Бойкот на изнудването "Белене" | webcafe.bg
Webcafe

Бойкот на изнудването "Белене"

Frida
15.01.2013, 12:14 (обновена 15.01.2013, 13:35)
Жена сянка

По принцип избягвам квалификации, но тук изобилства от тях. И това дразни. Признак е на ограниченост. Точно това имам предвид - концепцията на умните в Беге е погрешна.

Хванали сте се на едно хоро с маргинални елементи - свързани по един или друг начин с криминалното, престъпното, низкото.

Макар сред тях да са и преследвачи от името на закона. 23 години насилие. И там свършва всичко - в дълбаенето на тъпотията и пошлостта.

Отворете си очите, огледайте се, загърбете помиите, дето ви ги сервират под благовидни наименования и заглавия. Иначе ще си останете в тая смрад безнадеждно.

Що се отнася до енергийната еманципация не само на определена държава, като БГ, но и на всяко отделно семейство, това е тенденция, от която същата бедна БГ може да спечели, не само като консуматор на енергията, но и като съдружник в кооперирани производства и иновационни проекти.

Нещо, което едно изнудване, наречено "Белене", ще унищожи.

Разберете, работят върху страха ви, свикнали сте да се страхувате, живеейки в престъпна среда, а това е най-лошото. Отново - бойкот.

Бойкот на всякакви инициативи, водещи страната към заробване, изостаналост и държането й в бедност и безсилие. Все пак сте умни хора.

Oще: аец белене  белене  герб  демокрация  енергетика  референдум  страх 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

5 Чинчифон | 16.01.201313:22

Крив макарон,
Не знам колко ти е струвала на теб АЕЦ Козлодуй,но аз не съм платил нито стотинка за нея.Но ползвам ток дори в тоалетната,когато се затворя по... предназначение!По същият начин лично няма да платя нито стотинка и за построяването на АЕЦ Белене,защото малката ми Родина вече ЗНАЕ как се прави.Мисля,че проблемът с АЕЦ е политически,оспорва се не тока,а на коя държава да се кланяме за него!За това народът е решил да позволи на всеки гражданин да изложи своето мнение.Както знаеш,народът е СУВЕРЕН!Нищо,че политиците,медиите и викачите се опитват да му наложат мнение.Ако с нещо съм те засегнал,то не е нарочно и моля да ме извиниш!Успех!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

4 pueblo | 16.01.201300:33

Смее се аз пък от все сърце, ви пожелавам,съвсем скоро бегето да се електрозахранва от слънцето и вятъра на 100%
да ви еба....... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 15.01.201319:16

Чинчифоне,

какво и на кого казваш с всичко това?
Струва ми се, че нещо ни подсказваш, че АЕЦ "Белене" ще привлече хиляди англичани, германци и французи в България ли?
Виж, мисля, че тълкуваш нещата грешно. Много бих се радвал, ако ще правим нов АЕЦ, но ако едновременно с това има стратегия за развитието на образованието, науката и инфраструктурата, така, че в следващите 20 години да бъдат привлечени инвеститори и да бъдат създадени десетки хиляди нови работни места.
Но какво се случва? Все повече хора загубили надежда напускат България. Ти мислиш ли, че като се ангажираме с един толкова скъп проект, който в бъдеще ще даде работа на 1000-2000 специалисти, това ще запуши изтичането на население? Или наивно вярваш, че по-ниските цени на тока ще бъдат панацея, сами по себе си?
Аз мисля, че централизирането на икономиката около енергетиката, просто ще създаде условия за създаването на още по-върла политическа олигахрия, и още по-голямо разделение на бедни-богати и безправие. И сега, както всички виждат на практика ни управляват едни и същи интереси, просто куклите по телевизора са малко по-смешни, или тъжни.
Решението е да се търси комплексна програма за развитие, която да създаде условия за развитие на промишленост от среден клас предприятия, която дава висока добавена стойност. Тогава ще имаме и граждански контрол над политиците и истинска демокрация.
И тогава вече, този проблем за получването на ток от ядрени източници, ще има своята реална основа. Сега е самоцел, и лъжа, която не само ще ни струва скъпо, но и ще изроди още повече и сега изкривената ни икономика и политика.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 15.01.201318:05

От къде извира чудовищното простотия,че собственият ти народ непременно ще вземе по-глупаво решение,отколкото му подсказваш ти?Това да не би да е някаква форма на конкурс за самоизтъкване като държавен ум или поне като пожарникар?Над 10 хиляди души от Англия,Франция,Германия и т.н. са се заселили постоянно в Русия,защото вече има най големият енергиен потенциал
на света.Нямам предвид личният избор на Депардийо или на Бриджит Бардо,а провала на нашето правителство,което ни превърна в спонсор на Европа.И отново ни нареди на опашката на губещите!Защото в САЩ сега се заселват милиони китайци и изглежда,че въздуха не стига за великата държава! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 15.01.201317:24

Препоръчвам на всеки, който действително се интересува от проблемите на енергетиката да потърси информация за Георги Котев. Работил е като главен експерт по реакторно-физични анализи в АЕЦ „Козлодуй”. Има интервюта с него в е-вестник и в ютуб в предаването на Героги Ифандиев. Срещал съм този човек и на живо и сме разговаряли и той ме убеди, че АЕЦ "Белене" е твърде рисков проект.
По-добре сами проследете историята на Г.Котев, и ще разберете ценни неща за АЕЦ "Козлудуй", БЕХ, Министерство на Икономиката, Енергетиката и Туризма, бивши и настоящи министри.
Мисля, че всеки, който взима страна по случая с АЕЦ "Белене" трябва да има в предвид и съществуващото положение в енергетиката ни. Всички илюзии за това, че страната ни ще печели от този проект, могат застрашително да повехнат, когато разберете за чудовищните злоупотреби от страна на онези, в чиито ръце се намира изпълнението и експолоатацията на бъдещата централа.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.