Хороскопът на АЕЦ Белене | webcafe.bg
Webcafe

Хороскопът на АЕЦ Белене

Виолета Керемедчиева
10.01.2018, 18:02 (обновена 12.01.2018, 12:19)
опасни материали

Снимка: © Getty Images

Няколко доклада анализираха икономическата и екологична несъстоятелност на АЕЦ Белене и въпреки резултатите, които поставят под сериозно съмнение нуждата от още една атомна централа, идеята за нея продължава да витае.

Тъй като в България се гледа с особена почит на хороскопи, врачки и баячки, решихме да видим какво казват звездите за Втора атомна.

Годината е 1981. Датата - 20 март 1981. Рано сутринта.

Площадка „Белене" е утвърдена за изграждане на втора АЕЦ в България с Постановление № 9 на Министерския съвет. България е в часа на синята мъгла - културния възход с окултен привкус под ръководството на Людмила Живкова. Илюминатите около нея правят фатален пропуск като не се допитват до звездите за строежа на АЕЦ Белене.

Голяма, голяма грешка.

Защото небето над Втора Атомна предначертава трагичната му съдба. Датата, на която е обявен от Министерски съвет, предполага турбулентна съдба, разкъсана между два принципа - мътната представа за осъществяване и напразните мечти да стане част от битието.

Сложната конфигурация, която можем да виним, се образува между Слънцето - на последните минути от Риби, в много близка връзка с Марс в Овен. От една страна е неяснотата, всепоглъщащата липса на цел и фокус, от друга страна е самоцелното желание, съществуващо въпреки тази неяснота.

Риби е последният знак на зодиака, символизира размиването на границите, дематериализирането, преминаването в друго измерение, умелите заблуди, които изглеждат като истини - киното например.

AEЦ Белене не е роден, за да излезе извън главите на своите създатели. Той е като зомби - винаги между края и началото, нито съвсем умрял, нито напълно жив. Но готов да яде нови и нови мозъци. Както и пари, очевидно.

Сигурността и стабилността не са качества от хороскопа на АЕЦ Белене, разяждан от дълбок вътрешен конфликт между желаното и възможното, предвещава конфликта между Луната и Марс.

АЕЦ Белене има положение на месия - или религиозен фундаменталист, но което и да е от двете, е тук, за да ни научи на нещо.

Планетата на неяснотите, мистериите, Нептун прави предизвикателен аспект към Слънцето и създава предпоставки за скриване на данни и много средства, които ще потънат в подвижните пясъци на напразния оптимизъм. Коктейлът от истини и полуистини допълнително се забърква от Меркурий в Риби.

Планетата на комуникацията никак не може да функционира с ясни параметри, когато е в този знак. Всичко е неразбираемо, скрито и дори да е открито, пак е само едно малко връхче от айсберга. Информацията е винаги предпоследна, променлива и непредвидима дори за инженерите си.

Сатурн, планетата на уроците в живота, е твърдо против реализацията на АЕЦ Белене.

С твърд тон той отказва съществуването на проекта, защото нещо не е както трябва. В основата са съдебни и законови проблеми, липса на добро планиране, които могат да се преодолеят единствено, ако се създаде стабилна основа. Едва тогава Сатурн ще бъде доволен. Гешефтите, поставянето на личните над обществените интереси, потъпкването на закон и морал - това е сигурен начин учителят сред планетите да се разгневи и да спре кранчето на всяко щастие и реализация.

И въпреки това точно до Сатурн е застанала една друга планета, която пречи тези сигнали да достигнат дори до будните умове.

Юпитер символизира вечния оптимизъм, той вижда светлина дори в в най-дългите тунели на магистрала Хемус преди да бъдат ремонтирани. Каквото и да казва простата математика, Юпитер търси опровержение във висшата. И казва, че ако много искаш нещо, със сигурност ще го получиш.

Докато той седи в позиция лотос и визуализира, ние гледаме дали от проекта ще се случи нещо конкретно.

Акцент в хороскопа са знаците, които лесно се променят и адаптират според ситуацията. Те дават възможност на проекта да добива различни форми, за да продължава да се харесва и да живее като нещо полуживо, например вампир.

Много са и знаците, показващи ново начало. Те са тези, които дърпат напред и, тропайки по масата и тряскайки врати, искат все да режат ленти и да ходят нанякъде.

Резултати за съжаление липсват, няма фиксирани знаци, а от тяхното присъствие зависи дали ще има материализация на започнатото.

Тези положения донякъде обясняват как проектът изплува отново и отново от пясъците на забравата. Има още един фактор - Венера е в позиция, предсказваща съвършена любов. АЕЦ Белене се къпе в обичта на народа и илюминатите, желаещи реализирането му. Първите виждат силен символ на балканско мъжкарство, така необходим в тежки икономически времена. Вторите виждат индикация, че втора атомна може да се превърне в съвършен параван, защото всичко потъва без следа. Парите включително.

Как да не го обичаш АЕЦ Белене.

Oще: аец белене  белене  втора атомна централа  хороскоп  ядрена централа 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.