Атакистите от седмия ден | webcafe.bg
Webcafe

Атакистите от седмия ден

големият лебовскиГолемият Лебовски
17.10.2015, 09:55 (обновена 17.10.2015, 11:31)
скандалът на волен сидеров пред натфиз

Снимка: © БТВ

Клекшоп каскадата отпреди няколко вечери прилича на странен ритуал за тестване на вярата на последователите на дребния белокос вожд, друид, шаман, имам и патриарх в едно

Представете си парламентарно представена секта. Религиозен култ с имунитет. След това се разходете из централните авенюта на нощна София и ако имате късмет може да срещнете официалния създател, идеолог и пророк на новата вяра.

Сектата е политически продукт на българския национализъм и номинално още минава за партия, кръстена на пропаганден гьобелсов печатен орган от ужасните времена на нацистка Германия.

След такава Атака с алюзии и препратки дори и най-апатичните граждани би трябвало да са  наясно за кой Волен ездач иде реч.

Клекшоп каскадата отпреди няколко вечери не е поредна глава в срамната сапунена сага  „Пиянството на една партия", а повече прилича на странен ритуал за тестване на вярата на последователите на дребния белокос вожд, друид, шаман, имам и патриарх в едно.

Говорим за апостола на пропагандата, епископа на нонсенса.

Ако и след последната позорна излагация има лековерни клетници, готови да го защитават в интернет с главни букви, последвани от удивителни и единици, а на живо с разпенени уста, то значи религията работи. Тестът е успешен.

Параноичната истерия и агресивното молене върху килимчето на конспиративния хейт, които безброй последователи на партията „Атака" демонстрират, възвестява окончателното трансформиране на "политическата" формация в религиозна секта.

Производството на ново име за култа се очертава забавно занимание. Всеки е поканен да участва в кръщаването на най-актуалното нишово вероизповедание в мулти-култи оазиса България.

Някои предлагат „Бялото братство на Бялата златка" като среща между измисленото, но уважавано учение дъновизъм и най-популярния прякор на пророка на новия култ Сидеров.

Други специалисти са на мнение, че лека цветова модификация е необходима за достоен краен вариант: „Черното братство на Бялата Златка", а може и „Кафявото братство на Бялата Златка" като алюзия към дрескод тенденциите сред щурмовите отряди от времето на Третия райх.

Трети експерти по наименования на партии, секти и други обществени течения и състояния на духа излизат със 
следния вариант: „Адвентистите (или атакистите) от седмия джин. С тоник."

А как ви звучи „Сидерова държава", „Боко харам-клекшоп", „ХизбулАтака", „Свидетелите на Чуколов" или 
направо „Свидетелите лъжат, не сме били никой, там продаваха дрога" ако случайно искаме по-пълно описание на първото евангелие (или сура) за живота и патилата на Спасителя в калта.

В крайна сметка „красотата е в простотата" и накратко може да се обръщаме към явлението с термина „сидерология". Алюзията със сциентологията в случая не е необмислен опит за находчивост, нито е хрумка, хаотична като пиянски брътвежи.

Сидерологията се явява балканизирана вариация на религиозния култ, измислен от писателя фантаст Л. Рон Хъбард в средата на миналия век и превърнал се в могъща и потайна организация с примка около вратовете и световете на много холивудски звезди, начело с Том Круз.

Хъбард е бил талантлив шарлатанин. Писал е книги, събирал е колектив от зомбирани последователи, готови на всичко за него, лъгал е патологично и систематично, сплотявал своите овце в хомогенно стадо с тревожни ритуали, организирал ексцентрични сбирки и всичко това, гравитиращо около умението му да прибира пари от състоятелни люде... Звучи познато.

Началото на сидерологията също може да се проследи до фрашкана с фантазии книга-идеология. В случая говорим за конспиративно-апокалиптичното произведение „Бумерангът на злото".

Кажете ми, че заглавието не звучи като свещена книга на религиозен култ.

Зомбираите последователи, имотните благодетели, странните ритуали, потайните отношения, сляпата вяра в духовния водач и изобретател на култа...всичко е ясно.

Сидерологията се родее и с друга успешна секта - тази на мормоните, измислена от изкусния измамник Джоузеф Смит в средата на XIX  век. Цялото мормонско вероизповедание е било претекст на Смит, за да може да спи с жените на своите близки приятели. Абе, не е като да няма чисто материални привилегии за създателите на секти. Сидеров го знае и е готов да защитава позицията си до последния шот с уиски, до последния разбит клекшоп в центъра на София.

Oще: атака  бумерангът злото  бяката златка  волен сидеров  големият лебовски  клекшоп  конспирация  чуколов 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.10.2015, 14:50

10 Училище Надежда.522194061281410 | 24.10.201514:51

по логиката на пасквила всъщност Сидеров е православен радикал фундаменталист Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.10.2015, 20:34

9 unclejohn | 21.10.201518:52

Сега разбирам, че явно не е трябвало да пиша нищо като коментар, а ако е било възможно да пратя имейл на автора и да изразя собственото си мнение. Изобщо не съм искал да защитавам Сидеров и хулиганските му прояви. Не трябваше въобще да споменавам за лицемерие, а да напиша само: "Единственото добро нещо при него е, че се показва такъв какъвто е в някои отношения, макар и да го прави неволно, защото така никога няма да получи мнозинство и да управлява България!".
Исках да питам автора защо точно Сидеров. Той никога няма да бъде на власт, защото хората никога няма да го изберат. Всеки автор може да пише срещу Сидеров, без да той да му прати полиция вкъщи (за разлика от други хора). Сидеров ли е единственият "гуру" в България и неговата партия ли е единствената с отрицателен аналог в миналото.
Нека авторът напише срещу всички политически лидери, без изключения, в същия стил, за да се види дали е "Оня, дето не Го трият" и не му се случва нищо.
Наричайте Сидеров както искате: "луд", "психопат", "олигофрен" и т.н., аз не съм му защитник.
Хубаво би било, ако някой културен и възпитан политически лидер казваше същите неща за националните интереси и слугинажа на управлението. Вероятно той вече щеше да е смазан или "придуман" да стане част от онези, които "спасяват" България. Трябва да има реална опозиция, иначе става диктатура. Явно в България само хулиган, "луд", "психопат", "олигофрен" и т.н. се осмелява да се опълчи. Изразявам само мнение, не защитавам никого!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

8 Крив Макарон | 20.10.201509:35

Е какъв е проблема в случая? Винаги ще има хора, които ползват кресливата патологична демагогия като щик за щурм към властта. И винаги ще има хора, които вярват в своите "водачи", и припознават в тях "победители" и "истински мъже". Волен е поредния тип програмиран за "водач на невежите маси", техен идеолог, и уж готов на саможертва човек. Търсачите на нов спасител сега могат да спят спокойно, и да вярват, че всички абстрактни добродетели са намерили своето олицетворение в определена личност.
Друг е въпросът как здравия разум ще реагира, и какви концепции ще предложи, за да ограничи влиянието на подобни проявления на упадъчни амбиции. И от отговора за този въпрос зависи далеч повече.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

7 deowin | 19.10.201518:09

>Сидеров не е лицемер

Сори, ама ако Сидеров има добра страна, липсата на лицемерие очевидно не е.
Когато проповядваш православни ценности, а си самопризнат "абсолютен помияр" и собственият ти личен ти живот е пълен Содом и Гомор, това е лицемерие.
Когато оглавяваш парламентарна група против корупция, а почиваш в Париж и Куба с незнайни недекларирани доходи, това е лицемерие.
Когато говориш за законност, ред, дисциплина, а под прикритието на пластмасови маси и депутатски имунитет редовно нарушаваш закона като обикновен побойник и кавгаджия, това е лицемерие.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

6 Dox | 19.10.201513:00

Проблемът ни е, че у нас единствено лудите се осмеляват да протестират.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2015, 12:34

5 krismin | 19.10.201508:21

@Dox
Идеални хора няма. Всеки си има някакви кусури.
******************

Единственият кусур на Сидеров е, че е със сериозно психическо заболяване. Иначе всичко останало му е наред. Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

4 Dox | 18.10.201523:33

Драконче,
Ма ЧичА ти Джон го е казал ясно бе - Сидеров не е лицемер. Това му е добрата страна. От никой друг политик не съм чул да назовава повечето от нещата с истинските им имена. Да си чул някой да поиска сметка от американци /посланика им/ защо не си плащат за базите тук? А в Турция плащат. Идеални хора няма. Всеки си има някакви кусури. А би следвало да си пълен кретен, ако харесваш някой, дето само се прави на идеален. А всичките други са си лицемери от всякъде - като се почне от ръблеците, мине се през бесепарите и се свърши с гербаджиите. Един дол дренки! За тях може да се каже следното:

Говорят едно, мислят друго, вършат трето, а излиза четвърто!

За това и за тях гласуват основно циганята - срещу съответната сума, разбира се.

Не ме карай, моля ти се, да оставам с впечатлението, че би ти харесвало да те таковат, стига да го правят културно и възпитано, а не хулигански.

Ма чакай да те питам нещо по-важно. Ти вече сложи ли киселото зеле? Щото аз още не съм и се чудя - струва ми се рано още. Объркан
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

3 Дракон с кисело зеле | 18.10.201522:50

А дали има добра страна.
---
Ако се съди по твоя коментар, единствената му добра страна е, че се държи като пълен олигофрен публично.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.10.2015, 20:34

2 unclejohn | 18.10.201521:43

Да пишеш срещу Сидеров е като да риташ беззъбо куче. Той никога няма да управлява България, защото никога няма да спечели избори. Липсата на самоконтрол в него го прави да изглежда такъв какъвто е, т.е. да показва лошата си страна пред хората. А дали има добра страна. Това автора на статията трябва да ни каже. Той така е описал Сидеров сякаш знае абсолютно всичко за него. Ако няма други, то единствената му добра черта е, че се показва такъв какъвто е, макар и да го прави неволно! Той все пак не е прикрит лицемер, който не казва на избирателите си, с какви намерения иска властта. Избирателите го знаят какъв е и какви са намеренията му, и по тази причина той никога няма да получи мнозинство!
Спомням си, че не беше той, който се гласеше да продаде България на Шеврон, за да съсипе природата и живота тук. Дано авторът помни кой имаше тези намерения!
Защо авторът не напише статия за идеологията и действията на управляващата партия, които също имат свои аналог в миналото?
Защо авторът не може, или може би не иска да прозре, една простичка истина зад хулиганските действия на Сидеров, която и тинейджърите знаят? Хулиганските действия са безспорни! Не разбирам само защо авторът се опитва да убеждава хората, че там не се продава дрога? Сякаш полицията преди да тръгне за проверката не се е обадила да предупреди, и сякаш не го е направил шеф от високите етажи!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 20.05.2015, 12:34

1 krismin | 17.10.201511:05

Един път да напишеш нещо свястно Много щастлив
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.