Кой спечели от клането в Одеса | webcafe.bg
Webcafe

Кой спечели от клането в Одеса

Петър Гаврилов , http://ubo.termika.org
05.05.2014, 14:38 (обновена 06.05.2014, 10:53)
Молотов

Снимка: © Getty

Пита се – кой печели от този палеж и жертвите?

На 2-ри май в Одеса се случи нещо, което аз лично очаквах, макар и не точно там. Все пак мястото не е избрано случайно – Одеса е най-големият черноморски град на Украйна, както и най-западният и ако бъде овладян, то ще се отреже достъпа на украинците до морето, както и ще се осигури плацдарм за нахлуване в Молдова. Ще бъде забит един от важните жалони в проекта на Кремъл, наречен “Новороссия” и маскиран в постовете на путинските пропагандисти като “Русская весна” (руска пролет).

Към осъществяването на този проект се подхожда по познатия начин – пращат се провокатори от Донецка област, от Приднестровието и агенти на ФСБ от Русия, които в странно съглашателство с местната милиция извършват нападения с огнестрелно оръжие срещу футболни фенове и местни украински и одески граждани. Всичко изброено дотук е документирано на снимки и видеокадри – както стрелбата, така и бездействието на милицията. Хората срещу които стрелят сепаратистите логично отговарят и помитат палатков лагер на т.нар. “колоради”, които се скриват в Домът на Профсъюзите, откъдето продължават да стрелят и да хвърлят коктейли Молотов по хората навън. В резултат, сградата е запалена и около 50 души загиват вътре, което дава повод на Москва да надигне вой и да повтори обвиненията си към властите в Киев – фашисти, бандеровци и т.н.

Пита се – кой печели от този палеж и жертвите?

В никакъв случай не печелят Киев и Украйна – те водят тежка битка на изток и втори фронт на юго-запад не е нужен. Едва ли някой в Киев иска подобен сценарий, в който едни хора избиват други под безучастния поглед на милицията – това само налива вода в мелницата на тези, които твърдят, че в Киев цари безвластие и управляват фашисти и бандеровци, начело с Дмитро Ярош (този, който оставя визитките си навсякъде, според Кремъл). Украйна не може да си позволи да загуби третия си по големина град и това самите граждани на Одеса го знаят – още повече, че там поне 60% от населението са украинци – няма как руско малцинство да им наложи решенията си за бъдещето.

Печелившия е…Кремъл. Путин би пожертвал много повече от 50 души в името на целта си да завладее Украйна – за да овладее Чечня в съучастие с Рамзан Кадиров, режимът му изби много повече хора – хиляди. Справка – взривените жилищни блокове в Русия през 1999-та, които дадоха удобен претекст за нахлуване към Грозни и нарушаване на Хасавюртските споразумения, после кланетата в театъра Норд-Ост и в Беслан, където руските части са виновни толкова, колкото и терористите – главно заради философията им да не зачитат живота на цивилните – жени или деца.

Спомнете си и други знакови палежи и взривове в световната (и българската) история.

- 1924г. – атентатът в Света Неделя, със стотици жертви и ранени. Целта на извършителите от БКП е да създадат революционна ситуация, в която да се развихри десен и ляв терор и те с помощта на Москва да вземат властта. Режимът на Ленин едва що се е укрепил в Кремъл, завладял е Украйна след кръвопролитна война и вече планира разширение на световната революция. Ролята на Москва в планирането и организацията на самия атентат за много историци е повече от ясна, българи са само преките изпълнители.

1933 – палежът на Райхстага. Изиграва отлично ролята да предизвика психоза, която да доведе нацистите на власт. За връзките на нацистите и СССР през 30-те години е писано много, както и за плана на Сталин да ползва НСДАП за таран, с който да разбие Германия отвътре.

1990г. – палежът на Партийния дом. Предизвикан, допуснат и поощрен от бездействието на тогавашното про-комунистическо правителство на Андрей Луканов, което се нуждаеше от подобен пожар, за да изгори в него много неудобни архиви за дейността си, както и да отвлече вниманието на обществото от дефакто фалшифицираните избори за ВНС през същата година.

Oще: одеса  русия  украйна 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

57 sim4o | 07.05.201423:53

pepe | 07.05.2014 12:22

Симчо, а останалите 30 не могат да ги идентифицират, защото в Украйна няма никакви сведения за тях. ... "
------------------------
Приятелю .. ДО СЕГА ЗА КОЛКО ЧОВЕКА Е СЪОБЩЕНО .. с имена?
О властите ...
А ти .. лъжеш малоумно защото ...
1.Някой те е видял, колко ти е акълът и те е излъгал .. а ти повтаряш, като папагал , непроверил ..
2.Самият ти си малоумен лъжец ...

Ще цитирам отново, култовата реплика на Оня Дето Го ... "само малоумник, може да вика на черното бяло ... "
Припомнял съм, в лично послание до Фрида, и какви са хората, способни на смях и веселие под новина, за хора, горени живи - мръсни парцали ...

А на който се е познал - да му е честито ..

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.07.2011, 13:11

56 Fedar | 07.05.201419:09

sioux | 07.05.201417:24
Сега прочетох коментара на Fedar с цитата от Фейсбука на г-н Гаврилов.

В статията г-н Гаврилов е притъпил радостта си от подпалването на живи хора. В профила си във Фейсбук обаче чистосърдечно е споделил насладата си от гледката на овъглени трупове:

"Трябваше повече колорадски бръмбари да изпекат...."
--------------------------

Това беше самата истина, имаше много свидетели. Беше написаното на стената на една сравнително известна дама в българското фейсбук пространство, с псевдоним Антигона Авоари. След това откровение на "либерала" Гаврилов, Антигона веднага го изтри като каза, че само изпаднали чикиджии могат да се радват на жестоката смърт на толкова хора.

Съгласявам се напълно с нея - лицето Петър Гаврилов е изпаднал чикиджия.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.07.2012, 09:22

55 sioux | 07.05.201417:24

Сега прочетох коментара на Fedar с цитата от Фейсбука на г-н Гаврилов.

В статията г-н Гаврилов е притъпил радостта си от подпалването на живи хора. В профила си във Фейсбук обаче чистосърдечно е споделил насладата си от гледката на овъглени трупове:

"Трябваше повече колорадски бръмбари да изпекат...."

Сега не ми се търси информация за този (полу)човек, доверявам се на информацията на Fedar, че господинчото е част от НПО-шката сган. Случаят "Одеса" дава златна възможност на нормалните българи да видят може би за пръв път в толкова оголен вид уникалното лицемерие и уникалният цинизъм на НПО-шниците. За "Небесная сотня" - драмата на Евромайдана, правят бдения, демонстрират пред посолства, леят сълзи във Фейсбук, пишат драматични есета в "Дневник". За Одеса или открито се радват за подпалените "колоради", или с досада вмъкват в "анализите" си, че скърбят за жертвите (с уговорката, че те лежат на съвестта на Путин - родните НПО-шници са по-бързи даже от спецслужбите на САЩ и веднага са разкрили Кремълската конспирация), или мълчат като насрани. Та ето тези "хора" са хонорувани от "либералните демокрации", за да "развиват" гражданското общество в България...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 31.07.2012, 09:22

54 sioux | 07.05.201416:23

Ахахахахаха: „Хората срещу които стрелят сепаратистите логично отговарят и помитат палатков лагер на т.нар. “колоради”, които се скриват в Домът на Профсъюзите, откъдето продължават да стрелят и да хвърлят коктейли Молотов по хората навън. В резултат, сградата е запалена и около 50 души загиват вътре”

Значи така, не бил пометен първо палатковият лагер, а първо „сепаратистите” стреляли по мирните „футболни фенове”, които в отговор помитат палатките. Какъв е този глагол „помитат”, бе, авторе, що не използваш ясната и хубава дума ПОДПАЛВАТ? Щото трябва да признаеш, че „футболните фенове” предварително са носили коктейли „Молотов”. Ама не, те били мирни, невъоръжени. Добре. Хайде сега да ми обясниш как така въоръжени сепаратисти се КРИЯТ от невъоръжени хора (нали този глагол си използвал – „скриват”). Не е ли по-логично невъоръжените „футболни запалянковци” да се скрият и да се барикадират? А, сетих се, сепаратистите са се намушили в сградата, защото им се приискало да стрелят от по-високо. А ония отдолу какво правели – сигурно люпели семки и си говорили за футбол, нали са „футболни запалянковци”. От етажите горе летели куршуми и коктейли „Молотов” надолу, докато хората пламнали. Но не хората долу, а хората горе. Т.е. сепаратистите се самозапалили. Нали така казваш – “откъдето продължават да стрелят и да хвърлят коктейли Молотов по хората навън. В резултат, сградата е запалена”.

Само не разбрах самозапалилите се щураци агенти на ФСБ ли са или истински сепаратисти. Щото като чета четвърто и шесто изречение на „анализа”, нещо се обърквам – хем агенти на Путин стрелят, хем сепаратисти. Значи сега има два варианта – сепаратистите са една група, агентите на Путин – друга. Сепаратистите се крият в сградата, агенти отиват след тях и хвърляйки коктейли „Молотов” от прозорците, подпалват сградата. Втори вариант – сепаратисти няма, има маскирани като сепаратисти агенти на Путин. Скриват се в сградата и хвърляйки коктейли „Молотов” извън сградата, се самоподпалват. Бахти агентите, бахти чудото! А футболните запалянковци си люпят семки долу, вече го изяснихме.

Машала, авторе, евала! Изби рибата с този „анализ”! Пожелавам си в уебкафе да четем все такива грамотно написани и аргументирани статии.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

53 pepe | 07.05.201412:22

Симчо, а останалите 30 не могат да ги идентифицират, защото в Украйна няма никакви сведения за тях.
   

оценка

+1 -4

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

52 Frida | 07.05.201410:03

симчо, май твърдеше, че си мнителен. а как попиваш видяно и чуто от контролирани източници за нещо безспорно. видял ли си всички източници? - не. видял си, чул си, каквото ти предлагат по ертеве- в славянск едни бабанки облечени като санитари до една линейка, които чакат... ранени - а боевете се водят от 9.00 до 12.00 часа. апропо, гледал ли си най-великия френски филм - фан-фан лалето? - значи, договорихме се да стреляш там, пък ти стреляш тук, или - нали се разбрахме за 10 000, а станаха 15 ... та така. Смее се
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

51 sim4o | 07.05.201402:11

Frida | 07.05.2014 00:19
сим40, нарязаните ракети .... едва ли ще защитят беге при евентуален конфликт ... "
------------------------------
Абсолютно вярно!
Нарязаните самолети, също не могат да защитят никого!
Безспорно анализът ти е правдив! Била ли си, по какъвто и да е повод в казарма ?? ... ще припомня, че ракетите ни, имаха бойни глави с обемно взривно вещество , приспособени, да въздействат на атакуващи противникови части, придвижващи се, на марш (т.е. по полето) ...и бяха насочени към сравнително тесния участък между загражденията на Странджа и зоната, предвидена за потапяне от язовирите на Арда в Родопите ... ето малко, за обемните взривове ... http://feldgrau.info/waffen/1573-2011-03-28-20-59-08
--------------------------------
Frida | 07.05.2014 00:19 .. ... що се отнася до стрелбите по демонстранти - не се отричам - фактите го потвърждават - русофилът стреля и се крие зад милиционерските щитове. убиват 6-7 от футболните фенове ... "
----------------------------------
Според публикации "Русофилът" е установен .. също така май НЯМА УБИТИ 6-7 футболни фенове , а има един ранен ... (или властите и за това лъжат)
... и е някой си човек от Одеса с прякор Боцман ... най-вероятно свързан с МВР .. има снимка, където "русофилът" заедно с други "проруски активисти" с червени ленти , са инструктирани от човек с униформа .. това май е заместник - началникът на Одеските органи на реда , назначен от Киев ...

Има версии и че , "проруските" активисти са отряд "Алфа" дошъл от Киев и действащ с цивилни дрехи ...

Та да оставим и бройката на убитите ... и разследването за "русофилите" (този с автомата и този с пистолета ) ... "стрелящи" зад гърба на правоохранителите ( а те даже и не понечиха да го разпитат поне!! ???? ..и поне да го глобят за вдигане на шум - та той беше на 3-4 метра от тях ) ..или да поискаме международно разследване, въобще за всички събития станали в Украйна ..

Като се почне, за странните снайперисти още от времето на Майдана, стрелящи и по отрядите на МВР и по Беркут и по протестиращи и въобще по всичко което се движи .. при това част от позициите на снайперистите в Киев, са били по определени сгради ... мине се, през сведенията за изсечените дървета в Киев, където било май имало заседнали патрони - после- смъртта на Сашо Билий .. .. и сега - странното поведение на правоохранителите в Одеса и техният началник .. зад чиито гръб - на 3 метра .. някакъв "русофил" стреля и убива хора , а той стои - строг , невъзмутим ...

Тогава, от международното разследване, ще разберем, кой от изпълнителите и поръчителите на деянията е всъщност русофил, кой германофил, кой англофил .. и кой на булката брат!

Иначе да говорим празни приказки - можем и до утре , файда да видим - възгеч - ще стане, както разговора на разговор на Катрин Ащън с естонския министър ...
http://www.webcafe.bg/id_1175571931_Snayperistite_v_Kiev_-_naeti_ot_vodachi_na_Maydana

Поздрави
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

50 Frida | 07.05.201400:19

сим40, нарязаните ракети и подарените на македония танкове едва ли ще защитят беге при евентуален конфликт, за силна армия е нужна силна икономика и здраво общество, а за стабилност и независимост - добра външна политика, правилни съюзи и авторитет.
що се отнася до стрелбите по демонстранти - не се отричам - фактите го потвърждават - русофилът стреля и се крие зад милиционерските щитове. убиват 6-7 от футболните фенове, след което тълпата се разярява и става неуправляема. а милицията - неадекватна. или съучастничка. но руското толкова се впило в украйна, че наистина трябва да се създават наново армия и органи на реда. друг изход няма. може и десен сектор да са основата, около която ще се оформят новите сили. това е, иначе - направили са си избора хората, нещат да затъват в допотопието руско.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

49 sim4o | 07.05.201400:00

http://www.youtube.com/watch?v=NoeaDHoxb18
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

48 sim4o | 06.05.201423:51

1. Убитите, приятелко са около 200, а може и повече - още вчера излезе информацията .. чета, чета , сайтове, блогове има и снимки, има и клипове доволно .. та от там знам ... (има и по болници хора- берат душа) .. има обявени от органите на реда и Прокуратурата за "безследно изчезнали" .. да изчакаме точни данни, викам .
Все пак - не ми е това работата, цял ден с четене да се занимавам - утре съм на работа ...

2. За Кърджали и защо си нарязахме танковете и ракетите (и под чие давление) съм писал много и отдавна ... Имахме си, имахме отбранителна способност .. поне колкото всеки агресор да се позамисли, как и кога да ни нападне - сега - нямаме! .. кой виновен - ами ясно кой! ..
Позицията на СДС през 90-те .. баш по въпроса ДПС , Малцинства ..и т.н. беше антибългарска! .. каква им беше идеята - неясно ...Правилно бяха наказани -ей ги сега - Няма ги ...


З.Много съм ПРОТИВ ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ И ЛИЦЕМЕРИЕТО ...
"10 милиарда, за да убиете 50 човека Божидар Божанов* 21.02.2014" http://www.webcafe.bg/id_2008601939_10_miliarda_za_da_ubiete_50_choveka_
ето статия на някакъв си Божанов - де го днеска Фридушенка .. пак да пише, а?
ето те и тебе душко ...
"Frida | 22.02.201413:02
... кой ще си позволи да стреля ей така срещу митингуващи и протестиращи? muhihihihi " ...

"Frida | 21.02.201418:58
.... не може да стреляш по невъоръжени хора - това е същинския чудовищен проблем ... "

.."Всички са местни жители.
1. Бирюков Андрей, роден 1978 г. — огнестрелни рани,
2. Брожевский Андрей, роден 1987 г. – падане от висок етаж,
3. Булах Виктор, роден 1956 г. – падане от висок етаж,
4. Вареникина Анна, родена 1955 г. – задушила се е от дима,
5. Егорский Николай, роден 1976 г. – огнестрелни рани,
6. Жулков Александър, роден 1968 г. – огнестрелни рани,
7. Иванов Игор, роден 1987 г. – огнестрелни рани,
8. Калин Анатолий, роден 1976 г. – падане от висок етаж,
9. Маркин Вячеслав, роден 1969 г., депутат в областния съвет – починал в болницата от раните си,
10. Мишин Сергей, роден 1986 г. — загинал в пожар,
11. Негатуров Вадим, роден 1959 г., одески поет – загинал в пожар,
12. Никитенко Максим, роден 1982 г. – падане от висок етаж,
13. Петров Геннадий, роден 1985 г. – огнестрелни рани,
14. Садовничий Александр, роден 1954 г. — загинал в пожара. .."

Та къде те, Фридушенка, да обясниш за стрелбата по невъоръжени и дали трябва Десен Сектор, да влиза в казармите и да взима автомати и нараменни зенитни комплекси Игла-4 ...

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.