Динко, Путин и жена ми | webcafe.bg
Webcafe

Динко, Путин и жена ми

Деян Копчев, в. "Сега"
27.05.2017, 11:24 (обновена 29.05.2017, 10:05)
динко вълев

Снимка: © Getty Images

"Брат Динко, когато ти пиша това писмо, знамето се развява пред конака, пушките гърмят, придружени от ека на черковните камбани..."

Едно от най-омразните ми занимания е да се прибирам вкъщи. За съжаление, другата опция - да спя в кашон под мост, все още не е узряла достатъчно в главата ми, затова всеки ден с дълбока въздишка ръгам ключа в ключалката, влизам си и още от вратата жена ми започва да зее, без да си поема дъх.

Онзи ден не беше изключение.

- Къде ходиш, галфон, знаеш ли от кога те чакам? - истерично ми се ококори тя и тъй като не бях ходил никъде специално (просто бях излязъл, за да не съм вкъщи), не казах нищо, а тихичко си обух чехлите, с което още повече предизвиках гнева й. - Тука обиждат историята ни, нашичкият си вее перчема!

- Къде тука, меденке? - попитах, просто за да кажа нещо.

Вместо отговор тя ми натика вестник и ми посочи с нос, зачетох:

- "Навлизаме в Ретроградна Венера, компотът поскъпва безбожно!".

- Не там, тъп! - въздъхна жена ми; в крайна сметка и на нея не й беше лесно с мен. - Това отгоре виж, за Путин, дето е казал, че славянската писменост идвала от македонска земя! - и с насълзени очи се прекръсти.

- Гълъбче - опитах да я успокоя аз, - малко ли проблеми си имаме тука, че ще се обиждаме и на Путин сега?

Жена ми заклати глава.

- Срам ме е от теб! - изсъска ми. - Родоотстъпник и майцепродавник! На патриот обратното! А си и грозен! - след което замълча за момент, аз точно си помислих, че сме приключили за днес, но тя продължи - В крайна сметка обаче ще има полза от тебе!

И посочи компютъра.

- Искам да влезеш в букфейс и да ме свържеш с Динко! Той поне със сигурност е бесен на цялата тая работа, не като тебе да мишкува по ъглите!

Жена ми все още се отличаваше с липсата на всякаква компютърна грамотност, както и с твърдото убеждение, че лаптопът хвърля ток и убива на място.

- Кифличке - поклатих глава аз, - сериозно ли ми говориш? Динко?

- Да, Динко! Може да е неграмотен, но е истински патриот и достоен българин с позиция! Ще отидем с него при Путин и ще го накараме да се извини!

- Ами, то тогава направо вземете с вас и Волен Сидеров, него много го бива да притиска хора и да им крещи "Извини се, бе!"

За момент жена ми реално обмисли предложеието ми.

- Не! - отсече след малко. - Тоя Сидеров е много мъничък, ще ни се смеят там! А Динко респектира с мускули! Плюс това, като си сложи оня кожух, като накичи ланци и пръстени, като удари мъжки по масата, та прясното мляко да стане кисело и петелът да снесе яйце... ей това ти е истински патриот, истински прабългарин!

- От чисто любопитство - прекъснах я аз, - как точно ще стигнете до Москва? С трактора на Динко ли?

- Не, със самолет - отбеляза високомерно тя. - Защото Динко освен трактор си има и пари! Сега сядай и му пиши следното - след което зачете от някакво листче - "Брат Динко, когато ти пиша това писмо, знамето се развява пред конака, пушките гърмят, придружени от ека на черковните камбани..."

- Това е Кървавото писмо, ти наред ли си? - прекъснах я аз.

- Много ще знае Динко откъде е!

Въздъхнах и влязох във фейсбук, открих профила на Динко и чак тогава се сетих, че спокойно мога да направя това, което хиляди мъже по света правят - да излъжа жена си.

 

Текстът на Деян Копчев е публикуван във вестник "Сега"

Oще: владимир путин  волен сидеров  динко вълев  динко от ямбол  извини се бе  кървавото писмо  македония  патриотизъм 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

1 dedo adji | 28.05.201701:36

А бе, Деяне, що мъчиш горката женица. Пусни ч с Динко, пък може и да ти излезе късметът и да не се върне. Динко да я мисли. И Путин.
   

оценка

+1 -1