Виц на годината | webcafe.bg
Webcafe

Виц на годината

Пламен Орешарски, Facebook
28.12.2014, 19:14 (обновена 28.12.2014, 19:30)
Орешарски

В края на годината, Пламен Орешарски, премиерът на преходното парламентарно правителство, управлявало до 6 август, публикува своята равносметка за 2014-та година във Facebook. Публикуваме статусът без редакция:

Отминава една динамична и не особено благоприятна за цялостното ни социално икономическо развитие година. Година, в която природните и обществени сътресения се редуваха в разрушителна последователност. Година на разочарования, надежди и очаквания, които не се сбъдват.

Година, която всички чакаме да отмине...

Втората поредна година, в която страната има три правителства. Това, което имах честта и отговорността да ръководя приключи своя мандат в резултат на загубата на парламентарна подкрепа. Правителство, което започна своята дейност в условия на дълбока институционална криза, продължителна икономическа депресия и задълбочаващ се дезинтегритет в обществото.

Затова и всички наши действия бяха насочени към стопиране и обръщане на негативните тенденции. В някои сектори имахме видими резултати, в други – времето не достигна, за да се появят първите ефекти. Те ще останат за отчитане от следващите власти. В цялост, не допуснахме влошаване на ситуацията в нито една обществена и социална сфера.

Работихме и за заличаване на изкуствените конфронтационни линии в обществото – стил, който редица наблюдатели тълкуваха като слабост в една среда, напоена с дълго насаждано разделение. Амбициозна задача, която трябва да се следва занапред още по- упорито.

Преодоляхме трудности и взехме уроци, които трябва да ни направят по-умни, по-сплотени, по-успешни. В края на годината си заслужава да се вгледаме в тях, не за да се обезсърчаваме, а за да коригираме пътя си напред. И да не повтаряме грешки, които могат да бъдат избегнати.

В навечерието на новогодишните празнични дни да си пожелаем нови, по-светли хоризонти през идната година. Всеки от нас да намери своето удовлетворение в дома, в работата и в обществото, а всички ние с общи усилия да направим нашата страна едно по-уютно място за живеене.

Здрава, успешна и щастлива да е 2015 година за всички!

Oще: 2014  бсп  пламен орешарски  правителство  премиер  равносметка  фейсбук 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.04.2014, 00:53

1 Никой | 28.12.201420:07

"В цялост, не допуснахме влошаване на ситуацията в нито една обществена и социална сфера."

НО ПРОДЪЛЖИХТЕ да подпомагате тоталния грабеж - КТБ струва на страната няколко милиарда, което е меко казано един непостроен ядрен реактор... Да е честит на бъдните поколения, които ще го плащат Реве или много тъжен

Благодарение на министъра на правосъдието, в момента съдебната система е пред колапс и всеки може да присвои търговско тружество в търговския регистър Удивителна

Подпомогнати от всемирната алчност "имаме електронно управление" (особено във Върховен административен съд) Объркан

За щастое имахте свестен вътрешен министър, който спря верижната реакция на банковия срив Чуди се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.