Детската градина подготвя за джунглата | webcafe.bg
Webcafe

Детската градина подготвя за джунглата


05.02.2012, 14:52 (обновена 05.02.2012, 14:57)
манга, деца

Не казвам, че е нормално, но дете, което е било само в къщи до 7-ата си година съвсем не е подготвено как функционира джунглата в момента и става страшно

Избраните читателски коментари днес са по повод новината, че работната група, която подготвя новия закон за училищно образование, има идея детската градина да стане задължителна за всички деца на 4-годишна възраст.  

Любима Стайкова: "Аз мисля, че малко не схващате точно какво значи градината да е задължителна от определена възразст. Това всъщност значи да има санкции, ако детето не я посещава редовно, да има евентуално спуснати от министерството програми за обучение и т.н. Точно в това е проблема, а не, че детето ще ходи на градина от 4 години, аз не знам колко от родителите на такива деца си ги държат вкъщи, единици са, повечето гледаме още от три години да ги записваме на градина. Но ако сега аз реша да си оставя детето за 1 или 2 месеца вкъщи по една или друга причина, за мен няма санкции, освен ако нещо самата градина или населеното място не са решили в частност. Е,искат ми извинителни бележки, но никой не ми казва, че нямам право да го оставя вкъщи колкото си искам аз. Докато ако е задължително, със сигурност ще има ограничения. Ето в това е разликата".

Thea Atanasova: "Любима, и аз го държа по месец в къщи по простата причина, че е болен. А когато го заведа в понеделник на "детска градина", демек в маймунарника, до петък вече е 100% сигурна болеста. И отново две седмици в къщи. Другото което често му се случва е "децата", демек маймуните, да го удрят. За тях това е ежедневие. Да се скубят, дърпат, бият и хапят. Ако някой ми каже, че навсякъде е така, просто няма да му повярвам. И пак ще повторя, че в Америка е забранено на децата да се пипат, а тук в детските градини анархията и диващината са част от "работния" процес. И не ми казвайте тогава да си ходя у Америка, защото когато нещо не е правилно то трябва да се поправи. Лично за мен е абсолютно безсмислено детето ми да ходи на детска градина. Абсолютно...

nakadetaka: "Теа, това, което си написала за жалост е един порочен, затворен кръг, защото уви - цялата тази агресия е в пъти по-голяма в училищата и ако ние имаме избора да не ги пуснем на детска градина - няма как да не тръгнат на училище. И там се сблъскват с нещо невероятно. Не казвам, че е нормално, но дете, което е било само в къщи до 7-ата си година съвсем не е подготвено как функционира джунглата в момента и става страшно. Проблемът идва от незаинтересовани родители, които са агресивни и предават това си поведение на децата и аз лично изход не виждам за жалост. Не знам нито какво да му говоря на малкия, нито как да реагирам вече. Но за себе си съм убедена, че това, че е ходил на детска градина му помага сега - малко от малко е подготвен."

Oще: детска градина 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.