Костов да дойде | webcafe.bg
Webcafe

Костов да дойде

MacAllister
28.01.2013, 08:51 (обновена 28.01.2013, 14:52)
Иван Костов

Снимка: © БГНЕС

... сега друг избор няма

Костов да дойде - сега друг избор няма. Погледнете ги как се карат и делят и ще видите - достатъчно власт за Костов ще им върже ръцете, особено пък след пишман атентата срещу Доган и ДПС вече не е свещена крава.

В тая ситуация ще им остане или публично да се прегърнат двата червени клона (не клана - те са си един), което общо взето значи кръв по жълтите павета (не вярвам да не си дават сметка) или да търгуват с ДСБ. Тия работи Костов ги може не по-зле от Доганя и няма да се учудя, ако успее да ги извърти яко.

Що говоря за туй, ами щото при тия въртеливи червени задници някаква последователна политика и за АЕЦ-а може да се очаква само от него, нови формации и да има няма да могат да съберат сила, Пръмовица е дежурен бушон с мечта да стане домашно кино, но тая се видя, че няма да стане и остава онова, което се отлага вече повече от десетилетие - истинското противопоставяне - всички срещу Костов.

АЕЦ-а може да е изгоден по принцип дори с два реактора, но заради цените на инфраструктура, застраховка срещу вариации на пазара сигурна далавера има при 3-4 реактора в една централа - някъде там е оптимумът. Това точно в момента ни е малко множко и въобще означава да си изгърмим куршумите при положение, че имаме възможност да изчакаме и да се огледаме какво става.

Работи се по новитехнологии активно, хората вече сериозно приемат проблема с изчерпването на петрола и скоро ще има алтернативи на мега-централите от миналото, ако сега направим тая крачка, после може да се окаже, че сме с един огромен камък на шията, който вероятно все пак няма да е на загуба, но ще ни върже ръцете за далеч по-практични решения.

Всичко това важи, ако държавниците ни бяха хора на място, ама те не са - още малко спиране и почване на тая централа и ще я платим в комисиони и далавери, а централа няма да има. Тая глава трябва да се затвори - има моменти, когато човек трябва да си каже "загубеното загубено - стига толкова".

Всеки, който се чувства привърженик на ядрената енргетика не е зле да попрочете какви нови неща се задават, има сума клипове и в youtube за десетки различни решения на различни фази на завършеност. Ясно е, че термоядреният синтез е все още твърде далече от индустриална употреба, но и в разпада има много, което за последните 5-6 десетилетия просто е игнорирано или не е изследвано.

Според мен нищо им няма на руснаците, а и не е лошо оборудването, което предлагат, но чието и да е, времето е такова, че ако човек може да изчака и да не си хвърля парите панически в една кошница, ами най-разумно е да го направи.

Oще: аец  бсп  герб  дсб  иван костов 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.01.2013, 14:18

50 Prokopi | 01.02.201314:43

Успокой се момче че пишеш по неграмотно и от мене но това явно е от вълнение.Надявам се че не реагираш така и когато ти кажат че любимата ти марка паста за зъби всъщност е канцерогенна а не както казва рекламата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.01.2013, 21:27

49 Bojidar-Mateo Benev | 31.01.201321:41

вси4ки вие,които пи6ете против Костов сте глупаци и идиоти!!!костов е единствения политик на БГ-ДОКАЗАН!!!!които измукна БГ от наи стра6ната криза и реален фалит навремето,благодарение на които не пла6таме милиарди дулгове на предприятията от които се освободи,благодарение на костов не пе4атат пари и не могат да ни докарат нова убииствена инфлация,туи като костов ни вурза за валутния борд!благодарение на костов сме в ЕС и НАТО и благодарение на него в момента има евро субсидии,за които толкова ламтите!!!благодарение на него имате и тези заплати в момента,ина4е 6тяхте да умрете в мизерията си!!но сте забравили времето когато коражите седяха сус йито в заливите и уж има6е зурнена криза и когато заплатата бе6е 30-40 долара ,а кило каима бе6е 10!!!!и как когато доиде Костов заплатата изведнуй стана 220,а килото каима 2лв!!!!само Костов може да изведе БГ на европеиско ниво!!!само тои може да изведе БГ на европеиско ниво!!!такава пумия се изля сре6у него,4е....пору4кова естествено!!!наверемето когато една луда маика уби детето си и го захвурли в 6адраван,се видя поредния 6анс за детрониране на едиснтвения,които мисли за БГ и народа и веднага се впрегнаха такситата на мафията и комунистите да скандират пред парламента-Костов убиец,оставка.....вестниците излязоха с грумки заглавия-Костов -убиец!!!!ами за6то след слу4ая мирослава не излезе нито едно такси пшред парламента,как така никои вестник не излезе сус заглавие Борисов-убиес,???аааа??тупанари селяндурски?!!!ами за белнеиски?????ами за колко о6те?????за6тото вси4ки са оеурзани като свински 4ерва и само Костов не е там!!!!!това е политика,които е доказан,които е направил наи,наи много за Бг,наи доброто за Бг,които има и акула и силата да напражи о6те по добро място за живеене Бг,по негово време бе6е наи добре,и руснаци и мафия бяха навряни в 9-та глуха.....вси4ки комунисти-вун от Бг,из4езваите в русия,китаи,северна кореа......а на останалите селски не6тастници-да не сте посмли да гласувате,еееи!!!за6тото заради ва6ата тупотия,неграмотност и простотия страдат и интелигентните и умни хора!!!!които отдавна са малцинство и които са реално ва6ето единствено спасение!!!когато и те заминат от БГ-6те си останете в калта,мизерията,гладни,жадни!!!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 22.01.2013, 14:18

48 Prokopi | 31.01.201310:49

Пич много хубаво си го наредил, Костов е и той пич, ама нещо не се справя вместо като умен и тн и тн яката работа да свъриш нещо полезно резултатите са само в негов негатив. Гледаме какво става не на какви балалайки свири.
С други думи резултата от урпавлението на Костов е плачевен.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 06:08

47 apropos | 30.01.201320:50

Levitt Hostel, наистина ли не разбираш за какво се борят ДСБ.
ОК ще опитам простичко да ти обясня.

ДСБ казва, че ще спазва конституцията, защото законността е необходимо условие за функционирането на демократичната държава.
И когато Костов дойде на власт ще управлява като спазва конституцията най-напред и после естествено и законите.
Още по-просто, ако ти се почустваш засегнат от "гадното" управление на Костов, можеш да се оплачеш на независим съдия.

Hostel, разбирам много добре защо мразиш Костов.
Защото анализите на И.Костов са брилянтни.
Езикът му е достъпен, точен и ясен, без ненужна и замъгляваща терминология.
Това е език на разбиращ човек, а не на самовлюбен всезнайко-дървен философ.

ОК Hostel, ПО-ДОБРЕ Е ДА ПРОЧЕТЕМ платформата (или част от ) платформата на ДСБ http://dsb.bg/uploads/files/platforma.pdf
вместо да философстваме.

За справедливостта
Справедливостта е във върховенството на закона. Тя се постига с равенство на
всички пред закона. Справедливостта заедно със сигурността са условие за
свободата; няма свобода, където няма справедливост и сигурност. Съдебната
система дължи справедливост на всеки гражданин, на всяко лице, включително
на държавните и местните институции, по всеки конкретен спорен казус. Съдът
трябва да осъжда единствено по закон и да третира всички лица по еднакъв
начин. Категорично против сме законът да бъде различен в зависимост от това
за кого се прилага. Ние знаем, че законите не са докрай справедливи. У нас
законите често са направени така, че да обслужват отделни лица, фирми и
моментни управляващи. Затова настояваме да се упражнява правото на
гражданите да участват в процеса на изготвяне и приемане на законите. Това
право е важна пречка срещу несправедливите закони – такива, които обслужват
корпоративни или групови интереси. Законът трябва да бъде еднакъв за всички.
Да не прави изключения за отделни случаи и лица, освен когато има широко
съгласие да се дадат специални преимущества за определени дейности, важни за
гражданите, обществото и държавата.

И ТИ НЕ СИ СЪГЛАСЕН С ТОВА?

Да, ти се опитваш да ме надговориш,
но избягваш да ми отговориш на най-важния въпрос който те запитах, а именно да ми покажеш по-добра платформата.
Напр. платформата на БСП е по-добра защото за нея "Справедливостта НЕ Е във върховенството на закона",
а в комунистическия морал или нещо подобно.

muhihihihi muhihihihi muhihihihi muhihihihi muhihihihi muhihihihi muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 10:50

46 abductor | 30.01.201316:45

Минаха се 10 години и от нас се очаква да сме забравили великите дела на другаря Костов и отново да ни го изтипосат като спасителя на България, целият облечен в бяло, както се опитва да ни убеди и синия делфин, известен надлъж и нашир в интернет пространството като платен костовистки писател. Обаче новите бели дрехи на рома Костов не могат да скрият нито червеното му минало, нито мръсните му ръце, нито дори сините му венци. Ще трябва да почакате, още помним, макар и не всички ;)
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 10.05.2011, 11:06

45 Levitt Hostel | 30.01.201312:58

,, Не е задължително да приемаме "аргументите на нормативистката теория на Келзен". Това ти го предлагаш. И ако една партия (а за това претендират всичкии партиите), се стреми към изпълнителната власт, БЕЗКРАЙНО ГЛУПАВО Е ДА СМЯТАМЕ, че тази партия е в някакви специални, антагонистични отношения със съдебната система.""

Напротив, всеки може да се увери кой започна да бомбандира форума с привеждане на ,,авторитети", рекрутирани от Уикипедия.

Признавам , че за за дешифриране смисъла на това твърдение трябва да се обърнем към професионален дешифровчик: ,,БЕЗКРАЙНО ГЛУПАВО Е ДА СМЯТАМЕ, че тази партия е в някакви специални, антагонистични отношения със съдебната система."

В какви отношения е тази партия със съдебната система е абсолютно безсмислен въпрос. Въпросът е в това, че съгласно българската конституция, законността е приоритет на съдебната система, която , също според КРБ, е отделна, независима и самостоятелна от изпълнителната власт. Изводът , че тази партия обещава нещо, което съгласно Конституцията не е в нейните правомощия, което означава, че ако тази партия оглави изпълнителната власт тя не може да гарантира ,,справедливост чрез законност'', но тя може да гарантира ,,справедливост" , като намали данъците или справедливост чрез реформиране на бюрократичната държавна машина. Тази партия , обаче , не обещава справедливост чрез по-малко държава или чрез намаляване на данъците, т.е не обещава икономическа справедливост, а справедливост чрез аморфни и неясни понятия, които както стана ясно не са в нейните законови правомощия. Десните партии от европейски тип предлагат именно такава справедливост - икономическа справедливост, основана на по-малко държава и на по-ниски данъци.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.01.2013, 14:18

44 Prokopi | 30.01.201312:45

Лаф да става нали е за кафенце в почивките.
Ако съдим за човека по деиствията му Костов си е боклук.
Пък като чета надолу коментарите аз съм за Хан Тервел да земе да го върнем него на власт.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.05.2011, 11:06

43 Levitt Hostel | 30.01.201311:55

,,0) Минах вече късния пубертет, когато подрастващият е склонен към философстване и не ми се занимава със спорове, чиито смисъл е, не истината, не обикновеното човешко добруване, а задоволяване на КОМПЛЕКСАРСКИ амбиции. ""

Патосът, с който защитаваш Вожда не изглежда здравословен и съвсем не ни убеждава, че не си ,,подрастващ, склонен към безсмислени спорове пубертет".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.01.2013, 10:37

42 Demokrat69 | 30.01.201310:47

Трагедията на българския народ се състои в това, че обича да мрази умните хора. Не съмнено Костов е един от умните хора в България. В нашата държава най-обичаните са присмехулниците, бабаитите, тези които не обичат отговорноста. Сякаш ни е вродена способноста да се самобичуваме, да живеем разхайтено и да се кефим на простотията. От тази ни способност печелят хитреците и лицемерите, вижте кои са най-богатите в България.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 05.09.2011, 17:30

41 Симо Петков | 30.01.201310:29

Гладен седераст, кокошка сънува ..... Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.