Магистратите - на преки избори | webcafe.bg
Webcafe

Магистратите - на преки избори

chacha
07.11.2012, 13:16 (обновена 07.11.2012, 13:21)
съд

Няма и не може да има независима съдебна власт, след като я избират другите власти

Докато не се промени Конституцията и тези (магистратите - бел.р.) да ги избират хората, нищо няма да помръдне в тази държава!!!

Не може да си избират хората, дето трябва да ги осъдят, след тяхното управление.

Няма и не може да има независима съдебна власт, след като я избират другите власти.

Всяка власт поотделно трябва да се избира пряко, за да са независими истински една от друга и да работят в полза на обществото, а не в полза на власт имащите.

Oще: власт  конституция  магистрати 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

4 MacAllister | 08.11.201213:48

Shaman-e, той и Чинчифона е донякъде прав - колкото и да се правят на интересни хваналите кокала, накрая има един съд, дето съди по законите на природата. Лошотo e, че обикновено ни съди всички вкупом, тъй де стигне ли се до там и ние сме виновни що сме оставили лайната да ни покрият.

Сериозно, мисля си, че традиционната демокрация е мъртва. Трябва нещо ново, което да тика общите действия на обществото в посока интелигентност, професионалност и стратегическо мислене. Старата добра демокрация, с нейните избори не може да се пребори с липсата на компетентност и много лесно прераства в състезани "огледалце, огледалце я кажи кой е най-убав ...". От известно време ми се върти една идея, но ме е страх да я споделя, за да не се опорочи, ако някой реши набързо да я сглоби в погрешна форма (не че аз съм сигурен, че знам каква е правилната). Може би трябва да се опита ... все още мисля, като се наумувам ще се разбере ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.04.2012, 22:36

3 shaman | 08.11.201211:52

@ Чинчифон
чудно ми е как успя в едно толкова кратко изказване да изръсиш толкова голямо количесто глупости

@Mac
за жалост си прав че е доста лесно да се манипулират избирателите
и че всяка система която сме измислили, рано или късно се корумпира
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 07.11.201217:59

Mac,
Според природата,човек има един избор-с кой индивид от другия пол да се възпроизведе. И ако това му хареса-да повтаря.За излизане от затвореният кръг древните гърци са измислили състезанията,конкурсите и олимпийските игри.
Последната им олимпиада беше във Лондон,но Европа се стиска да заплати на гърците великите им открития.Нито закона на Архимед,нито геометрията на Евклид,че дори и за прочутата Питагорова теорема и така нататък.Защото парите се харчат за плащане на юристи,които всеки ден съчиняват закони,и то без да познават природните.А в тях ИМА ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ЗА ПРАВОСЪДИЕ!
Същото важи за Испания и Португалия,които са цивилизовали цялата Южна Америка или пък за Италия,дала столицата на Великата Римска империя!
Затънали сме в лъжи и това страшно ни харесва!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 07.11.201215:01

За съжаление това само по себе си не е решение, защото може да се опорочи достатъчно лесно, а и какъв е шанса да имаш представа наистина за какъв човек гласуваш и колко точно хора ще се напънат да разберат преди да идат да пуснат бюлетина по "общи съображения" (разбирай заръката на бога на синия екран).

Между другото по времето на социализЪма се избираха директно и съдии и прокурори и съдебни заседатели - на всички избори имаше едни фермани с имена, но това не значи, че имаше избор. Тъй, че това не е магическо решение, а и може би въобще не е решение, ако се има пред вид изкривяванията, които могат да се видят в страни, които го практикуват редовно. В US съдебните ексцесии далеч не са по-малки от нашите, а някои от тях са имали странни или дори трагични последствия за много хора в продължение на десетилетия... Темата е дълга и изсиква мислене и игра с мозъчните гънки от всички ни, защото тъжната истина е, че никой не е успял да измисли достатъчно добра система, която освен да заработи добре да продължи да го прави трайно.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.