Ако Господ имаше профил във Facebook | webcafe.bg
Webcafe

Ако Господ имаше профил във Facebook

Петър Донкин
01.05.2016, 12:26 (обновена 02.05.2016, 11:49)
Исус в интернет

Не се съмнявайте - за Господ и Facebook всичко е възможно!

Ако днес Господ имаше профил във Facebook, събитията нямаше да бъдат по-различни от библейско време. Исус пак щеше да има тълпи от приятели, които щяха да натискат бутона "Харесва ми" на всяка Негова публикувана притча или проповед на планината. Но, когато стане време да Го разпъват на Голгота, нито един от тези приятели няма да бъде до Него.

Даже много от тях тихомълком ще Го блокират и изтрият от списъка си с приятели в мрежата. А други пък, които доскоро са натискали бутона "Харесва ми", ще коментират статуса на изправения пред съда на фарисеите Исус с думите: "Разпни го, разпни го!".

Дори някой веднага ще създаде група под надслов "Да подобрим рекорда на апостол Петър за най - бързо отричане от Господ до трети петли?".

В полето за реклама във Facebook ще излезе рекламен слоган - "Промоционални цени на чукове и пирони за деня на Разпятието".

И така до Възкресението...

...След Възкресението Господ ще се яви отново на своите приятели в мрежата, както някога на апостолите.

Всички ще видят, че Той отново е на линия.

Тези, които са Го изтрили, изненадващо ще получат покана за приятелство от Исус. Дори и тези, които са писали на стената на Неговия профил "Разпни го, разпни го!" - те също ще получат покана за приятелство.

Facebook ще докаже, че Господ е колкото виртуален, толкова и реален, защото само Той може да бъде толкова истински твой приятел в Интернет, че да те потърси отново за приятелство, след като веднъж си се отрекъл от Него.

И само Той може да ти изпрати такова лично съобщение, че да разбереш колко е невъзможно да изтриеш Господ от списъка на своите приятели: "Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ." (Римляни 8 глава, 38- 39 стих)...

...Така днес, ако Господ имаше профил във Facebook, събитията нямаше да бъдат по- различни от библейско време.

Той отново щеше да ни изпрати покана за приятелство, колкото и да сме се отрекли от Него. Затова не знам дали Той има профил във Facebook, но знам, че използва всички мрежи, за да "лови човеци". По тази причина на Великден задължително си проверете известията. Възможно е да сте получили много лично съобщение. Не се съмнявайте - за Господ и Facebook всичко е възможно!

Oще: facebook  исус  исус във facebook  исус христов  православие  предателство  религия  религия във facebook  социални мрежи  църква 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 02.05.201609:59

Уебкафе, след като повечето материали, които помествате са издържани и стилово, и интелектуално на ниво "8-ми клас" (меко казано!), защо не обявите официално, че сте сайт за подрастващи?
   

оценка

+1 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.