Не безпокойте МВР | webcafe.bg
Webcafe

Не безпокойте МВР

Огнян Минчев*
31.05.2015, 15:50 (обновена 31.05.2015, 16:08)
полиция

Снимка: © Getty Images

Колко българи са нужни, за да спрат аларма на кола посред нощ?

Трето денонощие някъде в квартала пищи аларма на кола. С един съсед имахме кука за отваряне на шофьорската врата през стъклото. След това отваряш капака и късаш кабелите на алармата.

Полицията отказва да се занимава с такива дребни проблеми.

Самообслужването, което описах не е законно, но е единствения начин да спиш на отворен прозорец.

Снощи пак бях тръгнал да търся поредната пищяща аларма, но... Съседът с куката го няма, а на мен ми стана интересно колко време алармата ще пищи, кварталът ще псува и стене през стиснати зъби, а всички големи юнаци, готови да се сбият за най-дребното нещо, ще се въртят в леглата си и няма да направят нищо.

Интересно - силно казано. Знам отговора. Алармата ще пищи до изтощаване на акумулатора.

Гаменът от отсрещния блок ще прави чалга оргии докато сам не пожелае да спре. А средният - и не чак толкова среден българин ще продължи да си трае.

Да пасува и да псува - в шепа.

Откъде идва тази екстремна а-социалност на цял един народ?

 

* Текстът е взет от Facebook-профила на Огнян Минчев.

Oще: аларма на кола  битова престъпност  българи юнаци  дребни проблеми  квартал  мвр  не безпокойте мвр  полиция 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.11.2011, 16:48

6 Оби Уан | 01.06.201516:05

"ashkadarma | 01.06.201513:42
Полицаите, ако не сте запознати,мили форумни корифеи на науките, нямат абсолютно никакви правомощия по разпореждане с чуждо движимо...."
.................................

Закона за движение по пътищата:

"...Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
.......
(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на:
....
2. собственика на моторно превозно средство с алармена инсталация, която се включва без основателна причина или сигналите на която наподобяват на тези, подавани от пътните превозни средства със специален режим на движени...."
.............................................

Ама наистина защо да ги безпокоите хорицата от МВР-нцето!!! Продават такива хубави тапи за уши, да не говорим, че можете да си "набузите" климатиците - чух, че било много полезно да спите на струята, особено за децата и бебетата... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

5 pixie | 01.06.201513:58

В такъв случай МВР-то е тотално излишно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.06.2015, 13:27

4 ashkadarma | 01.06.201513:42

Полицаите, ако не сте запознати,мили форумни корифеи на науките, нямат абсолютно никакви правомощия по разпореждане с чуждо движимо или недвижимо имущество, освен при предотвратяване или пресичане на тежко умишлено престъпление от общ характер, а именно такова, за което се предвижда наказание над 5 години наказание лишаване от свобода. Т.е. , ако господина с чуствителните уши, искащ да поспи на отворено, като си държи климатика икономично изключен, намеква, че полицията трябва да откликва на сигнали за пищящи аларми на коли и да ходи с куки за отваряне на прозорци и да реже някакви кабели ( незаконно, както коректно е отбелязано от него ), или ако се нарушава нощната тишина от силна музика в някои апартамент и собственикът/обитателят, при посещение на полиция не отваря, би трябвало да се трошат и да се събарят входни врати, просто леко се е пообъркал. Затова, когато спорите запенени, че трябва да се ограничават правата на органите в тази соц полицейска държава, които нарушават гражданските права на хората по всякакъв начин, се сетете поне за 1 сек., че точно вие си извоювахте настоящото положение. Затова по-добре не безпокойте МВР, то отдавна няма правомощия да ви помогне както и да било .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 01.06.201505:20

не знам, не знам,.... аз например веднъж като видях, че някакъв се беше захванал усърдно с едни специализирани клещи да среже кабела с който беше закл. колелото на сина ми му вкрах 4 юмрука в сурата и после продължих с шутове в задника, секунди преди юмруците това той се опита да ми обясни, че искал да преместел колелото щото някакъв друг бил тръгнал да реже катинара и т.н., та и ти пич внимавай щото някои не се бият ами стрелят и не късай кабелите, а ползувай ключ # 10 за да отвиеш терминалите на батерията, хем по-бързо, хем по - безболезнено за собственика , ако преди това не те е отстрелял де...
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

2 partci | 01.06.201500:18

Само аплодисменти за коментара. Не този под статията. Проблемът, обаче, идва не толкова от това, че никой не се обажда на "институциите", ами от това, че въпросните "институции" са такива именно в кавички. Българинът просто няма държава, на която да се опре, на която да вярва, за да се почувства гражданин, хеле пък човек.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

1 Vankata_820 | 31.05.201521:37

ПРЕДСТОИ ГОЛЯМА И ШИРОКОМАЩАБНА ВОЙНА!!!

ФАЩ следват програма максимум, всичката им политика е толкова скъпа, че ако не могат да извлекат максимална полза от нея, те ще фалират - твърде алчни и целеустремени са, не търпят компромиси!!!

Има един момент, от който от там нататък, Великите сили, възприемат поведение на подготовка за война и примерно за Китай, то
е необратимо, при Русия е по-спорно, те имат ортодоксалното в нея, а то е водещо!!!Усмивка

Ще Ви обясня как действа ФАЩ в дългосрочен план с една държава:
На първо място те изцеждат режима, от който могат да се възползват в дадената държава и по този начин го радикализират, тъй като го подтикват към капсулиране, на демократично ниво, с корупционни практики, но най-вече с големите им проекти, в които се въвлича държавата или само в нейното американско домилитаризиране, като водеща е психозата от евентуално детрониране!!!Усмивка

Планът "РАН" е пресен пример за вмешателство в една преди това противникова държава. Той разгръща основната стратегия, а именно:
Превзема се държавата, като се предизвиква доокопаване във властта и икономиката, именно на тези, които са виновни за катастрофалното състояние на държавата им. На тях се предлага помощ, която да ги увековечи и те на практика стават двойни агенти, без опция за отбой, а само за предателство!!!Усмивка Вероятността да се постигне програма максимум е вероятна, тъй като поради уязвимостта си, тези елити ще се окопаят до степен, в която няма да могат да откажат нищо на новите си партньори, а поради корупционните си и антинационалстически практики, те са като пластелин за интересите на Господарите си - те ще катализират по такъв начин процесите в държавата си, че ще задушат израстването на Гражданското общество, от което всяка съвременна държава, дори след революция се нуждае, за да не се разпадне след нея и да престане да съществува. В такъв последващ, изцеден модел на развитие, поставен под контролиран хаос, вероятността за максимални изгоди се увеличава, тъй като всичко което може да се предизвика струва семки и бонбонки - моделът на асиметричната, ирационална сила, която няма ценности и принадлежност, а е евтина и деградирала след саморазрухата на държавата!!! С няколко думи: прираст на корупцията и разграбване на държавата, създаване на усещане за безнадеждност и безвремие, в което няма бъдеще за умните, можещите и независимите, отваряне на границите и изтичане на ядрото на държавата(Гражданското общество), срив на институционалността и разпалване на сляпата, добре информирана ярост на народното недоволство, на социален, етнически и икономически принцип, Гражданска война и разтваряне на държавата, сриване на държавата, превръщането й в 100% марионетна територия, без шансове за възстановяване, в перспектива от минимум 30 години - африканска одисея!!!Усмивка

Всичките цветни революции, арабски пролети и т.н., бяха движени от корупционни практики, разгърнати от Запада и наложени, на тези, които не могат да откажат, поради естеството на мащаба си и агресивната политика, спрямо тях, отказалите бяха застреляни, като кучета, на тях не им се предложи работен екип, който да оптимизира държавата им(нямаха избор), и да наблегне на духовното, а се предложи широка информационна кампания за простолюдието, което вреше под натиска на стимулираните диктатори от Запада, обръча се разкъса, но една революция за да е успешна, трябва да разруши всичко по пътя си, да унищожи същността на държавата, но тези лумпени нямаха Гражданско общество, което да им върне държавата и да ги самоорганизира и те завряха, и изгоряха, заради външните фактори под Казана, но пък им бяха предоставени или 34 000 лодки за евакуация на бъдещото им гражданско обшество. Никой не печели повече от подобен развой, освен тези които имат силата да подчиняват, по-слаби и по-отслабващи държави, с целия си глобален инструментариум за строителство на нови държави, след тяхното разрушаване - това е като да можеш да направляваш Уолстрийт, с всяка една котировка на него!!!Усмивка

Как успях Аз в България, ами не предложих доктрина за България, натисках по всички слаби звена, но не предлагах дългосрочно решение, а платените тролове на партиите, като хунта, решиха, че това е правилният подход и последователи бол, но какво се случва, като в обозрима перспектива не предлагаш решение, а само разкриваш цялата помия, в която плува народа и в която той започва да се саморазпознава, като свой, като давещ всичките си деца в нея - той възстава, но готова ли е средната класа, за това, не, подпомагано ли е военното контраразузнаване и бившата Държавна силгурност от ФАЩ, за да се доокопават във властта и да задушават средната си класа - ДА!!! Какъв е изходът, при положение, че фертилният фактор сред малцинствата е взривоопасен - ИЗВОДЪТ Е: ВЗРИВООПАСЕН и най-смешното е, че усилията това да се случи идват именно от Елитът на държавата, защото той оставя държавата на самотек, заради едната си изгода и се движи на задна скорост, докато малцинствата раждат на пета - пресен пример: Македония, с помощта на съюзниците на малцинствата, които на външна територия, се опитват да дадат посока на Хаоса, за пример: последните изказвания на Ердоган, който обвинява ФАЩ за предстоящият хаос в Македония, през Албания, да не говорим, че ЕС задължи преди време Македония, че там където има над 20% малцинства, езикът им става национален и общообразователен, а никой не спря Груевски да се движи на задна, до съвсем скоро!!!Усмивка Според Вас, предлага ли се на Македония опция да смени предавката?Усмивка - Все още не, но всички, с течащи лиги и експанзиален апетит, чакат!!!Усмивка

Всичко върви по еднакъв сценарий - Максимална полза, доизцеждане на Статуквото и премахването му с контролиран хаос, с предложение за нова държава, а не за реорганизиране на старата!!!

Украйна беше именно така превзета, само че и Русия, поради недуракоустойчивостта си, успя да налее още масло в огъня с всичките й новосъздадени украински олигарси, които самогенерира и западно-красная приватизация, та там стана, най-голяма
   

оценка

+1 -2

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.