Как да се отнасяш към приятел комунист? | webcafe.bg
Webcafe

Как да се отнасяш към приятел комунист?

Serendipitee, wikihow.com
28.10.2014, 19:42 (обновена 28.10.2014, 19:52)
Ленин, мечка

След като диктатурата на общността победи капитализма и му попречи да прави нов капитал, системата ще колабира и ще принуди всички да работят за обществото, което ще донесе по нещо за всеки отделен човек

Няколко съвета какво да правите, ако случайно се окаже, че някой във вашата компания е комунист. Четете внимателно, за да сте подготвени да се справите със ситуацията, без да хабите излишна енергия в спорове и конфликти. Съветите са от сайта wikihow, който се стреми да научи всички на планетата да правят...всичко. Ето и съветите:

1. Бъди наясно, че не е нужно да си съгласен с приятеля си. Има много хора, които подкрепят капитализма и това е добре.

2. Демонстрирай уважение към всеки комунист, когото познаваш. Не критикувай непрекъснато неговото убеждение. Той има същите права като теб. Затова просто игнорирай разбиранията му и и проявявай уважението, което мислиш, че заслужава.

3. Не го приемай лично. Твоят приятел не поддържа комунистически идеи само за да те ядоса. Ако започнеш да усещаш гняв, докато спориш с него, запитай се откъде идва този гняв. Понякога може да се окаже, че не е предизвикан от вижданията му.

4. Научи нещо повече за комунизма. Може да прочетеш например "Капиталът" на Маркс или просто някакъв гайд, който да те ориентира в идеите му.

5. Запомни, че един истински комунист никога не би подкрепил диктатура на лидер, а единствено диктатурата на пролетариата. След като диктатурата на общността победи капитализма и му попречи да прави нов капитал, системата ще колабира и ще принуди всички да работят за обществото, което ще донесе по нещо за всеки отделен човек.

6. Обмисли да разучиш по-сериозно основните виждания на комунизма, ако ли не - пак ще трябва да демонстрираш уважение. Важно е да запомниш, че не е нужно да жертваш собствените си принципи в името на това.

7. Фокусирай се върху добрите страни от приятелството ви. Не позволявай споровете "комунизъм срещу капитализъм" да превземат цялото ви време. Животът е твърде кратък за подобни неща. Цветята например. Имат чуден аромат, нали?

8. Подкрепяй приятеля си, ако други се заяждат с него. Комунистите непрекъснато чуват ужасни неща за разбиранията си, а това не е съвсем честно.

Oще: капитализъм  комунизъм  комунист  социализъм  социалисти 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.08.2014, 11:30

79 seventyone | 04.02.201512:14

Има една приказка...

Ако видиш гладен, гол и бос комунист...нахрани го, облечи го и го пусни да си ходи.
Ако видиш комунист да тръгне да взима власт - окови го, затвори го, убий го.
Защото вземе ли властта, всички ще ходят голи и боси...

Удивителна Удивителна Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.10.2010, 05:58

78 Lucky Stike | 01.02.201516:41

нюхемпшерче, отдавна не съм те попипквал! аз пък чрез финансиране си купих компютър Идея това означава ли, че се занимавам с финанси и компютри и мога ли да си го запиша и аз в профила си Въпрос ми така де Стрелка аз като съм строителен предприемач да пиша ,че се занимавам със зидарство или кое ти звучи по благородно Въпрос Идея Стрелка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

77 Шамито | 01.02.201512:35

Някои доста финно пропагандират идеята за арийска раса на база умните и красивите.Ако всяка човешка дейност се замести с машини човешкото същество ще деградира и ще се стигне до момент в който машината да може да се възпроизвежда и в този случай умните и красивите ще станат излишни и подлежащи на отмиране.Виждате ли как много ум може да доведе човешката раса до гибел.Боже отърви ни от толкова интелект,защото те не осъзнават на къде ни тласкат.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

76 deowin | 31.10.201422:40

Аз се занимавам с финанси и компютри (както пише в профила ми), но не виждам какво значение има това.
Автоматизацията е замествала, замества и ще продължава да замества хората на много места, включително (и особено) в селското стопанство, фабрично производство и прочие професии, които не изискват креативност.

Ако те интересуват професиите, които вероятно ще изчезнат в близкото бъдеще, а не можеш да се сетиш сам, може да погледнеш статии като тази:
http://www.forbes.com/pictures/lmj45ighg/top-20-disappearing-jobs/

Ако ти е интересно кои професии ще останат и няма да се заместят с роботи, прочети например това:
http://www.thefiscaltimes.com/Articles/2012/06/07/10-Jobs-that-Wont-Be-Taken-By-Robots-Yet

Да - винаги ще са необходими и хора, които управляват автоматизираните системи, но това съвсем не означава, че примитивните професии като каране на трактор или разфасоване на животински трупове не са на изчезване. На изчезване са. И с тях на изчезване са примитивните методи за мотивация, към които ти проявяваш афинитет. Предполагам с тях на изчезване са и индивиди като теб. Или поне се надявам, заради доброто на човечеството.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

75 dedo adji | 31.10.201422:28

Деосвине, не знам с какво си вадиш хляба, но като ти гледам коментарите, май с пиар. Аз работя с машини, автоматика и хора, и мога да те уверя, че, поне на настоящия етап, никаква автоматика не може да замени човека. Не знам за теб, но аз не бих се качил на самолет, кораб или даже автобус, управляван само от автоматика, без човек. А човешката природа, психика и мотивация е една и съща от времето на фараоните - максимум придобивки срещу минимум усилия. Затова са необходими тоягата и захарчето. Захарчето е доброто заплащане и други бонуси, а тоягата са разни видове наказания, като най-тежката е безработицата. Нямам представа как е в пиара, но си мисля, че и там калпавият резултат се наказва с безработица.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

74 deowin | 31.10.201416:08

>няма заместител за тоягата. Обаче, съчетана със захарче, при правилно използване и на двете, можеш да научиш мечка да кара колело

И ще имаш мечка, която кара колело.
Това примитивно мислене за кое стимулира хората да правят едно или друго (тояга и морков) е приложимо само за примитивни хора, които се опитват да извършват примитивни дейности. Примитивните дейности в наше време се заместват от машини и изчезват. Следствието е, че примитивните методи за мотивация също следва да изчезнат, защото в този нов свят прилагането им е неуместно и понижава продуктивността.
Хора, извършващи работа за която са нужни каквито и да било творчество и въображение, се водят от други мотиви, и за тях подходът с тоягата и моркова е контрапродуктивен. Има десетки изследвания, които го демонстрират. Погледни, например, някоя от десетината свързани с мотивация и супер популярни TED презентации (да, тези презентации са научно-популярни, но цитират съвсем истински научни изследвания).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

73 KingoftheROAD | 31.10.201412:06

Е, значи знаем и можем.

Добре де, използвай данък обществено мнение. Хвани го тоя братчед, на калъп, извикай някой приятел полицай, осчетоводи си липсите на нафтъ, или каквото обича да прибарва оня. Хванете го, издънете го, ако трябва арестувайте го, заведи му дело, и му припиши повечето липси. Разпространи цялата история в квартала, или селото, където оня живее. Как ще се развие делото не е толкова важно, важното е накрая да му лепнат в досието - осъждан. Стане ли всичко това, може и да си на загуба от делото, но оня данък обществено мнение ще си плати с лихвите. И за досието разпростани по бабичките и разваления талафон. Накрая историята така ще се украси, че оня ще се хапе по гъза. Разпространи пак по разваления телефон, и други работотдатели като теб, да не го вземат на работа. И от време на време претопляй тая манджа, или някоя друга по-подходяща, да им държи влага. Идеи бол, паре не сакам. ;) Първосигналните хора от друго не разбират, освен от дебелия край.

В друга тема в този форум някой каза:
великите, извисените умове - обсъждат идеи и възможности
средните умове - обсъждат събития,
дребните уморе обсъждат хората.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.05.2011, 21:39

72 John Smith | 31.10.201411:37

"забие плуга в камънака и да подкара трактора на заек."- Дедо Ви Аджия има представа от оране Много щастлив
Питам един от моите убосници- ти що ореш на 10 санта, а той ми вика, много камък , началник , ше чупим лемежа Шокиран
За тия дето не знаят, оре плитко, двигателя не се тормози и дава икономия на нафта , която се източва и продава по 2 лв. литъра!
И тва го знам ,щот съм изорал доста декари...
"можеш ли да помислиш за нещо допълнително, и да не е пари - картофи"
Тая година съм им дал по 4 чувала картофи и заклах и раздадох 2 телета по 350 кила. Имаше и сливи "стенли", варихме ракия ,та им дадох по 5 литра.
Но гледам да има баланс , ако почнеш много да се сприятеляваш ,ти се качват на главата.
ps
Все пак, кога ще е продължението на статията за Пиара ,дето сади домати без тор и плевене...гол до кръста ...рано сабале Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

71 dedo adji | 31.10.201410:36

Фори, няма заместител за тоягата. Обаче, съчетана със захарче, при правилно използване и на двете, можеш да научиш мечка да кара колело. На нашите новобизнесмени им се свиди захарчето и наблягат на тоягата. Не са новатори, и на запад са започнали така, преди Хенри Форд и Хонда. Там просто са почнали доста по-рано. За първия милион не се пита. А фал може да се получи и с бабичките. Бабичката може да забие плуга в камънака и да подкара трактора на заек. (Бабичките ги предложи ти, Джони може да има други гениални идеи. А може и да приеме твоята. Тогава му искай такса за авторско право.)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

70 KingoftheROAD | 31.10.201409:57

LaForce
Успокой топката душо. Не мое всички да сме велики икономически анализатори. Графиките ти са валидни за други икономики, не за нашата.

John Smith

"...До кормилото има лосче с две стрелки- напред и назад!!! По долу има друго лосче- нарисувани са заек и костенурка. Човек трябва да познава стрелките и ще кара напред и назад, и да му е ясно ,че заека е по -бърз от костенурката, следователно на заек са бързите скорости , а на костенурката бавните!!! ....Давам му 500, той ме краде нафта за още 500, и забележи...ако му давам 1000, той пак ще крадне за 500, отделно си краде жито, картофи, царевица и квото дойде..."

Джони, по тази проста логика, можеш да хванеш две-три (колкото ти требат) бабички млади пенсионерки, на по една минимална заплата. Да им покажеш заека и костенурката, и стрелките напред назад, и вперед за орденам. Като не разбират от съвременни тактори, не могат ти цоцат нафтичката, вътре в кабината кеф ти климатик, кеф ти парно. Друг е въпроса колко и каква работа ще свършат. Важното е да им се дават минимални заплати, и да не крадат. Ай хванеш някоя, и насекундата друга млада пенсионерка чека на врата. Е да да, ама не е решение на проблема. Има и други начини да ги мотивираш да бъдат лоялни към теб. Като не ходиш по острови, заведения, и тн. можеш да яхнеш единия трактор, или комбайн, и вперед за орденам. Нека видят, че си по-добър, по-оправен, и тн. Можеш и да заслужиш уважението и лоялността им. Справка - Соичиро Хонда например. Освен оране, и смяна на гуми, който може да си ремонтира сам трактора, или се справя с повече работа от другите(за едно и също време), можеш ли да помислиш за нещо допълнително, и да не е пари - картофи, жито, и тн.? Като имаш добра реколта, и тракторите не се трошат, даваш ли им по нещо допълнително? за добре свършена работа.

dedo adji

Има и други начини за мотивация, освен дебелия край на тоягата, друг е въпроса че и манталитета на нашите бизнесмьени, и Управители е същия като на трактористите на Джони.
В други теми на този форум сме писали няколко пъти класическата поговорка - рибата се вмирисва откъм главата, НО се чисти откъм опашката. Водата в България се мъти и отгоре и отдолу.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.