Добрите новини свършиха, ето вицовете | webcafe.bg
Webcafe

Добрите новини свършиха, ето вицовете

Весел Цанков, в. Сега
19.04.2015, 18:42 (обновена 19.04.2015, 19:29)
Трите прасенца

Снимка: © Getty Images

Законът на трите прасенца - колкото по-здрав е домът, толкова повече емигранти идват в него.

Все е било да има добри новини, но такова изобилие както в последните дни не е познато, такива са нещата, че вицът "Ето ме и мен! За днес повече добри новини нямам" хич не е на мястото си, тъй че не му обръщайте внимание, четете по-нататък.

Главният секретар на МВР подкрепи гражданските патрули, които следят за джебчии, и отхвърли опасенията, че те може да изземат ролята на МВР. Според него с подобни групи по-лесно ще бъдат намирани свидетели, защото липсата им била основният проблем при доказването на такива престъпления.

Чудесно! Но първо виц за намирането на свидетели: Ако монтирате на автомобила си аларма, издаваща звуци както при женски оргазъм, то огромното количество свидетели на опита тя да бъде открадната е гарантирано. Сега по проблемите - а не е ли време да бъдат създадени граждански прокурорски звена и граждански съдебни състави? Според някои хора с подобни групи по-лесно ще бъдат съдени адекватно престъпниците, което е основният проблем на правосъдието ни.

Не е ли време да бъдат създадени граждански парламентарни групи и граждански правителствени кабинети? Така по-лесно ще бъдат взимани разумни и отговорни решения, което е основният проблем на българския парламент и българското правителство.

И не е ли крайно време да се създаде граждански народ, след като сега съществуващият никакъв го няма? Опасенията за дублиране тук са най-неоснователни - такова чудо съзнателно не може да се дублира, трябва да ти идва отвътре. Звучи налудничаво, но нека го признаем - докарали сме го до смяна на концепцията. Какво значи това ни пояснява един груб, но ясен виц: Прибира се главата на семейството мъртво пиян, крещи "Носете леген, ще повръщам!" Съпругата и децата тичат в банята, носят леген, но мъжът ги спира "Момент! Концепцията се смени - напълних гащите!"

През миналата година емиграцията на българи е отбелязала нов рекорд - 28 727 нашенци са сменили официалния си адрес от страната в чужбина. Какво по-хубаво! Тях поне няма да ги мислим, според статистиката около половината са заминали за Англия, Испания и Германия, останалите сигурно също надали са отишли в едни държави, няма да кажем кои, за да не засегнем великите им вождове и ръководители.

И преди да се е разгорял спор къде се живее добре и къде зле, поучителен виц: Законът на трите прасенца - колкото по-здрав е домът, толкова повече емигранти идват в него.

У нас НАП плаши да разваля сделки с имоти под пазарната цена. Хайде, отиде на кино приватизацията! Спокойно, ще развалят само сделки в строителния бранш. Вероятно. И май няма да стане, което е добра новина според ето този виц: Понякога така възстановяват справедливостта, че след това не можеш да я познаеш.

Реалните инвестиции в България са намалели. Чудесно, ще има по-малко за крадене! Макар в краденето да няма нищо срамно, както се разбира от вица: В България е неприлично да се заработва малко. Прилично е много да се краде.

Като стана дума за крадене, да кажем нещо и за тюхкането за задръстванията по пътищата, които цяло лято ще бъдат кърпени. Истината е, че хората не се нервират от затрудненото придвижване, напротив, това им действа добре, ако се вярва на вица: Гигантските задръствания по булевардите и пътищата са предизвикани от масовата носталгия на гражданите по опашките от времето на социализма.

Още за пътищата - КАТ проведе 24-часова акция "Скорост", продължи и акция "Алкохол и неправоспособност". Похвално, дано е имало резултат. А ето и виц: От КАТ ми изпратиха снимка как карам с превишена скорост. Изпратих им клипче как плащам глобата на катаджия на ръка.

Oще: бит  вицове  всекидневие  забавление  народопсихология  хумор  шеги 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.