Friend Request от НАП | webcafe.bg
Webcafe

Friend Request от НАП

Uti
09.01.2012, 17:14 (обновена 10.01.2012, 09:42)
Красимир Стефанов

Снимка: © БГНЕС

Искате ли Красимир Стефанов за приятел?

Днес избраният коментар е на вдъхновен читател от форума по повод новината за влизането на българските данъчни във Facebook.

Става дума за професионални отговори от страна на Националната агенция за приходите по поставени във форума въпроси. В името на по-добрата комуникация на гражданите и данъчните.

Коментарът е на Uti.

НАП иска да ви е приятел.

Искате ли да прибавите НАП в списъка с приятели?

Oще: facebook  данъчни  нап  националната агенция за приходи 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

12 newmind | 10.01.201217:37

А какво се прави когато сумата ти от оборота под контрол се окаже по-нисък от миналия месец? Може би НАП ще ти довнесат и компенсират намалелия оборот Много щастлив Да си забелязал случайно,че оборотите намаляват? Моля те без параноя, защото лекарствата не помагат!

Крайно време е първо държавата да започне да спазва законите и сроковете.Крайно време е държавата да не подхранва играта на куче с котка която играе с малкия бизнес и да разбере нещо много просто: има частен бизнес има чиновнически заплати има чиновници. Няма частен бизнес няма заплати за чиновниците няма чиновници! А като си представя,че от данъците ни се плащат и пенсиите на родителите ни , не ми се продължава повече подобен нездрав разговор! Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.10.2010, 13:31

11 leibstandarte | 10.01.201217:13

Ами практиката е следната. Данъчните решават, че съм съмнителен, примерно за същата дейност като моята стандартно оборотите са по 2, или просто карат наред в нашия бранш. Идва при мен инспектор в офиса. Загнездва се до касиерката. Цял ден сумира какви са ми продажбите. Когато сумата ми за ден е по- голяма от тази, която съм отчел към НАП за целия минал месец, примерно, и няма някакви очевидни причини за това - ами значи съм си лъгал яко и съответно ме глобяват със задна дата. Някои вече го играха Много щастлив И те така.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

10 newmind | 10.01.201216:01

leibstandarte

Защо на всички да не им се плащат данъци? На мен ми се плащат! Но искам нормално третиране от страна на НАП! Нека НАП да се занимават с фирмите които вършат и продължават да вършат ДДС измами! Нека НАП да не вкарват в допълнителни разходи малките фирми! Относно офисните кафе автомати при нас са със стотинки, какво да правим? Много щастлив
Вие пускате ли на всички касови бележки? Как от НАП ще ви видят на кой пускате и на кой не пускате? Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.10.2010, 13:31

9 leibstandarte | 10.01.201215:43

То само това да беше, дето го има само у нас, ама нейсе. Смее се По принцип малко са страните в света, където нещата са решени по нашия начин с фискалните устройства, но в интерес на истината, тази технология на облагане се обмисля и в доста други държави в момента.
Иначе за кафенетата ако ще си говорим, така е, те плащат заплати, наеми и също са вързани с НАП, ето защо така или иначе имат по- големи разходи и сега и съответно и по- високи цени. Когато машините излезат на бяло, пак себестойността им ще е по- малка и пак би следвало кафето от тях да е по- ефтино от това в кафенетата. А за кафемашините в офисите - те пък какво общо имат с дискусията? Говорим собственицитв на автомати с търговска цел да плащат данъци, всички други приказки са за размиване на работата.
А това че никому не му се плащат данъци е ясно, ама няма как Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

8 newmind | 10.01.201215:31

leibstandarte | 10.01.2012 13:48

вие казвате:
>"Аз пък съм с две ръце "За" да им се вкара отчетност и на вендинг автоматите. От къде на къде, нас другите ни контролират, плащаме си данъци, а някои сектори си гледат кефа и си отчитат колкото на тях им текне".

Без да защитавам вендинг автоматите и "бизнесът" с тях:

Как си обяснявате,че никъде по света този вид автомати нямат касови апарати,как се отчитат според Вас? Как се отчитат според вас продаващите вестници? Дори как се отчитат и тези с касови апарати в магазините? Нали ако не ви пуснат касова бележка тази продажба няма как да светне на СМС -а в НАП-а? Тогава защо се прави тази GPRS връзка? Защо така се гарантират около 30 млн. лева годишно само от касовите СМС-и на трите телеоператори?
Толкова ли са богати малките фирми?

Идея Според мен изопщо трябва да отпадне за ВСИЧКИ това преминаване към касови апарати със СМС-и!

Собствениците на кафе автомати също си водят счетоводство и сега и те пускат ежедневни отчети с оборота!А тези кафе автомати които са в офисите и те ли да са с касови апарати или само тези които са на улицата? Хайде да поразсъждаваме още малко дали това не е удар който идва от кафенетата които загубиха оборота си след пускането на кафе автомати и съответно кафета на ниски цени? Сега при всички случаи цената на кафетата от вендинг машините ще нарастне и от тук ще се доближат до тези в кафетариите?

После наистина помислете с този парананоичен начин на мислене на г-н Стефанов,че всички лъжат и отчитат на око, догодина очаквам нови касови апарати с видеокамери ЗА ВСИЧКИ, директно свързани към НАП, а след още две години и по един данъчен агент към всеки касов апарат!

Занимаването на НАП с вендинг машините показва само едно, че имат много свободно време и не се усъвършенстват в затваряне на големите пробойни в нефтените платформи, в Лукойл, в митниците, в ДДС измамите,чрез специално регистрирани на малограмотни хора фирми....кога НАП ще изготви един публичен регистър например на всички фирми които са продадени последната година, вижте им новите собственици, 90% от тях се продават за да се спасят от ДДС направени далавери или в необслужване на на кредити или в неплащане на заплати,данъци,осигуровки....след продаването на такива фирми на малогарамтни и безимотни хора се заличават следите на длъжниците и така НАП губят стотици милиони. НАП нека да се информира за продадените и впоследствие сменили иманата си фирми? Има ли НАП статистика последната година само колко фирми са продадени, а колко са си сменили имената? А защо да купуваш фирма след като вече едно ООД се прави с 2 лв. капитал? Идея В НАП имат прекалено много свободно време и пилеят народни пари от нашите данъци в грешната посока !
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.10.2010, 13:31

7 leibstandarte | 10.01.201214:48

Е то глупости и безумия ако търсиш - с лопата да ги ринеш, но това си е отделен въпрос Много щастлив Като ще се питаме - а за чий пререгистрирахме МПСтата РуменПетково време? Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.05.2011, 10:01

6 trellian | 10.01.201214:41

А пререгистрацията на действащите фирми защо се налагаше?
За фирми с прекратена за неопределено време дейност - ок, да искат пререгистрация, заличаване, анихилиране, квото щат. Нямат ли я тази информация - коя фирма е действаща, и коя не работи?
Фирмите, които нито за един ден не са прекъсвали дейност и редовно си плащат ДДС, вноски, осигуровки и каквото друго ви дойде наум, защо се налагаше да ги пререгистрираме?
Направо да бяха казали, че искат от всяка фирма по 100 лева рекет, щото държавата е закъсала, вместо да ни занимават с толкова излишна бумащина и търчане по адвокати.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.10.2010, 13:31

5 leibstandarte | 10.01.201213:48

Аз пък съм с две ръце "За" да им се вкара отчетност и на вендинг автоматите. От къде на къде, нас другите ни контролират, плащаме си данъци, а някои сектори си гледат кефа и си отчитат колкото на тях им текне. А тия с автоматите така квичът сега, защото ще ги видят колко са лъгали до този момент с данъците и, дано да им праснат брутални глоби със задна дата, когато изведнъж оборотите им се намножат по 10. Защото скъпи оплакващи се, тези хора неплащайки данъци, резпределят върху нас, честните данъкоплатци тежестта по издръжката и на тяхните баби и т.н. бюджетни разходи. А за бензинджиите също хич не ми е тъжно, защото и техните обороти, откак ги закачиха за нап в реално време, подскочиха х 2 Удивителна Така че, като сме толкова хитри в БГ, ще си плащаме за масрафа на хай-тек контрола. И на мен не ми допада, но няма как, данъци трябва да се плащат, за да има държава. Но е редно да ги плащат ВСИКИ!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

4 Чинчифон | 10.01.201213:16

newmind,грешката ти е,че си направил ювелирен анализ на само една компонента от дейността на правителството,в която влагаш много повече интелект,отколкото всичко,което правителството прави през последните
2 години!Стреляш с гаубица срещу кокошите мозъци на властта.Те няма как
да разберат какво им казваш,но те поздравявам!Само режат ленти. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.12.2011, 14:44

3 Rushi Go Namushi | 10.01.201212:29

NEWMIND -евала брат,къртиш!!!!!!!!!!!!!!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.