Плоска Земя? У нас си имаме къде-къде по-тежки конспирации... | webcafe.bg
Webcafe

Плоска Земя? У нас си имаме къде-къде по-тежки конспирации...

Доктор О Боли
13.03.2019, 18:06 (обновена 15.03.2019, 17:58)
знаците, знаци, конспирации

Снимка: © IMDB

В българската част на интернет конспирациите никнат под път и над път

Да вярваш, че Земята е плоска като цяло е една безобидна форма на... екцентричност, да го наречем.

Досадно - да, нелепо - твърдо да, но в действителност не пречи на никого (стига разбира се вярващият да не е подпийнал и да тръгне да те убеждава в правотата си). И фактът, че 8% от българите вярват в тази теория, макар и забавно-любопитен, всъщност не е повод нито за изненада, нито за притеснения.

Дето се казва, тия 8% отдавна сме ги прежалили. Даже още отпреди времето, в което депутатът Иво Христов каза, че у нас 80% са дебили и мнозина го възвеличаха, вярвайки твърдо, че са от останалите 20 на сто.

Истината е, че дори е учудващо как само 8% са тези, които вярват в плоската Земя. Благодарение на интернет и социалните мрежи у нас конспиративните теории намериха богата и плодородна почва, никнейки една след друга. Та в един момент, какво тук значи някаква си форма на планетата, на фона на всички останали неща, в които хората вярват.

Оставаме в същото изследване - 15 на сто са убедени, че ваксините застрашават здравето на човек. Отново популярно мнение, отново международно разпространено. Нищо, че зачестяват все повече случаи на морбили и на някакви други болести, за които светът доскоро си мислеше, че са изчезнали.

Разбира се, за болестите са виновни единствено и само големите фармацевтични компании. Те нарочно ги разпространяват, за да могат по този начин да си лансират ваксините, които при децата водят до аутизъм, дислексия, синдром на Турет, кокоши трън и остри случаи на джендърство.

Какво сега са тук някакви си морбилита, обикновена бабешка шарка, която детето само ще си я изкара и ще му мине... нали...

Съответно разни там факти, професионални мнения на медици, призиви на Световната здравна организация, резултати от научни изследвания и какво ли още не по темата нямат никакво значение, защото всички те са правени със съгласието и одобрението на злите фармацевтични компании. Повтаряй си вечната максима, че за тях излекуваният пациент е изгубен клиент и се надявай тая шарка да минава по-бързо.

Конспирации са на всеки "ъгъл" на интернета. И тук все още дори не сме докоснали онези теории, които се заиграват с политиката.

От онова избиване на овчици и козички миналото лято в името на пъклен план за това Странджа да се презасели с арабски бежанци до вечния и неумиращ рефрен, че политиците (от различни цветове и възгледи) съвсем целенасочено искат да заменят познатите възрожденски автори в програмата по литература с Кемал Ататюрк и Орхан Памук, за да могат по този начин да "потурчат" младежта.

Конспирациите, независимо от вида и формата си, у нас са една необикновена нова форма на забавление. Те са неочакван прилив на силни емоции (вярно, негативни, но все пак емоции), които да разпалят кръвта на четящия и да го накарат да се чувства жив и опълчващ се на несправедливостите на системата.

На оръжие и "да се пукат душманите", както обичаше да пее един от по-предишните ни президенти.

Всяка една нова теория само засилва гнева в човек, карайки го да "отвори съзнанието си" за още по-големи и по-големи дивотии, стига те да са с "правилната" идеологическа окраска за различните вкусове и предпочитания. И всичко това се преплита в една голяма каша от вербална агресия, хаос и вечно полунедоволство.

Така че тук някакви плоски планети са просто нежна клонка на това, което наричаме конспиративни теории. Усмихнете се и ги оставете тези 8% да си вярват. Като искат хората, да вярват в глупости. Поне на никого не пречат.

Oще: агресия  гняв  дивотии  конспиративни теории  конспирации  плоска земя  плоскоземци  хаос 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

13 Mako | 15.03.201922:48

deowin | 15.03.201915:11

>Типичен пример са психическите заболявания,които медицината ни лъже,че можела да лекува с...лекарства!

Това може да го каже само човек, който няма дори бегла представа от модерната психиатрия. Купища психически заболявания се третират, включително лекуват, доста успешно с лекарства.
===================================

Тук напълно ще застана зад позицията на Бай Свръхо, защото за мен той несъмнено е най-големият експерт по психическите заболявания и тяхното лечение ! Все пак, човекът има забележителен личен опит в областта, поради което мисля, че можем да му вярваме на 100%.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.01.2019, 00:53

12 gymstar | 15.03.201916:22

По едно време имаше една много забавна конспирация с белите следи които самолетите оставят в небето. Според конспираторите това били химикали с които ни пръскат за да ни тровят. И колкото и да казвах , че самолетите летят над населени територии които са в най-добрия случай 0,5 % от териториите под маршрута му и че такова пръскане на каквато и да е субстанция с 0,5 % полезно действие е финансово неоправдана и безсмислена , убедените в конспирацията не искаха и да чуят. После модерна конспирация беше ХААРП. Сеизмологично оръжие с което сащ .бават .айката на всички които не ги кефят. Завиждам им на вярващите. Колко е лесно - гадовете ни прецакват и ние кво? Нищо не можем да направим.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

11 deowin | 15.03.201915:11

>Типичен пример са психическите заболявания,които медицината ни лъже,че можела да лекува с...лекарства!

Това може да го каже само човек, който няма дори бегла представа от модерната психиатрия. Купища психически заболявания се третират, включително лекуват, доста успешно с лекарства.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

10 Дракон с кисело зеле | 15.03.201914:56

Глухчо е тъп и научно неграмотен като чехъл. Това беше отдавна установено.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

9 Kenny McCоrmick | 15.03.201910:03

Ти какво предпочиташ - твой близък да е жив на лекарства, или да умре на 40? Имам приятел шизофреник, който благодарение на така омразните ти лекарства води нормален живот, има работа и приятели. Всички са наясно със състоянието му.
Та да ми говориш с такова пренебрежение, че тая лоша медицина държала някакви нещастни хора на лекарства - това също е несериозно. Аз предпочитам живи близки, приятели и роднини.
Има и лечим рак и безброй примери на хора, преборили се с рака. Наскоро имаше информация за втори човек (втори!), излекуван от СПИН. Инсулинът не лекува диабета, но хирургът нерядко може да изреже тумора и да отстрани проблема. Хапчетата за кръвно не лекуват високото кръвно, само го тушират, но антибиотикът преборва инфекцията. Та така...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

8 deaf | 15.03.201909:32

Ако медицината наистина ги беше проучила болестите,щеше да може да ги лекува. Слагането на протези не е лечение все пак.
Медицината "лекува" симптомите,а не болестта. Типичен пример са психическите заболявания,които медицината ни лъже,че можела да лекува с...лекарства!
Да,диабетикът остава жив благодарение на инсулина,но си остава болен.
Нужно ли е да споменавам за нелечимите рак,СПИН и т.н.?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

7 Kenny McCоrmick | 15.03.201909:02

Може ли да ми обясниш как го изчисли този процент, защото повечето заболявания, за които се сещам на прима виста, са си много добре проучени. Да, има и изключения като множествената склероза например, която все още не е ясно как се отключва.
Пред моята алергия, например, медицината далеч не е безсилна - за нея тя е измислила урбазона. Ако вдигна температура - медицината е измислила парацетамола. Ако ме боли глава - медицината е измислила аналгетиците. Ако си направя крака или ръката на сол - медицината ще ме оперира и ще ми сложи пирони, за да не остана без крак или ръка. На този фон да ми кажеш, че медицината е едва ли не излишна и/ или безсилна - просто е несериозно.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

6 deaf | 14.03.201923:40

Кени,

пред 90% от болестите медицината е безсилна,защото идват (и) от мозъка. А той е "тъмна Индия" за нея. Или както казват старите хора - са на нервна почва. Много щастлив Ако имаш друго обяснение съм готов да го изслушам. Но повярвай,че ако кажеш на който и да е истински учен,че сенната хрема се причинява САМО от цветчетата от тополите,ще ти се изсмее. ВСИЧКО е взаимоотношения. В Природата няма субекти и обекти.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

5 Kenny McCоrmick | 14.03.201922:34

Боже, в този форум научавам все нови и полезни работи. Значи пролет като ме удари в синусите тоя ми ти цъфтеж, то не било алергия. Аз просто на психическо и може би дори на подсъзнателно ниво мразя шибаните цветя и дървета. Чувствам се рилийзнат. Тази пролет ще се опитам да ги мразя по-малко, дано мине, че иначе карам на урбазон...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 06.03.2016, 11:35

4 deaf | 14.03.201922:23

Илия,

това че някой е "учил" за медицина,не го прави автоматично учен по медицина. Така както четенето на Фройд или Ницше не те прави психолог. Или гледането на мач - Марадона.
В науката по всеки въпрос има два противостоящи си "лагера".

Все повече се утвърждава мнението,че алергията е психическо заболяване. Но ти си вярвай,че фъстъците ПРИЧИНЯВАТ алергия. Много щастлив
   

оценка

+0 -0