Ако Фройд или министър Мариана Георгиева коментираха Бразилия - Германия | webcafe.bg
Webcafe

Ако Фройд или министър Георгиева коментираха Бразилия - Германия

Петър Донкин
15.07.2014, 08:45 (обновена 15.07.2014, 09:00)
георгиева

Снимка: © webcafe.bg

Колкото физическа, толкова и психологическа колизия

Началният съдийски сигнал инициира тази колкото физическа, толкова и психологическа колизия между еманацията на два контрапунктно различни типа народопсихология.

Бразилските футболисти като типични латиносубекти, обременени от етногенериран синдром на крайна емоционалност, граничеща с детска наивност, започват мача с хаотични атаки, издаващи тежки форми на личностен психологически инфантилизъм у техните нападатели.

Германските футболисти отразяват атаките чрез рационално-прагматично осмисляне на кризисните ситуации пред тяхната врата. Сработва и друг, типично арийски защитен психомеханизъм - исторически обусловената проява на безскрупулно отношение към противниците.

В резултат на това в тези начални минути на мача в поведението на бразилците започват да се проявяват и първите издайнически индикации за изчерпване на морално - съпротивителните и атакуващи сили.

Бразилските играчи чисто жестомимично не успяват да имплицират своята психологическа лабилност - хващат се за главата, поглеждат с отчаяние към Небето над Бело Оризонте, търсейки теологично обяснение за своите игрови неудачи. Тези прояви на емоционална уязвимост изпращат лесно доловими сигнали на подсъзнателно ниво до първичните инстинкти на агресия, заложени в немските нападатели.

Германското нападение използва игровата реалност, за да прояви морално регламентирано агресията на своя исторически потискан комплекс за свръхчовешко ницшеанско превъзходство спрямо по нисшите раси. За броени минути резултатът става катастрофален за бразилците, чийто морални фундаменти рухват под непоносимия товар на генериращото им с в хода на провала чувство за вина. Тежестта на тяхната почти библейски контекстуална виновност, респективно - греховност пред свръхочакванията на Бога и Нацията, ги смазва тотално и превръща в още по- лесна жертва на хищния немски футболен реваншизъм.

Така резултатът става не просто катастрофален, а апокалиптичен за бразилските футболни, социални и религиозни устои. Те рухват, защото са бутафорно - симулативно генерирани, за да прикрият Истината за реалното личностно и национално състояние.

Мачът се превръща в почти цинична саморазправа на немския реализъм със сапунения латиносериален инфантилизъм на бразилците. Но краят на мача остава отворен с вечната дилема на човешкия морален избор между удобната бразилска Илюзия и непоносимата немска Истина.

Oще: бразилия  германия  мариана георгиева  марияна георгиева  мач  пародия  фройд 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

5 boris | 15.07.201419:51

Олеее олеее, Оскар олеее, гол на Германия набутааа във последната минутаа!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

4 Borracho | 15.07.201414:36

Мина, имах предвид мега-противната, комунистическа спортна министърка. Що за сбъркано същество....
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

3 Мина | 15.07.201414:25

Петър Донкин е бабка!?? Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 15.07.201412:35

Много неприятна бабка! Абсолютно не намирам смисъл в съществуването на такива, като нея.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 15.07.201409:36

Добро тълкувание на фройдисткия мистично-ориентиран псевдоинтелектуален онанизъм Много щастлив Дъртият хейтър е придавал на вътрешните преживявания на човекът такова тълкувание, че е почти невъзможно за който е да избяга от предопределената му от травмите в детството непълноценност Усмивка
   

оценка

+2 -2

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.