Най-прекият път към успеха | webcafe.bg
Webcafe

Най-прекият път към успеха

Гари Вайнерчук , Medium
16.07.2017, 17:05 (обновена 16.07.2017, 20:50)
път към успеха, мотивация, успех

Снимка: © road2success101.blogspot.com

Фокусирайте се върху силните си страни, правете това, което умеете и обичате

За да стане велики, трябва да се борите. Успехът ми е продукт на умения, развити до определено ниво, но смятам, че успявам, най-вече защото работя повече от другите. Наистина го вярвам - на 100%.

И нека ви напомня нещо - не ми пука дали работите по 18 часа дневно. Не ми пука дали искате да проституирате, или целта ви е да си купите успешен отбор като "Ню Йорк Джетс" (отбор по американски футбол, б.р.).

Съветът ми е изпитан и искрен: открийте щастието си да печелите. Трябва да правите това, което ви кара да се чувствате добре. Да се върнете към собствените ви желания и нужди.

Споделям тази история, защото не съм сигурен дали ако баща ми не ми беше дал този пример, дори бих могъл да си представя, че някой може да работи толкова здраво.

Фактът, че през последните 20 години ежедневно работя по 15 часа е ясен за мен. Това е единственото, което правя. Бях беден. Бях неудачник в училище. Работата беше единственото, което имах.

Трябва да признаете, че най-голямото ви предимство, когато току-що започвате нещо, е, че сте по-гладни от конкуренцията. Ако не се възползвате от това единствено предимство, което представляват вашата работна етика и часовете труд, които трябва да вложите в бизнеса ви, няма да се справите максимално добре.

Стоя тук с предположения за всички вас, че сте твърде меки, за да ме победите. Очевидно не смятам, че това е проблем, защото повечето от вас не го искат. Ясно е, че според мен вие умеете нещо по-добре, но само това няма да ви е достатъчно да ме победите.

Някой ще изрази противоположно мнение като: "Гари, това е готино, но не е нужно да работя толкова здраво, защото работя по-умно". Аз също, задник. Работя здраво и умно. И какво?

Има 12-часови, 10-часови, 8-часови, 15-часови работни дни. Можеш да свършиш много неща в тези 9, 12, 18 часа, или среден брой неща, или по-малко неща. Хората се съсредоточават върху твърде много дребни детайли.

Прекалено много хора ще прекарат следващите 30-40 години от живота си, опитвайки се да проверят нещата, в които не са чак толкова добри и заради това ще изгубят много време.

Горещо препоръчвам на всички вас да се съредоточите върху силните си страни. Намерете нещото, в което сте добри, което обичате и в което искате да се развивате.

Знам, че много от вас ще ми кажат "Гари, аз работя здраво" и това е така. Работите по 16 часа. Но много от вас са насочили енергията си към нещо, в което не са добри, или не обичат истински.

Вижте, има много неща, които и аз не мога да науча. Иска ми се да съм куотърбек на "Ню Йорк Джетс", но проблемът е, че това никога няма да се случи. Независимо колко упорито работя, колко здраво тренирам, това просто не е в моята ДНК. Трябваше да го приема и да намеря друг начин да печеля.

Бях много слаб студент, защото предметите ме отегчаваха. Ако бях принуден да стана изключителен в разбирането на великите художници на XX век, щях да съм в голяма беда.

Съветвам хората да залагат на силните си страни. Открийте в какво сте добри и нека да не ви пука в какво не сте. Поставете себе си в печеливша позиция, защото това е абсолютно най-прекият път към успеха.

Величието идва от несполуките, от това да се изправиш пред предизвикателствата, да имаш вътрешната сила да направиш крачка напред и да го преследваш.

Кажете ми, това не е ли вътре във вас?

Oще: борба  време  гари вайнерчук  конкуренция  мотивация  несполуки  предизвикателсва  работа  силни страни  умения  усилия  успех 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

2 Дракон с кисело зеле | 17.07.201714:50

На въпросния Вайнерчук пътят му към успеха е започнал, ако не се лъжа, с наследяването на компания за производство и/или търговия на вино за милиони. Евала, че е направил тия милиони повече, ама... Ама.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 17.07.201713:40

"... най-голямото ви предимство, когато току-що започвате нещо, е, че сте по-гладни от конкуренцията.""

Супер-дупер тъпотия. Това не е път към успеха, а път надолу! Да разчиташ, че превъзхождаш някого с това, че си по-гладен от нето? Това значи, че признаваш, че си бил неспособен да намериш храна, и да задоволиш глада си. Накратко: ти си гладното куче в отбора, но това не значи, че си най-силното.
Понеже съм виждал хора, които на практика прилагат подобен подход, мога да кажа, че това са най-големите мизерници, и най-малоценните кадри. Те разчитат да се намърдат сред другите като се продадат по-евтино, а после започнат да напредват, чрез интриги и злепоставяне. Те са агресивни, жалки, и "всеотдайни" по един дълбоко сгрешен начин. И обикновено са толерирани от дегенарати с хищнически амбиции, които целят да измъкнат лични облаги рушейки създадения ред.
Жалко наистина ако има хора безкритично приемащи подобна философия на успеха.
   

оценка

+0 -0