Отворено писмо до компания за бързи кредити | webcafe.bg
Webcafe

Отворено писмо до компания за бързи кредити

Jam
24.10.2013, 10:42 (обновена 24.10.2013, 12:18)
Пари, мишка, клавиатура

Уважаеми,

Пиша ви във връзка с последните ни телефонни разговори. От тях стана ясно, че закъснявам с последната вноска по кредита и нещо трябва да се направи по въпроса. Съгласихме се, че ако до 24 часа не преведа парите, ще се наложи да изпратите мобилни инкасатори.

Понеже не получих ясен отговор какво да очаквам от тях, си представих хора, които ме следват от къщи до работа и ми взимат джобните и телефона по пътя. Това ми се е случвало два пъти в началното училище и не искам да го изживявам отново на стари години.

Започнах да обмислям варианти за намиране на пари:

1. Продажба на имущество. Единствената вещ, която документално и реално притежавам е колата. Отдавна ми се върти в главата да я продам, понеже изисква поддръжка, което са много пари и време. Старата Мазда изглежда добре за възрастта си и е само на 240 000 километра реални, но има някои забележки, които ще забавят продажбата.

Потропва отдясно шарнир; задните амортисьори са за смяна; леки козметични забележки (ръжда) и още едно-две неща. От друга страна, мога да я дам за скрап веднага, но сумата няма да покрие задължението ми. Затова се насочих към...

2. Продажба на орган. Основният проблем е очеваден - времето за изпълнение. Въпреки това обмислих варианта - чувал съм, че за нула време те вдигат на крака след интервенцията. Написах "купувам бъбрек" в търсачката и малко преди да ударя ентър, се сетих, че ДАНС сигурно ги следи тия работи.

Законът също се оказва пречка за този план. Остана ми надеждата, че в африканските държави нормативната уредба е по-либерална спрямо търговията на органи. Обаче пак греда - не знам как ще се изтълкува напускането на страната (най-вероятно като опит за бягство от кредитора). Представих си как мобилни инкасатори ме спират на летището и ми взимат джобните, телефона и самолетния билет.

3. Приятели. Моите приятели не са лоши хора, нито бедняци, но са много принципни. Не вярват в даването на заеми, а "бакшиш" за тях е термин от иранската национална кухня.

И така, връщам се на моето предложение от телефонния разговор - да платя вноската на заплата т.е. най-късно на 31.10.2013. Знам, че то беше отхвърлено като абсолютно недопустимо, понеже имате нужда от тези средства, за да си вършите нормално работата.

Доколкото знам, работата ви се състои основно от предоставяне на пари срещу лихва. Така че с моите 450 лева можехте да изкарате пари от други заемополучатели. Договорът ми не е под ръка и само на база на досегашния си опит направих едно изчисление на вашите пропуснати ползи.

При годишна лихва около 200% и закъснение от 20 дни се полага да ви обезщетя с приблизително 43 лева. Споменахте такса от 20 лева, която също с готовност ще платя.

Естествено, нервите няма кой да ви ги плати, за което съжалявам. Тук е мястото да похваля вашите телефонни оператори за убедителния повелително-назидателен тон. Такава отдаденост към работата съм забелязвал само на пазара в Димитровград, където ходех с родителите си за дънки като малък. Ако имат нужда от препоръки за communication и negotiation skills, с радост ще им напиша.

Oще: бързи кредити  длъжник  имущество  компания  кредити 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.05.2017, 14:37

3 Olaf Jotunsbane.524599961264066 | 22.05.201714:37

За съжаление , невероятно вярно тъкмо се разправям с едни такива идиоти от Кредисимо за няма и 300 лв Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.08.2013, 13:38

2 albavladi | 24.10.201321:53

СТРАААХОТНО!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 24.10.201311:27

muhihihihi
   

оценка

+0 -0