Агитация | webcafe.bg
Webcafe

Агитация

Павел Николов
12.04.2011, 10:46 (обновена 13.04.2011, 14:16)
Facebook

БСП стартира предизборната си кампания с Facebook пропаганда

БСП щяла да плаща на комсомолчета ли, чегеварчета ли, няма значение, да сеят по фейсбуци и туитъри предизборна пропаганда.

На мене обаче тази работа ми се струва малко умряла.

Най-много да агитират себе си.

Защото във Фейсбук и Туитър съществува статутът „приятел".

Не виждам как някой червен агитатор ще прескочи тази ограда, за да ме убеждава в каквото и да било.

Ако ли пък става въпрос за разните отворени форуми, съмнявам се, че там някой някого някога е убедил/разубедил или ще убеди/разубеди в нещо.

Там „дебатите" по политически теми обикновено започват толерантно и завършват с „мамата".

Голяма помия ще се лее, големи химни ще се пеят, но те нито ще разубедят убедените, нито ще убедят разубедените.

Това интернетът не е като кебапче и бира, дадени на циганин, за да гласува с правилната бюлетина!

Oще: facebook  twitter  агитация  бсп  избори  интернет  павел николов 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.10.2010, 17:30

18 Danail Ivanov | 14.04.201101:33

Аз лично имам познати, за които съм дал опция да не ми показва новините от тях в бюлетина ми точно поради тази причина. Най-малкото е дразнещо, но съм се преборил с проблема Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 20:56

17 Надя Танеф | 13.04.201117:00

Ойляля, то вече почнало и без фацебука и без чубапчиту.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 12:04

16 LaForce | 13.04.201116:50

Ateista.... това твое твърдение(никът ти) те доближава повече до комунистическият режим отколкото целият ми пост.
Несвързаните те бръщолевения очевидно целят някакъв вид манипулация на емоциите в мен? Неуспешно... жал ми е когато видя някой да се проваля толкова лошо... все пак всички сме хора... идея до която ще достигнеш един ден надявам се!
И сега по темата: Горещо те съветвам да прегледаш поредицата Векът на Аз-а - няма нищо общо с плашещите те комунисти, москвича, и господ. Но пък има общо с това което представлява твоят господ очевидно..... Може да си намериш и книгата Propaganda от Edward Bernays.... от 1028 година е ... гениален труд ... ето ти и цитат, преводен на първото изречение в книжлето:
"Съзнателната и интелигентна манипулация на организираните навици и мнения на масите е важен елемент от демократичното общество. Тези които оперират с този скрит механизъм на обществото представляват невидимо правителство(управление), което е истинската управленска сила в нашата държава."
Много щастлив пусни си ся телевизора и псувай комунистите фашистите и другите лоши ора и най-вече мене да не забравиш
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.08.2010, 04:30

15 Ateista | 13.04.201115:35

Горкото Павурче,още плаче за СССР...
Как ми се ще да те видя да живуркаш в деревнята по времето на Сталинчо,твоя кумир без съмнение...нали?
Промития от комунистите мозък го влече към бедността,той уважава селяните(като най-глупава част от обществото ,но пък физически трудова),той мрази богатите и тези от големия град,той комуниста обича да чака 20 години за Москвич и да няма избор на канали по телевизията,защото били скапани,друго си е с 2 програмки...
Той комуниста обича да има една банка,лесно прозиносима - ДСК и се обърква от многообразието и чуждите имена...
Той комуниста не говори чужди езици,защото е националист - обича НРБ...
Павуурка,никой не може да ти помогне,така яко ви промиваха мозъчетата,че още търсите руски филми в Петък вечерта... Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

14 Pavur Pezev | 13.04.201115:09

Оня,още не сме уточнили хонорара,ама като ми приведат мангизите,ша напиша колко са гадни хамериканците с включен капс-лок,еспешъли фор ю.Между другото,д-р Паул Йозеф Гьобелс се е учил от АМЕРИКАНСКИТЕ си колеги:

'Гьобелс е майстор на модерните методи на пропаганда. Запознат с американските способи за реклама и популяризиране, Гьобелс успешно ги прилага с нужната модификация за немската сцена. Неговите десет божи заповеди за националсоциалистите, написани в ранните дни на нацисткото движение, разкриват правилното му схващане на психологията на пропагандата:

1. Твоето отечество се нарича Германия. Обичай го повече от всичко и най-вече на дела отколкото на думи!
2. Врговете на Германия са твои врагове. Ненавиждай ги с цялото си сърце!
3. Всеки национален другар, дори най-бедният, е част от Гермния. Обичай го като себе си!
4. Изпълнявай задълженията си. Така в Германия ще има справедливост!
5. Бъди горд с Германия. Длъжен си да се гордееш с отечество, за което са се жертвали милиони!
6. Онзи, който оскърбява Германия, оскърбява и теб. Вдигни юмрука си срещу него!
7. Удряй мошеника повече от веднаж! Когато някой отнеме правата ти, помни, че можеш да се бориш с него само физически!
8. Не бъди антисемитски мошеник. Следи внимателно Берлинския ежедневник!
9. Върши нужното за Нова Германия, без да се притесняваш от стореното!
10. Вярвай в бъдещето. Само тогава може да победиш!'
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

13 Крив Макарон | 13.04.201114:56

#Евгени Донев,
благодаря, че сте взели мнението ми на сериозно, а не сте ме ползвал, като словесна боксова круша. Най-малкото, защото имам познати които ползват подобни похвати във фейсбук за намирнето на клиенти за магазини за здравословно хранене и хранителни добавки. Не е същото, като да агитираш за БСП, но това е само въпрос на подбор на целите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

12 Оня Дето Го Трият | 13.04.201111:31

Фейсбук - мейсбук......
Без кебапчета не става! не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

11 Mile Manolov | 13.04.201111:21

Се си мислим, че старио начин със софрите по ми допада. Да яднем, да пийнем... тия три работи ^^
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.08.2010, 08:58

10 Евгени Донев | 13.04.201111:04

Макароне,
Отначало си помислих да ти опонирам. Мислих да ти пиша, че все пак българите не сме толкова елементарни, че да се поддадем на чара на едно миловидно момиченце и според манипулативните статии, към които тя ни насочва, да определяме за кого ще гласуваме. Мислех да ти казвам, че ги "познаваме по делата им", че четем и преценяваме каква е переспективата, която ни предлагат в програмите си, че преценяваме доколко реално изпъними са тези програми и други подобни дивотии. После обаче...като се поогледах наоколо, като си направих сметката, кои са политиците с най високия рейтинг, като видях какъво е правителството и мнозинството в Парламента... ами отказах се! Не съм прав! Ти си прав! Наистина, бългаският народ е тотално и безумно лесно манипулируем! Той отдавна не гласува за идеи! По лошо! Той дори не гласува "за"! Българите вече традиционно гласуват "против". Без въобще да ги интересуват каквито и да е идеи, без да имат дори елементарна представа какво им предлагат и без въбоще да се замислят, дали този на когото дават доверието си, има въобще намерение и възможност да изпълни НЕЩИЧКО от обещанията си. За нас стана единствено важно да "НЕ Е ИВАН" от колкото да "Е ДРАГАН". С други думи, ние вземаме решенията си, водени от неудовлетворението и неприязънта към вече преживяното...т.е. от миналото, вместо да залагаме на някаква надежда за бъдещето. Заради това, аз напълно сериозно съм си написал обявата по долу! Щото това пък е най лесното! Да плюеш, да изтъкваш грешките и да громиш неуредиците! Това всеки го може! Аз също! Още повече, ако има кой да плаща за това! Така че, съвсем не са виновни партийните централи, ако действително наемат подобни професионални манипулатури! Те просто дават на българите това, което самите българи искат!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 12:04

9 LaForce | 13.04.201109:31

А автора защо мисли, че само БСП ще използво модерни начини за пропаганда.... те сегашните управляващи са много по добри в PR-а (което е друго име за пропаганда). Не усетихте ли как въпреки вдигнатите заплати, смешно ниската безработица, ниската инфлация, ред соц придобивки за най бедните, безпрецедентният финансов резерв, превъзходните макроикономически резултати и т.н. предните си отидоха.... отидоха си и всички ги псуваха щото били лоши.... защото пропагандата ги беше убедила, защото ББ беше по 365 часа на ден по ТВ, защото 5-6 годишната пропагандна кампания си свърши работата....
http://www.sarcasticmyspace.com/graphics/blakkfrogg/comments131/pics_mcdonalds-marketing.jpg
   

оценка

+0 -0