Кой какво прочете от речта на Сокола? | webcafe.bg
Webcafe

Кой какво прочете от речта на Сокола?

Webcafe.bg
23.12.2015, 08:23 (обновена 24.12.2015, 17:20)
стандарт

"Сокола отново доказа, че е ненадминат стратег", обявява журналистическото подзаглавие, последвано от недвусмисленото: "Ахмед Доган проговори и даде нов смисъл на политиката у нас".

Кой как прочете новогодишната реч на Ахмед Доган?

Най-старателно отразяване е получил Сокола във в. "Стандарт".

"Доган проговори: Не искам да съм пета колона на съседна държава", гръмва първа страница на изданието, от което Почетният лидер се подсмихва философски.

Вдясно са обособени пет опорни точки от посланията му, както и молитвата на Доган: Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса.

"Сокола отново доказа, че е ненадминат стратег", обявява журналистическото подзаглавие, последвано от недвусмисленото: "Ахмед Доган проговори и даде нов смисъл на политиката у нас".

По една напълно случайна случайност - тъкмо това е акцентът в авторския коментар на Ивайло Крачунов в агенция "ПИК", публикуван в 19:16 ч. снощи.

Рефренът за "Ненадминатия вече 25 години стратег", "Стратег No.1" се повтаря и на "преразказа" на 4-та страница във в. "Стандарт", а цялата му реч е препечатана отделно на 15-та страница със заглавие "Не искам България да се превръща в жертва" с акцент за "утвърждаването на Русия като необратим процес" и "джуджето ЕС".

На този фон дори "Труд" се отчита скромно. Новината за речта на Доган е позиционирана точно на челото на вестника, но не е водещата новина - обещанието на КЕВР за замразяване на цената на тока е завзело първа страница.

Подбран е сравнително неутрален акцент: "ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени", а подзаглавието величае "фундаменталния анализ на почетния лидер на ДПС за ситуацията в Европа и света и в партията му".

Съответно - речта на Сокола е препечатана на цялата 4-та вътрешна страница. И това е всичко по темата.

"24 часа" също позиционира новогодишното слово на Доган на първа страница, но под формата на съвсем сбито обобщение. Пълната му реч е публикувана чак на 11-та страница.

Подобна е и подредбата на новината в "Телеграф": "Не искам да бъда нито пета, нито шеста колона" и три акцента стоят под титула на вестника, а пълното слово е препечатано на 13-та страница.

Доган е водеща новина и в "Монитор", но е прищипан между хайката срещу Лозан Панов в Етичната комисия на ВСС и гръмкото основно заглавие: "Глад за лекарства по празниците в 8 областни града".

Любопитното е, че "Монитор" се ограничава с кратко отразяване на речта на вътрешна страница - и толкова.

По подобен начин в. "Сега" отразява накратко новината под заглавие "Доган: ЕС и страните членки не знаят какво правят".

Карикатурата на Комарницки обаче казва достатъчно:

Капитал Daily пуска съкратена версия на речта на 9-та страница в секцията Коментари - рубриката "Анализирай това" - със заглавие "Колко може да понесе Доган" (препратка към молитвата му).

"Дума" не се трогва от Доган - новината за появата му след тригодишно мълчание не присъства на първа страница, а е съвсем телеграфно преразказана под заглавие: "Доган разкри какво е говорил на купон на ДПС".

За социалистическия официоз основната новина е свалянето на "Деконструкция" на Петър Волгин от ефира на БНР.

Oще: 24 часа  ахмед доган  вестник сега  капитал daily  монитор  пик  речта на доган  стандарт  стратег  телеграф 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.09.2013, 21:48

1 GETI | 23.12.201512:04

„Кой какво прочете от речта на Сокола?“
*****************
ми е тва прочетох( между редовете):
Доган смени конете, а банкянският гений гръмовно мълчи! забавно ще бъде да го гледаме как се гърчи.на Сокола все пак,не му вярвам! вълкът кожата си мени, нрава – не. пак хитрее.
макар че,има сметка да обърне палачинката към Русия. файдата, файдатааа…
остава ДПС-то сега да вземе да се цепне на граждани с турско и граждани с руско самосъзнание.СМЕХ! Усмивка
турски фундаменталист, който не иска неговата България (тази, в която той разпределя порциите) да стане жертва на някой друг! тревожи се да не би друг, а не той (Туркия) да осигурява "сигурността" и'.
има информация, която другите или нямат, или не са достатъчно смели да обнародват.
току-така Доган не се включва да заема позиция.
има да става нещо, което ние не знаем, но при всички положения е свързано с конфликта Турция-Русия.от друга страна ДПС, като член на либералите в ЕС (ALDE), явно са получили сериозно инфо, че работите в Брюсел вървят към “изуй гащи“.прогнозата, че Франция първа ще напусне Шенгеня и ще върне франка все повече се откроява.Англия се капсулова.следва прегрупиране на западна Европа, а евро-банкнотите в шума,което само ще удължи агонията им.
България????
   

оценка

+0 -2

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.