Наръчник за назначаване на служебни министри | webcafe.bg
Webcafe

Наръчник за назначаване на служебни министри

Виктория Стойчева*
08.08.2014, 14:37 (обновена 08.08.2014, 14:54)
кабинет

6 условия, без които не може да се правят назначения в България

Наръчник за назначаване на служебни министри. Указания:

1. Задължително представяне на всички платени сметки за парно, ток и вода, както и за мобилен и стационарен телефон, бележки от етажната собственост за платен членски внос, бележки от фризьорката и чистачката за личната хигиена на кандидатите, както и от КАТ за платени глоби.

Представянето на разпечатки от всички камери на КАТ в страната е бонус, тъй като могат да бъдат установени нарушения отпреди 10-15 години, които не са санкционирани от зоркото око на съответния административен орган.

2. Биография, която изключва всякакво занимание с частен бизнес, управление на НПО, работа за чужда компания и въобще всякакво кариерно развитие извън държавната администрация. В това число да са включени и всички роднини на кандидат-министъра по права и съребрена линия, които нямат право да имат фирми или какъвто и да е бизнес.

Както всички знаем, който се занимава с бизнес е престъпник или поне доказан мошеник, а който има НПО е платен от Сорос. С особено подозрение трябва да се разглеждат кандидатурите на успелите в чужбина - те до един са чужди агенти.

Предимство е липсата на какъвто и да е официален трудов стаж, както и получаването на социални помощи.

3. Всяко образование в западно учебно заведение да не се признава за валидно. Завършването на каквото и да е училище в Москва е бонус за кандидатите. С най-голямо предимство да се ползват хората със средно образование в селската прогимназия или в краен случай в някой малък български град.

Особени изключения се правят за някои професури по български език, които се приравняват с титлата „заслужил майстор на спорта".

4. Говоренето на чужди езици не се толерира, особено ако са повече от два и различни от руски. Винаги има риск да се използват чуждици и да се открие акцент. Говоренето на мьеко е предимство. В крайна сметка е славянска особеност.

5. Кандидатите не трябва да са участвали в протести. Дори протестите да са били през 90-та година, участниците със сигурност „осребряват" сега връзките си със Сорос. Професионалните им качества нямат никакво значение. Предимство е стоенето в къщи, мрънкането пред телевизора или във фейсбук срещу абсолютно всички и пускането на плоски шегички и вицове.

6. Министрите не трябва да се познават помежду си, защото със сигурност имат нерегламентирани връзки, ако са били съученици преди 30 години, работили са на едно и също място с разлика от 10-тина години, били са в една и съща почивна станция на море или недай си боже имат някакви роднини, които се познават с братовчеда на учинайката на заместника на вицепремиера.

Случайните срещи в супермаркета също да се броят за нерегламентирани, особено ако магазинът е от големите чужди вериги-колонизатори.

Това е, който иска да допълва, че след малко го пращам на президента, следващия път да му мисли повече тоя човек!

 

* Коментарът е публикуван във Facebook-профила на Виктория Стойчева.

Oще: биография  връзки  колонизатори  минало  назначения  наръчник  образование  президент  росен плевнелиев  служебни министри  служебно правителство  сорос  условия 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.07.2014, 21:16

5 Бегущий Волк | 10.08.201422:36

Във Великобритания за пътни нарушения (глоби) може да не ти позволят да вземеш местен паспорт. Но едно е високо държавно ниво и съвсем друго локално, местно, бизнес и т.н. равнище...

Но по принцип, Паприка, ми позволи да не се съглася с теб. Дълги години съм в чужбина и такава шуробаджанащина, такова близане на задници, на РБългария ми напомня направо. Бизнес с емигрантите - бяха хванали британската Теско да държи чужденци като затворници 2005-та година, малко ли са другите фирми, където официално имаш право на услугата, безплатна е, подходящ си за одобрение, но неофициално те чакат да си платиш, за да се възползвашот правото си...

Само за пример - Саркози го обвиняват в злоупотреба с власт, в продажба на привилегии; Кристиан Вулф, бившият немски президент, бе отстранен заради нерегламентирани контакти с бизнесмени (подкупи); да продължавам ли?!
Италиански евродепутат плащал на секретарката си да спи с него 2 пъти седмично с парите за сътрудници от ЕС; вездесъщият Берлускони; Род Благойевич в САЩ...

Та виждал съм как жени получават работните си позиции - ами с дупе и игрички с шефа; виждал съм как в очите се говори на група чуждестранни работници, че са "втора категория хора" лично от оперативния мениджър и самите работници те намразват, ако тръгнеш да ги защитаваш и посочваш, че са дискриминирани, защото тези условия всъщност ги устройват, а и ...Преклонена глава сабя не я сече!

Да, има модел на европейско и гражданско общество, но нещата са отново на фракции, едните защитават, другите се мъчат да намерят проблем, подхвърлят сензацийки на медиите...Не е така, както изглежда на повърхността, важно е кого познаваш, колко добре, кого как можеш да спечелиш, купиш, предадеш, компрометираш, изтъргуваш...

Другото е да си мислиш, че нямаш "кирливи ризи" - не бой се, ще ти създадат!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.04.2012, 00:57

4 Paprika | 09.08.201412:36

Изключително еФтина ирония, генерирана очевидно от еФтин светоглед, с еФтино морално светоусещане.
Когато твърдиш, че искаш да изглеждаш като западното общество, трябва да се придържаш стриктно към ценностния им модел.Там не правят НИКАКВИ компромиси,когато се касае за морала на личности,заемащи публични длъжности.Неплатени глоби, злоупотреба с кредитни карти за две евро... всичко се наказва строго от гражданите.Когато някой има претенции да дава пример, ще се държи отговорно.Когато искаш да си Министър на правосъдието, трябва да си изряден.
За съжаление, докато webcafe в позицията си на медия, чиято роля е да бъде стриктен коректив на морала на публичните личности, си позволява да поощрява подобни елементарни драсканици, целящи да оправдаят по изумително елементарен начин издънките на някой... та самата медия става съучастник в налагането на двойни стандарти, изграждането на фалшив морал и бетониране на пеевски-статуквото.
Колкото до МАсква, ако си мислите че завършването на западния университет е гаранция за интелект ,морал и модел за подражание значи живеете в паралелна вселена. Едно време на Бай Тошоите комунета капитализЪма им беше виновен, сега на демократите МАсква и комунизЪма им е дежурно оправдание за всички беди.Свободните хора умеят да носят отговорност за действията си, да се поучават от грешките си, така правят на Запад, тука...е, тука се оправдават с Масква, заради собствената си морална деградация, щото не умеят да носят отговорност.
С такива "демократи" няма скоро да видим демокрация от западен тип Чуди се
Жалка история.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

3 МарКом | 08.08.201418:23

Според тези критерии можем да назначим само пеленачета и държани в лудницата.

Що пък не , става!
Казвате че не може да е по-лошо? Че сме стигнали дъното?
Аз обаче съм оптимист!
Не само може а и ще стане по-лошо.
Не само сме стигнали дъното а активно го копаем.
Дето се вика има развитие....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.06.2013, 20:36

2 Tervel Nikolov | 08.08.201416:34

prekaleno tapo e za da e smeshno, stil parodija
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

1 Svelini | 08.08.201415:58

Иронията е излишна. В българското държавно управление бъка от "калинки" и затова избраниците се гледат под лупа и хората са недоверчиви.. For example- мой приятел американец, който заема техническа позиция в Държавния департамент на САЩ не си позволява дори да получи глоба или по-голямо наказание за нарушения на пътя, защото ще му попречи на професионалната кариера. Така, че като сме се запътили някъде на запад да са и западни изискванията и уеднаквени стандартите ни. Все отнякъде трябва да се започне. Защо не от това служебно правителство.
   

оценка

+4 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.