АБВ обслужва ГЕРБ? Поредната опорна точка | webcafe.bg
Webcafe

АБВ обслужва ГЕРБ? Поредната опорна точка

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Fаcebook
14.01.2014, 20:06 (обновена 15.01.2014, 12:38)
ББ

Снимка: © БГНЕС

Бойко Борисов с фокус върху конкурса за "Южен поток"...

Обвиненията, че съставянето на отделна листа от движението на Георги Първанов - АБВ, за евроизборите през май обслужва ГЕРБ е поредната опорна точка.

С интерес цял ден следя как едни и същи политически лица обикалят телевизиите и рецитират опорната точка на деня - предателство има, но разцепление няма и как някой с действията си обслужвал мен и ГЕРБ.

Да напомня, че миналата седмица същите хора коментираха същото и за Реформаторския блок.

Госпожи и господа управляващи, ласкаете ме, но най-сърдечно бих ви посъветвал да погледнете собствената си къща и да видите огромния си провал и некомпетентност.

За радост и обществото не е сляпо и глухо и вече не вярва на вашите измъчени опити да се задържите на всяка цена във властта като пускате компромати и клевети.

Стилът на черния ви пиар е разпознаваем, ясен, прозрачен за всички. Държа да подчертая, че аз никога не съм се бъркал в работата на други партии. Ролята, която ми се приписва, е абсолютно несъвместима с разбиранията ми за политика и общуването с политическите партии, било то и наши опоненти.

Какво се случва в БСП ми е абсолютно безразлично.

Кратките срокове и спорната процедура за "Южен поток" изглеждат съмнителни не само за нас, но и за Европейската комисия.

Очевидно правителството на Орешарски, разкъсвано между интересите на различните лобита от БСП и ДПС, не можа да скъса порочната практика, превърнала се в емблема на Тройната коалиция, да поставя личните и икономически интереси над националните.

Всеки среднограмотен човек, когато види, че се обявява конкурс за 3.5 милиарда евро един ден преди Коледа и този конкурс приключи на петия работен ден след Нова година, ще разбере, че става дума за подготовката на грандиозна корупционна схема...

Уверен съм, че и този път Европа, а и ние като най-голямата дясна партия в България, няма да позволим на БСП и ДПС да съсипят всички важни за страната ни проекти и да крадат пари, така както крадоха при "Белене" и "Цанков камък".

Oще: абв  бойко борисов  бсп  герб  дпс  реформаторски блок  южен поток 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

12 Rowan | 16.01.201401:15

Ще лекуваш симптомите, а не корена на проблема. Гениално просто.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2011, 16:10

11 NannyOgg | 15.01.201419:44

"БТВ всички неща от послеписа ти се покриват на 100% от мажоритарната система. Освен дето включва личната отговорност на депутата за всяко негово гласуване или действие, докато пропорционалния вот води до понятието "политическа отговорност", което пък е напълно кухо откъм смисъл. Неща за които говориш преди това."

Първото изречение е дълбоко невярно. Почти нищо от послеписа ми няма общо с вида на избирателната система, има общо с началната рамка, в която тази система действа - с Конституцията, по-просто казано. Така, и във Франция, и във Великобритания /умишлено посочвам европейски държави с мажоритарни избирателни системи/ отзоваването на депутат е изключително трудно, а свалянето на имунитета във Великобритания преминава и през съдебна процедура.

Не съм водила спор с теб, казах единствено, че според мен мажоритарната система не е приложима в българските условия. Мога да се аргументирам подробно, но при ситуацията в момента е достатъчно само опасението ми, че след мажоритарни избори, в българското народно събрание могат да се окажат мажоритарно избраните представители на ... точно две партии - ГЕРБ и БСП.

п.п. Да си призная, аргументът, че съм жена и мнението ми звучи женски, съчетано с назидателното /и крайно невярно/ твърдение, което съм цитирала по-горе, страхотно ме впечатли. Това е някакъв нов вид логика на алфа-мъжкарите Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 17:54

10 Scooby Doo | 15.01.201419:19

Коалиция "Христо Бисеров"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

9 Rowan | 15.01.201418:21

НанниОгг, нямаш си на идея, колко класически женско ти е мнението. "Не искам това, не знам какво искам, ама точно това не ща!!!".

БТВ всички неща от послеписа ти се покриват на 100% от мажоритарната система. Освен дето включва личната отговорност на депутата за всяко негово гласуване или действие, докато пропорционалния вот води до понятието "политическа отговорност", което пък е напълно кухо откъм смисъл. Неща за които говориш преди това. Няма значение, аз от живота, ако друго не съм научил, то поне знам, че със жена не се спори.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

8 Борката | 15.01.201415:31

Webcafe,това ли са опорните точки на ГЕРБ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2011, 16:10

7 NannyOgg | 15.01.201414:45

@ Rowan Е, къде видя да говоря за полза от управлението на ББ, СС и прочие сволоч? Полза, в смисъла, който влагаш, няма. Коментарът ми беше насочен към друго - подценяването. Защото от 20 и повече години слушам, че някоя си партия била се разпадала и от 20 и повече години едни и същи лица са неизменно в политиката. Е, ГЕРБ от по-малко, но пък те са изключително устойчиви, доказват го и резултатите от последните избори.

Известни са ми и някои от мислите ти в подкрепа на мажоритарния вот, но не считам, че е подходящ за нашите условия. А и преди да говорим за това на какъв принцип следва да избираме представители, както и дали трябва или не трябва да им плащаме заплатите, първо трябва да договорим сами със себе си основната рамка, при която ще функционира държавата. В частност като преразгледаме правомощията, но най-вече отговорността и задълженията на народните представители. Другото са просто допълнения.

п.п. Ще изявя желание да плащам заплата на народен представител тогава и само тогава, когато припознаем като основно правило личната отговорност за действията му, възможността за отзоваване на същия от гражданите, ограничаването на т.нар. депутатски имунитет единствено до функционален такъв, т.е. отпадане на понятието индемнитет и т.н. Дали е избран от партия или самостоятелно, в горния контекст за мен няма значение. Важно е единствено да имам възможността, съвместно с други граждани, разбира се, да го удрям жестоко през ръцете, всеки път, в който забрави защо е избран - за да ми/ни служи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

6 Rowan | 15.01.201414:20

Ооо, да. Не споря. Имаме блилянтни политици. Факири на оцеляването на върха в жестоката политическа джунгла на България, населена със свирепи политически опоненти. И не само Борисов, я виж Доган, Станишев, Първанов, Костов и той се обажда от гроба вовсе с останалата си пасмина...

Аре сега НанниОгг, да вземеш да ми обясниш мен, като редови гражданин и данъкоплатец, какво ме топли това? Каква ми е ползата, като продължаваме да генерираме дълг и имаме 2 милиона емигранти (предимно млади) за последните 20 години? С тези темпове няма кой да ни плаща пенсиите след 20 години.. ако сме живи до тогава. Четвърт век се нагледах на велики политици и ми писна. Политици, които чудесно знаят как да вземат властта… и после не знаят какво да я правят. И аз и ти им плащаме заплатите.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.11.2011, 16:10

5 NannyOgg | 15.01.201413:41

"Спомняте ли си, какво каза Борисов преди време: „Без мен – няма ГЕРБ“. От друга страна, Борисов е един обикновен пожарникар, понаучил няколко политически трика, но хронично некомпетентен в никоя област на човешкото познание. Като редови депутат би бил пълна нула."

Обикновеният пожарникар, който е понаучил няколко политически трика има такива политически рефлекси, че и от ляво, и от дясно, могат само да му завиждат! И не, това не е венцеславене на името Му, това е прост анализ на фактите. В момент, в който партията му е такава в разпад, пожарникарят първо подаде ръка към РБ - съвсем прагматично решение. В следващ момент, в който в 100 - годишния дъртухъл се разиграва поредния цирк /постановка - брилянт: Калфин и Гоце - принципност, родолюбива политика /красота!/, БЕСИПЕ-то обира през май твърдия електорат, още повече сплотен срещу здравите сили, които искат да разбият милинката столетница, същевременно Калфин и Гоце обират вота на така или иначе недоволните от политиката на Станишев и сие, краен резултат: повече гласове, прегръдки и нови "принципни" обединения, пореден катарзис - честито!/, лек завой към Гоце и компания, с които, ако се наложи, ББ би работил и още как. Не знам дали е придобит, но този е единственият доморасъл политик, който има брутален инстинкт за оцеляване. Това чудовище може и да няма необходими знания в която и да е сфера, но, пак го повтарям, знае как да оцелява, бленувайки властта - а това, в крайна сметка, е за него най-важното. Борисов е не на място не само като редови депутат, той е не на място като опозиция. Остава му само един ход, касаещ вътрешното ръководство, който трябва да направи, но упорито отказва /за причините мога само да гадая/ и герберастите ще са възправени, бели и непорочни, готови за нови подвизи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

4 Boicho Boichev | 15.01.201413:23

Коалиция "Мишо Бирата".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

3 Rowan | 15.01.201409:15

Спомняте ли си, какво каза Борисов преди време: „Без мен – няма ГЕРБ“. От друга страна, Борисов е един обикновен пожарникар, понаучил няколко политически трика, но хронично некомпетентен в никоя област на човешкото познание. Като редови депутат би бил пълна нула.

Да направим сега математиката:

Борисов без партията и депутатите е …. Нищо.
ГЕРБ без Борисов е …. Нищо.

Краен резултат: Нищо + Нищо = Голямо нищо.

Е, честито на печелившите – плащаме данъци (преки 10% + косвени ДДС, акцизи и т.н.) за да издържаме, с няколко десетки милиона на година, едно Голямо нищо.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.