Никой не е щастлив, когато живее в кочина | webcafe.bg
Webcafe

Никой не е щастлив, когато живее в кочина

denijane
28.05.2012, 09:04 (обновена 28.05.2012, 09:36)
сянка, силует

Събудете се, хора! Кои сте вие да съдите абитуриентите?

Напълно съм съгласна със статията и подкрепям автора!
Истерията покрай абитуриентите просто стана смешна. ОК, част от тях са наистина пошли, накичени като коледни елхи или съблечени като порно актриси. Е, и? А какви са голяма част от хората около вас? Това, че някой не ходи полугол или с пера не го прави по-малко пошъл, жалък или пропаднал.

Просто не парадира с това за удобство на околните (и за свое собствено). Демек, е и страхлив.
Значи няма значение, че огромна част от подрастващите са напълно неграмотни, не разбират смисъла на празници като 24-ти май (който за тях е празник на учителките, а не на будителите - дума и значение, което те едва ли разбират), нямат цел в живота, нямат план, нямат надежди, единственото, за което мечтаят е да станат фолкзвезди или да си купят Ауди или БМВ (или пък Голф ако са по-скромни), да обикалят дискотеките и да не изтрезняват.

Ако оцелеят, същите тези си намират някаква скапана работа, прекарват живота си в транс, в който най-големите събития са запои, сватби и погребения и накрая отглеждат свои копия, които да продължат родовото безмислие.

Събудете се, хора! Кои сте вие да съдите абитуриентите? Или сте едни от тях (и/или отглеждате такива като тях) или сте малцинство, което може би има вкус, но няма сила и воля да промени нещата! Става ли ви по-добре като оплюете децата и после продължите живуркането си в жалкото ни подобие на държава?

Когато си трошите колите, когато си трошите нервите, когато си губите сърцата във вечната битка на държавната администрация създадена, за да изсмуква жизнените ни сили, но не и за да помага на гражданите. Когато гледате как премиерът ни говори за трупове и пържоли, когато финансовият ни министър разправя колко сме били щастливи, че гърците са в това положение и какви невероятни първенци сме, че сме най-големите мизерници в Европа.

С какво точно сте по-добри от девойките (е, условно девойки) по пера и прашки? Те поне са щастливи за един кратък миг в живота си и се чустват специални. Ако вие сте щастливи сте а) част от паразатиращата върхушка б) луди в) емигранти и г) безкрайно глупави и самозаблудени.

Никой нормален човек не може да бъде щастлив, докато живее в кочина. Не може да стои и да гледа как съсипват дома му, как унищожават бъдещето му и това на децата му и да си трае. И да не опита да промени нещата. Да не даде кръвта си за тази промяна. Или поне да избяга и да направи нещо полезно някъде другаде.

И понеже всички стоим по форумите и плюем абитуриентите - вместо да сме инициативни и преуспели, или пияни след поредния провал и събиращи сили за следващата атака, просто нямаме право на коментар! Нямаме право да ги съдим, след като сме същите. След като това което сме постигнали се свежда до оцеляване с някакви бонуси.

Когато направим нещо наистина съществено, тогава ще имаме право да поучаваме и да даваме акъл. Сега можем само да ги гледаме как се забавляват и да си мечтаем ние също да имам повод да купонясваме без задръжки и без угризения.

Oще: абитуриенти  балове  живот  забавления  истерия  хора 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.