Признаци, че си атеист-фанатик | webcafe.bg
Webcafe

Сърдиш се на Бог, че не съществува...

Webcafe.bg , По isfarinka.ru, превод Десислава Главева
22.07.2010, 13:23 (обновена 23.07.2010, 15:15)
атеизъм

Убеден си, че "да мислиш с мозъка си" значи да си атеист

1. Вярваш, че самолетите, компютрите, компасите и т.н. са били специално проектирани и създадени от някого, но също така вярваш, че човешкото тяло - неизразимо по-сложно от всички съществуващи изобретения, се е появило в процес на случайна биологическа еволюция.

2. Твърдиш, че трябва да се отнасяме скептично към всичко. Но смяташ за глупаци всички, които се отнасят скептично към теорията на еволюцията.

3. Вярваш, че животът е произлязъл от мъртви химически вещества, но напълно отричаш, че Христос възкръсна от мъртвите.

4. Няма да заложиш 10 лева на Еврофутбол, защото шансовете да спечелиш са незначителни. Но пък без проблем залагаш бъдещето на безсмъртната си душа на практически невъзможната теория за самовъзникването на живота.

5. Казваш, че "необичайните твърдения изискват необичайни доказателства", а после без никакви доказателства твърдиш, че няма Бог.

6. Смяташ, че атеистите, обърнали се към християнството или лъжат, или никога не са били "истински атеисти".

7. Смяташ, че християнският светоглед е ограничен, защото християните вярват само в един Бог, а твоят - напротив - е доста широк, защото не вярваш в нито един.

8. Не знаеш иудеин ли е бил апостол Петър или римлянин, но пък можеш веднага да назовеш заглавията на последните три "сензационни" романа, разкриващи "лъжите" на християнството.

9. Разочаровал си се, когато си научил, че не всички християни разбират буквално всяка дума от Библията.

10. Възприемаш Библията за художествена литература, а "Шифърът на Леонардо " - за документална.

11. Намираш логика в следния силогизъм: "Библията е дебела книга. "Властелинът на пръстените" - също. Защо да вярваме на първата, а не на втората?!"

12. По-скоро вярваш във феи, елфи и говорещи зайци, отколкото в Христа.

13. Неохотно уважаваш християните, които настояват, без оглед на всичките ти аргументи, че Бог съществува, но в същото време смяташ, че християните не умеят да мислят с мозъците си.

14. Убеден си, че "да мислиш с мозъка си" значи да си атеист.

15. Мислиш, че всеки християнин, написал книга за християнството, го е направил за пари, а всеки атеист, написал книга за атеизма - за просвещение на масите.

16. Не можеш да повярваш в събития с двухилядолетна давност, защото „никой не може да бъде уверен със сигурност, какво наистина се е случило тогава". Но пък твърдо вярваш, че религията е била изобретена от управляващата класа преди 5000 години, за да държи масите в подчинение.

17. Смяташ, че въпроси от типа на „може ли Бог да създаде квадратни кръгове или камъни, които не може да повдигне" са от жизнено важно значение за християните.

18. Наричаш Иисус "Иешуа" и Бог - "Яхве", за да намекнеш, че те по нищо не се отличават от Моллох или Ваал.

19. Гордееш се, че си свободен от предразсъдъци - за разлика от „тъпите", „ненормални" и „агресивни" християни.

20. Смяташ, че престъпленията и греховете на някои християни (инквизитори, конквистадори, свещеници-педофили и т. н.), действали в разрез с Христовото учение, дискредитират Християнството като цяло, но престъпленията на атеистите като Хитлер или Сталин, действали в съгласие с атеистическите убеждения за отсъствие на обективен морал, изобщо не хвърлят сянка върху атеизма.

21. Сърдиш се на Бог, че Той не съществува. Твърдиш, че вярата в Бога е сляпа вяра, но не виждаш, че също така сляпо вярваш, че Бог не съществува.

22. Отричаш вярата си, че Бог не съществува, като уточняваш, че просто не вярваш в Неговото съществуване, сякаш между двете мнения има разлика.

22. Смяташ, че астрономическите размери на Вселената опровергават съществуването на Бога, сякаш Бог може да бъде побран в една малка Вселена!

23. Можеш да водиш всякакви богословски спорове за съществуването на баба Яга и розовите еднорози. Уверен си, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози от доказателствата за съществуването на Бога.

24. Вярваш, че си произлязъл от маймуните. Но ще забиеш един в лицето на всеки, който те нарече "маймуна".

25. Мислиш, че щом сме длъжни да преподаваме на децата теорията за Интелигентен Създател, то напълно логично с нея трябва да преподаваме и теорията, че децата ги носят щъркелите.

*Публикуваме текста по препоръка на Александър Тодоров. Ето и част от аргументите на нашия читател:

"...Не обелвате и думица за пътя за излизане от мерзостта. Каква полза, ако лекарят ви каже какви са ви симптомите, а не ви обясни причината? Или ви каже от какво боледувате, но не ви предпише лекарство?

И тъй причината и за разврата и за безпътицата и за хаоса в обществото е само една - Богоотстъплението. Хората забравихме за Бога. Поставихме човека на негово място - творението вместо Твореца. И разбира се, че бързо се напълва с "плажни кифли" както се изразявате, с блудни умове в Елмаз, отчяни, изнервени, объркани, гневни люде. Който не пие Христовата вода и не поема Христовата истина, а с горделивия си плътски ум си мисли, че може сам да постигне спасението, извън Бога или дори въпреки Бога, той разбира се, че ще падне в лапите на греха - няма значение дали ще е разврат или празнодумство или сребролюбие или превъзнасяне или сквернословие или гняв.

Защото когато станем слуги на дявола, няма никакво значение по кой път сме стигнали до него, няма значение дали сме обесени или сме удавени - все сме в тъмнината, все сме обърнали гръб на Господа и Неговия закон.

При това забележете, че самоопределението е въпрос на личен избор - Бог ни е дал свободна воля и всеки сам си решава дали ще е честен или лицемерен, дали ще служи само на плътта или ще мисли и за духа, дали ще е развратник или ще се въздържа от блудството и ще пази душата си чиста, дали ще прощава на хората (както ни е заръчал Христос) или ще бъде отмъстителен, дали ще Богохулства (и то без да познава Божието слово) или ще бъде изпълнител на Божия закон, дали ще се поддаде на ересите и суеверията или ще си стои в лоното на Светото Православие..."

Верни на принципите за свобода на вероизповеданието, както и на правото на всеки да изрази открито и свободно мнението си, сме готови да дадем думата и на други - с друго мнение. 

Oще: атеизъм  бог  религия  християнство 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

69 sim4o | 15.11.201720:20

Имаме ДВЕ ВЯРВАНИЯ!

В Мичурин,Лисенко,Академик Опарин и в брошурите от серията "Библиотека на младия атеист".. това СЪЩО са недоказани хипотези и в тях за сега се говори САМО от позиция НА ВЯРА!

Та кои са "невярващите"?

Аз съм невярващ ,например - не вярвам в Мичуринизма ,защото Добрият Бог ни е дал науката Термодинамика и ум.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

68 peta_wawa | 15.11.201719:05

Статията е обида и за вярващите и за невярващите Смее се ...
Все едно Динко да те учи на патриотизъм, няма тяга, брат!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

67 Xaoc | 15.11.201717:42

Моя грешка, прав си. Дори това изглежда доста по-правдоподобно. Слаб агностик ми се вижда напълно логично. Мерси за инфото.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

66 deowin | 15.11.201717:26

>Айнщайн е бил вярващ

Не точно, определено не и в тесния смисъл, в който тези думи биха били разбрани без пояснение.
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_and_philosophical_views_of_Albert_Einstein
Цитирам:
>... preferring to call himself an agnostic, or a "religious nonbeliever."

Не знам защо ви трябваше да я изравяте тази безумна 7-годишна статия от гроба, май беше по-добре да я оставите дълбоко заровена.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

65 Xaoc | 15.11.201717:20

Не знам дали знаете, но Айнщайн е бил вярващ (не че е учен за пример, но е един от най-известните). Това е просто доказателство, че наука и религия могат да съществуват паралелно, в мир. А относно знанията за нашия произход - може би още не сме готови за тях. Огледайте се. Вярвате ли, че сме достатъчно зрели за знание от подобен мащаб?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

64 sim4o | 15.11.201716:48

За оправдание на вярващите без замисляне в "материализма" , би трябвало да се спомене, че Опарин е лауреат на Сталинова премия!

Дарвин не е .. по друго време е живял .. но и той си заслужава, нали?

Та материалистите, дето май не са и чували за Термодинамика , явно си викат :

"Сталинова премия!
Не е шега! Ей и на Академик Лисенко му я дадоха!
Наука!"

И ей така си вярват - в каквото им кажат по талавизора ..

Хора-да повторя - има всякакви ..

Да си вярват в Мичуринизма, колкото си искат ..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

63 sim4o | 15.11.201716:43

Kush Kushel.100000042012891 | 09.01.201520:39
Хипертъпотия. Религията (вярата) е патерица за сакат мозък.
--------------------------
Налудната вяра в Концепцията на Академик Опарин за някакво си "случайно" възникване на живота нейде на Планетата Земя , противоречаща на Науката е наистина странна Много щастлив .. но хора-всякакви.. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

62 МарКом | 15.11.201716:29

Баси тъпата статия! Потресен съм!
Колко ви платиха от isfarinka.ru за рекламата?

Имаме право да вярваме или не в каквото си искаме.
Ако статиите тук продължават да са толкова зле, явно е време да спрем да четем webcafe.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.08.2016, 07:54

61 Logicbg | 15.11.201716:11

4. Ама на кой бог да заложа? Ако мюсюлманите са прави или хиндуистите или викингите - пак отивам в ада 10. Не. Но "Шифърът" е ценна книга - позволява си по много интригуващ начин да ти зададе въпроса "Ами ако църквата не ти казва всичко?" Критично важен въпрос за посяване на съмнение. 16. Не е важна толкова давността, колкото наличните доказателства. И ако за съществуването на Христос те са съмнителни, а за чудесата му несъществуващи, то има МНОГО ПИСМЕНИ доказателства за първия вселенски събор, на който СА ГЛАСУВАЛИ. Да точно гласували като в парламента, КОИ КНИГИ да влязат в БИБЛИЯТА. Г Л А С У В А Л И ! 1. Да, защото частите на компютрите НЕ МОГАТ да се делят сами. А клетките могат. И се изменят постоянно. И по-добрите оцеляват по-дълго. И това се повтаря милиарди години и остават само най-добрите от най-добрите. Това е еволюцията - ТОЧНО ОБРАТНОТО НА СЛУЧАЙНОСТТА - простичкият факт, че децата се различават от родителите си. И по-добре приспособимите получават предимство. И за 4 милиарда години това дребно предимство се увеличава, разликите стават все повече - нови видове. Това е еволюцията. Животът се е зародил от неорганични вещества преди милиарди години, когато условията на планетата са били коренно различни. Сега вече и по времето на Христос не са били подходящи вече за директно възникване на многоклетъчни никога не са били подходящи.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.01.2015, 20:37

60 Kush Kushel.100000042012891 | 09.01.201520:39

Хипертъпотия. Религията (вярата) е патерица за сакат мозък. Нищо повече. Рудиментарен орган на човешкото съзнание.
   

оценка

+1 -0