Студената война и партийната номенклатура го убиха | webcafe.bg
Webcafe

Студената война и партийната номенклатура го убиха

Бояна
11.06.2012, 11:03 (обновена 11.06.2012, 11:12)
сянка, силует

Първата причина за сгромолясването на комуниза е, че САЩ и съюзниците им спечелиха продължилата близо половин век Студена война

Т.нар. комунизъм се сгомоляса по две причини. Първата е, че САЩ + съюзниците им спечелиха продължилата близо половин век Студена война. На подписаната капитулация на о. Малта (Михаил) Горбачов (последният държавен глава на СССР - бел.р.) пое ангажимент, че ще изведе съветските войски от страните, в които те бяха разположени (без България) и също, че повече няма да противодействува на победителите да се разпореждат по свое желание в бившите държави - съюзници по СИВ и Варшавския договор.

Втората е, че тогавашните ръководства на страните от т.нар. соцлагер вече сами търсеха начин да легализират натрупаните в годините на властта си активи. Всичко останало е от лукавого, включително и лъжливата патетика на демократичния "устрем" на масите и новите активни борци за капитализъм и уж демокрация!

Сега вече на наша територия имаме и военни бази на САЩ и нашите синове воюват за американските интереси навсякъде, където Чичо Сам им нареди! Неща, за които СССР даже не можеше и да мечтае!

Oще: комунизъм  михаил горбачов  ссср  студена война 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

9 Boicho Boichev | 30.04.201314:14

социализма в Бг го изядоха мишките!Милиони мишки , които се прозяваха по цял ден и нищо не вършеха, а получаваха заплати наравно с малцината които работеха, че и повече от работещите.120 хиляди армия, още толкова-униформена полиция, 300 хиляди доносници на ДСпартийни комитети, па комсомолски скретариати, па ОФ-милиони мишоци, които изядоха България.
То и сега не е по различно кой знае колко- от 1 милион и 800 хиляди работещи-720 000 на държавна и общинска служба!И днешните мишки не са нито по малко , нито по малко гладни.,
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

8 Von Bl | 12.06.201207:39

Аз чак сега видях коментара на Кучето с пороци???? Вярно е, цялата последна,голяма война Америка се криеше и нищо не даде безплатно, да в Тихия океан операциите се водеха от червената армия???? А при Пърл харбър, те сами си запалиха флота? хей така просто за кеф....А на Мурманск, докато не са видяли кеш...нищо не са сваляли от корабите. Така де, няма да се хабят тия гадни империалисти.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 01.08.2011, 09:00

7 Гриша Димов | 12.06.201206:26

За номенклатурата може да се приеме, но първото основание не е вярно като извод. Казах "може да се приеме", но трябва да се добави, че в тази номенклатура се бяха набутали синове и дърщери на фашисти. Един такъв от с.Котеновци изигра много лоша роля за сгромолясването на БКП, защото той на място провеждаше явен нихилизъм, стигащ до пълно отрицание на КНРБ. В последствие на него бе дадено правото да открие 7-мото ВНС с приветствена реч?! А сега нека кажем, че у нас нямаше комунизъм, нито социализъм. Строеше се държавно-монополистическия капитализъм, нещо, разрешено като научен експеримент на западните държави още през 1917 г. Сининикаквите и червените другари и другарки ни върнаха да строим пак частно -монополистическия капитализъм, който на тях е крайно удобен като социален строй. Удобен, защото се налапаха с огромни средства, принадлежащи на народа..
Ето защо правилното да казваме е че се сгромолясаха КПСС и БКП но не и че се е сгромолясъл комунизмът.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

6 fALLEN | 11.06.201223:58

чинчифон, понесе такива тежки жертви най-вече заради олигофрена-генералисимус. можеха бая по-добре да се справят. допусната беше грешката да се добере до властта един тотален олигофрен и психопат.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

5 Илия Илиев | 11.06.201220:09

След случая "Бай Миле" на стадион "Славия",младите хора си задават въпросът "сами ли сме във вселената" и приземяват ли се НЛО(UFO) в Република България,като ги виждам по улиците оставам с впечатлението,че са "Измамено поколение" именно от тази "Партийна номенклатура" създадена по време на "Студената война".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

4 MacAllister | 11.06.201217:34

Само едно съм съгласен от тия коментари - с израза "диктатура на простолюдието". Тя не зависи от претенциите и имената на обществената организация, може да се случи в работеща демокрация, може да се случи и в откровена диктатура, но онова което я докарва на главите на всички винаги е едно и също - наличието на достатъчно хора, които виждат перспективи за просперитет само в смяната на местата си с другите. Това е симптома, причините обикновено заемат поне десетилетия и дори столетия и черпят хранителни сокове от упадъка на културата на съответния народ. Но "комунизма" нито в "правилната" си, нито в "извратената" си форма не е нещо по-различно от капитализма, знам че мнозина от вас се опитват да видят в евтини теории - алтернативи, но същността на уж различните неща често се оказва една и съща, а когато става реч за човешки общества е почти правило. Власт и/или капацитет да ангажираш други хора да осъществяват твои желания (били те свързани с нужди или не), парите обикновено се приемат за израз на доброволна конвенция, а властта на приета доброволно или доброзорно подчиненост на органи, класи или прослойки. Човек може да търгува и с двете заедно и поотделно, но големите проблеми възникват, когато обществото подлъгано от жажда за лична сигурност, облага или дори справедливост тръгне по път, който обезсмисля уникалните им черти и размие разликата между обществена договореност и подчинение.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

3 KingoftheROAD | 11.06.201215:06

Проблемът не е толкова в комунизма, или в студената война. Проблемът е в хората, които го правеха. Не може сульо и пульо, бил пратизанин няколко години, и после да управлява грамотно и да взема правилни решения. Диктатура на пролетариата по Маркс и Енгелс, е това е крайния резултат. Диктатурата на простолюдието, затрива тия които могат и знаят, и оставя само послушковците. И досега все така....
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

2 Von Bl | 11.06.201212:17

Не, СССР никога и никой не е заплашвал,Нали авторке? А българските наборни войници; Подчертавам наборни,не професионални...бяха в Чехия на екскурзионно летуване.
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 11.06.201212:02

САЩ наистина спечелиха студената война!Но истината е,че спестиха участието си в горещата Втора Световна.Тъкмо СССР понесе истинската отговорност пред света за смазването над хитлеро-фашизма,като изстрада и най-тежките човешки жертви и разрушения.А САЩ спокойно богатееше,далеч от фронтове,танкове и самолети.Печелеше от чудовищното нещастие,което светът понасяше.И още!САЩ приютиха най-големите военно престъпници,с което прекрачиха за винаги всички граници на човешкият морал.
   

оценка

+1 -2

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.