5 неща, по-опасни от бурките | webcafe.bg
Webcafe

5 неща, по-опасни от бурките

Deus Ex Machina
12.07.2016, 19:22 (обновена 12.07.2016, 20:02)
задръстване на АМ Тракия

Снимка: © Webcafe.bg

Само докато пътувате до морето (или обратно), ще попаднете на поне пет неща, които са по-рискови от бурките, но не са забранени

Като всички гении, и българските законотворци отвреме-навреме имат ексцентрични идеи. Току се впуснат да забраняват странни неща.

Не толкова отдавна парламентът обсъждаше идеята да се забранят палатките по плажовете, после - споделеното пътуване. От известно време са забранени и велосипедите по улица "Витошка" в столицата - защото е по-лесно да забраняваш, отколкото да обособиш велоалея.

Накрая дори плъзна слухът, че ще се забранят газовите бутилки в автомобилите, а колкото и безумна партенка да беше това - доста хора се уплашиха, че ще се окаже истина.

Има защо да се притесняват - България е страната, в която "бурките" бяха забранени от хора, които трудно можеха да артикулират какво точно забраняват.

За сметка на забранителния списък, който е пълен със самоцелни ограничения, само докато пътувате до морето по магистралата можете да попаднете на минимум пет неща по нашите пътища, които са доста по-рискови от бурките, но не са забранени.

Като например:

Рекламните билбордове по магистралата

Не само че голямата част от тях са поставени без разрешение, не само че разсейват шофьорите, но и често са сексистки и излагат продуктово съдържание, което не е предназначено за деца.

В държави като Германия, Франция и Швейцария има изрична забрана за разполагане на рекламни пана в непосредствена близост до пътя.

Aвтомобили с десен волан

Да се пребиеш по пътя, само защото си ударил далавера с по-евтина кола с обратен волан трета употреба - това се казва българска работа. Достатъчно е да комбинираш неопитни шофьори със самочувствие на Шумахер, десен волан и българска "магистрала" - резултатът е кайма.

Възползвайте се от Brexit - спестете си пари за ремонти и болници, просто забранете шофирането по високоскоростни пътища с обратни волани.

Дългите светлини на магистрала нощем

Да, ясно е, че нашите магистрали са тъмни, но дългите светлини са смъртоносни за насрещния шофьор. Правилникът за движение по пътищата казва, че дългите се спират на не по-малко от 150 метра дистанция в насрещното и на максимум 50 метра зад шофьора, но нито някой го спазва, нито има кой да санкционира нарушителите. Дори при подаване на сигнал, доста хора не се сещат да сменят от дълги на къси.

Хайде тогава изобщо да забраним използването на дълги светлини на магистралите и просто да поставим осветление?

Велосипедисти със слушалки в насрещното

Тъкмо сте слезли от магистралата, а срещу вас се задава камикадзе - велосипедист, убеден, че няма проблеми да си слуша музика през тапичките, докато се набира в насрещното.

Няма никакъв здрав разум в идеята, че няма нужда да чуваш сигналите от останалите участници в движението, щом "всичко си виждаш".

Да си мислиш, че си в безопасност, защото наблюдаваш летящите насреща автомобили, противоречи дори на елементарната физика. Шофьорът на автомобила започва да прави рискови маневри, за да не те засече, скоростта на приближаването става непредвидима, а щетата от евентуалния удар ще е двойно по-тежка.

Чистачи, вестникари, жонгльори и др. по кръстовищата

Няма начин да не сте ги засичали, докато чакате в задръстванията на големите кръстовища - един продава пресен-пресен "Уикенд" през прозореца, друг залепва мърляв парцал на предното ви стъкло, трети директно бута чашка за стотинки в купето ви.

Независимо колко изобретателни са кандидатите за бакшиша ви, на това му казват просия, а просията (и склоняването към подобни дейности) е забранена със закон.

Oще: бурки  бурките  българия  германия  дълги светлини  закони  магистрала  море  опасно шофирне  пътуване  пътуване до морето  санции 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

11 Дракон с кисело зеле | 01.10.201614:14

Всъщност, Кристина е напълно права.

И хайде, ама наистина, да не забраняваме дрехи на идеологическа основа, че е малоумно - и е доста неприятна наклонена плоскост. Ако тръгнем по нея, къде ще му излезе краят?
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

10 dedo adji | 01.10.201611:55

Ето я и Кристина, с неограничения манталитет, готова да надене бурката, за да види широката картина. И да не е готова, ако така продължава, след време ще и я надянат без да я питат. Аферим, Кристина, машалла, Котева.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 25.09.2010, 16:34

9 Кристина Котева | 01.10.201608:38

В интерес на истината аз и под oversize пуловера мога да нося динамит, даже и в дамската и то повече от 10 кила. Дайте сега да забраним дамските чанти и oversize дрехите? Аз лично мога да изброя 1001 неща, които са по опасни от бурките - на първо място ограниченият манталитет на българина и неспособността му да гледа на нещата в глобален план, широката картина както му викат.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 17.03.2015, 13:50

8 angelvarna | 15.07.201612:16

@SamVaims
Почти всичко може да е опасно и това не е от днес или вчера. И както аз, така и всички + автора на статията го знаем много добре.
Няма нужда да завличаме арабските въпроси и проблеми към нарушителите на пътното движение.
Въпрос: ако изпревариш шофьорка с бурка на магистралата отдясно, има ли риск да те настигне и да се самовзриви...ей така от яд и напук, че не зачиташ правата й на пътя?!? Същите четат ли отляво-надясно знаците и ако не, разбират ли изобщо къде отиват? Ех...опасно е и за нас, и за тях. Да вземем всички да се скрием, кой под бурка, кой под какво намери.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

7 dedo adji | 13.07.201623:25

Сам, а сигурен ли си, че не носи. Няма нужда от 10 кг, половин стига, особено ако го увиеш в пакет гвоздеи. След Мюнхен 1972 всеки мюсюлманин е заподозрян. Оня от Сарафово също изглеждаше мил и приятен, даже не носеше бурка. А освен динамит, могат да носят пари, документи и всякакво друго снабдяване за атентаторите. И даже тия, които не са активни помагачи ще се направят на ни чули, ни видели. Който си крие лицето е автоматически заподозрян. Както казваше Чудомир "Който гледа надолу мисли за голо"
По здрав на ВК за поста му, макар и не по темата. ВК, борбата не е с тютюнопушенето а с пушачите. Носителите на новия световен ред със сатанинска хитрост насъскват половината от населението срещу другата половина, та да могат по-лесно да си разиграват коня. Най-перверзно е агитирането да се правят доноси, което виждаме навсякъде по табели. И няма по0досадно от бивш пушач, който/която проповядва. На такива им казвам> Бивш пушач, който проповядва против пушенето приличаа на проститутка, станала монахиня.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

6 SamVaims | 13.07.201621:16

"Какво общо имат бурките с изредените неща в статията не мога да разбера?"
Общото е, че това е една доста яка ебавка с хората които считат, че като срещнат момиче с бурка това означава, че то задължително носи поне 10 килограма динамит под дрехите си и следователно е напълно възможно да предизвика края на животецът им.
Тук във Варна по центъра се срещат такива от време на време - лятото ходят с бяло а есента и зимата с черно. Да ти кажа хич не ми изглеждат враждебно. Изглеждат ми тихи, мили и кротки и говорят на английски Удивителна чувал съм ги в диалог с българи.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 17.03.2015, 13:50

5 angelvarna | 13.07.201612:11

Какво общо имат бурките с изредените неща в статията не мога да разбера?
Може би единствено целта да се търси желание у посетителя за клик?
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 13.07.2016, 09:03

4 Velin Paskov.10153953549846888 | 13.07.201609:03

Хубава и стойностна статия. Но нерде бурки, нерде пътища ... Явно авторът, чието име така и не успях да открия, няма идея свързана с бурките, носенето им, преследването на неносещите бурки, тези които налагат носене на бурки и на какво са способни последните, когато ги обхване гнева (палене, танкове и т.н.). Както се казва все едно да събираш кактуси и ябълки.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

3 VK | 13.07.201607:03

Има едно нещо, далеч по-напред в класацията от изброените - "Борбата с тютюнопушенето" във всевъзможните и уродливи форми !
Последната идиотщина, сътворена по този повод, са "страшните катринки", които украсяват кутиите на цигарите. Не , не са страшни, по-скоро са малоумни, идиотски, против всяла естетическа норма и единствената им задача е психически тормоз, но той засяга не само пушачите , а цялото общество. Както и самата "борба" срещу пушенето е не никаква грижа за здравето , а разделяне и противопоставяне на обществото на две враждуващи групи.
За целта се ползват "научни изследвания" и всякакви пропагандни трикове. Създава се войнстваща група непушачи, която с огън и меч налага "новия ред".
Използват се откровени лъжи в пропагандната война, които чудно как намират одобрение от иначе разумни на вид хора. Няма да изброявам всички масови заблуди, щото цял роман ще стане, но за пример ще дам една, която се тиражира от "войните срещу пушека" - те, горките, ми плащали лечението Усмивка
Е как, бе , кой на кого всъщност плаща? Акцизите и данъците от цигарите са 4-5 ПЪТИ повече от бюджета на здравното министерство ! Ако се насочат натам, дори част от тях, то ще стане ясно кой на кого плаща, ама ....
А за последната дивотия, с картинките, просто нямам думи.
Някой представя ли си, разхождайки се с детето си, какъв шок ще предизвика преминаването покрай некоя "Лафка" или витрина, на която се кипрят творенията на идиотите от неква ЕС-комисия?
То не беха криви краставици, квадратни домати, енергоспестяващи крушки, които всъщност са опасни за здравето и кво ли не още.....
Почвам да мисля, че англичаните са много мъдър народ!
   

оценка

+6 -2

Регистриран на: 23.09.2013, 21:48

2 GETI | 13.07.201600:21

да..ама и 5-те неща,ще са още по-опасни,ако ги правиш с бурка
Много щастлив
   

оценка

+7 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.