Ти си терорист! | webcafe.bg
Webcafe

Ти си терорист!

Богомил Шопов
12.01.2010, 23:49 (обновена 13.01.2010, 09:15)

Германски клип за техния ЗЕС

Съобщение от правителството до всички граждани на България:

„Наскоро стана ясно, че в България живеят около 7 милиона терористи. Ти си един от тях. Така че, отсега нататък ние ще записваме всички твои действия в продължение на една година. Например на кого се обаждаш и кога, кога ползваш мобилния си телефон и къде, кога и къде влизаш в Интернет, на кого пишеш електронни писма и защо.

Ние знаем всичко за теб. Можем да видим с кого си говориш, къде се намираш дори в момента, какви познати имаш, с кого се срещаш, къде и кога, а при добро желание, можем да разберем и какво…

Нови биометрични документи за самоличност с пръстови и лицеви отпечатъци, високоскоростни видео камери, проследяване чрез записване на местоположението ти и следене на комуникацията ти, са невинните мерки, които ни гарантират, че няма да направиш нищо лошо, защото ти си терорист по подразбиране, даже няма нужда да го доказваме”.

Това е онова, което ни казват управляващите с исканите от тях поправки в Закона за електронните съобщения (ЗЕС). Но не е само то.

Според агенция “Фокус”, МВР е предложило на НС нови промени в законопроекта за изменение и допълнение на ЗЕС, като се е съгласило да се използват за тежки престъпления, но са посочили и други такива, за които може да се използват трафични данни - като например подготовка за убийство, причиняване на смърт по непредпазливост, закана с убийство, склоняване към проституция или блудство с непълнолетни, проповядване на расова или етническа омраза и т.н.

Сред тези престъпления са включили и най-голямата заплаха за националната сигурност или т.нар пиратство (престъпления срещу интелектуалната собственост).

Явно отново лобистите са си свършили работата или МВР просто действа по copy/paste технологията и не чете какво предлага. Какво общо има подготовката за убийство с престъпленията срещу “интелектуалната” собственост? Това си е уредено в Закона за авторското и сродните му права и НИКОЯ трафична единица не може да се използва именно за тези цели, освен ако не се следи кои сайтове посещаваме или какво сваляме (което не е обект на ЗЕС).

Тук ясно прозира намерението за ново извънредно разширяване на глава 9а от НПК и на Закона за авторското и сродните му права с цел “борба с пиратството”, което е в услуга единствено на няколко огромни световни компании и е в ущърб и на авторите, и на потребителите – тоест на всички нас.

И понеже аз не съм терорист, нито престъпник - ще бъда на 14.01.2010 от 11 часа на площада пред парламента, за да покажа, че не искам да ме третират като такъв.

Ела и ти!

 

Oще: зес  интелектуална собственост  мвр  протест 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.01.2010, 13:43

1 SeoKungFu | 13.01.201006:20

Много добре казано, особено за онези, които "нищо не правят" и следователно нямат какво да крият.
Повечето от нас именно нищо лошо не правят, нищо не крият, но не искат някакви минцифайки да следят живота им!
Защото НЕ сме терористи!
   

оценка

+1 -0