даже може да те набият заради шмекерлък.

Плаща се и за огнестрелно оръжие. Заради дебелината на стените на парламента и на главите на депутатите обаче - само над определен калибър. Към момента минималният е 152 мм артилерийска гаубица. Ако случайно нямате, можете да си откраднете от Военноисторическия музей. Внимавайте да не вземете по невнимание по-малокалибрено оръдие, няма да ви платят. И не забравяйте да върнете после гаубицата, ще трябва и на следващия ден.

Цялостното финансиране на заплащането се осигурява през двама американски агенти, които се опитват да се представят за български блогери. Известни са в България под псевдонимите „Асен Генов" и „Константин Павлов-Комитата".

Преди да получите парите, подписвате официална декларация в три екземпляра, че никога не сте ги познавали, не ги познавате и никога няма да ги познавате за в бъдеще. Декларациите ги раздава един мършав тип с лек американски акцент, цилиндър и жилетка с цветовете на американското знаме (бил чичо, ама не разбрах чий). Боядисаните павета се финансират от немския, френския и холандския посланици.

... Та, предлагам на всички - елате на протеста! Отворете който и да е форум, на вестници или телевизии, на сайтове, къде ли не. Навсякъде масово се твърди от хиляди различни имена, че на протестиращите се плаща, и то щедро. Толкова много хора няма как да лъжат, нали? Елате преди 19 часа, носете плакати, знамена и свирки - така ще изкарате най-много.

Също, на много места в Интернет темата за заплащането се споменава щедро, но няма достатъчно подробности. Искам да помоля всички, които четат тук: ако попаднете на подобно място, давайте линк към този запис. Хората ще са ви благодарни - както любопитните, които искат да знаят подробностите, така и закъсалите, които търсят как да припечелят нещичко.

Не ми благодарете, „благодаря" е прекалено много. Един-два лева от припечеленото са достатъчни.

;-)

Oще: деца  домати  заплащане  орлов мост  павета  парламент  протест 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.02.2011, 22:00

15 nada_noname | 23.07.201316:11

няма да падне орешарски до момента в който се изострят нещата. правителството се на`упи и призна ,че не моссад и агенциата са пуснали бомбата в Бургас, но ще продължават протестите ни докато не си вземат урок и следващите управляващо. евалла на тиквата, нае`аха го но не неправи трета световна, мислеха го проста тъпо ченге но не разбраха че е страхливо и няма да жертво по-простите от него, защото после няма къде да се скрие, като пореден Ван дер Любе, илиимитатор на 9/11 проект.
ДА ЖИВЕЕ И РАСТЕ ОРАНЖЕВАТА РЕВОЛЮЦИЯ
явно единственния силен и умен мъж ще се окаже турчина Ердоган, който попари оранжевите братя на агенцията Плези се Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.07.2013, 18:47

14 minko | 23.07.201311:58

хаха заплащането..от 30 до 50лв на ден не е лошо...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

13 boris | 22.07.201311:25

Eй, дано да не пада скоро Орешарски, че на съседа Калибрата как съм я харесъл.. Само още няколко седмици да издържи и я купувам. Ще събера кинтите. Дажи си мисля, дали да не мина някоя нощ до надраскам боята - за всеки случай- ако вземе да падне идиота, да има за кво да крънкам съседа да свали някой стотак
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.07.2013, 18:47

12 minko | 22.07.201311:07

платени са всички!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

11 Божидар Гюлмезов | 21.07.201309:59

Мехехе, доволно забавна статийка Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.06.2013, 23:49

10 Явор Димов | 21.07.201303:34

Добре, че е майтапа да си кажем истината...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

9 Dimitar Stamboliyski | 20.07.201319:09

Смее се Смее се Смее се Умрех да се хиля... Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

8 Pavur Pezev | 20.07.201313:51

Афтуреее,ти го надъня в мазната фуния,майтапчия такъф.Туй лЕбералите сте такава долна измет,та да ви полеят с мазут,патешка перушина и да ви подгонят със сопи по улицата,малко ви е.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 18.06.2013, 15:29

7 Баба Вихронрав | 20.07.201302:07

И с'а к'во? За кашкавал и тийшъртки не се доредих на НДК-то. Еми може ли някой да ходатайства на баба за кинти? И как се тарифира фъркането по розови (чисти) килотки на протестите? Знам, че в момента пенцийките сме ви черни, ама баба е само на сто и пийсе лазарника, има още толкоз до пенция. Пък трая се яде рийш ли коп'ле.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2013, 13:26

6 seedno | 19.07.201317:58

спокойно, идват нови средства от консултантските услуги на гробадджиите Усмивка
   

оценка

+1 -0