Любовно обяснение на един строител | webcafe.bg
Webcafe

Любовно обяснение на един строител

Петър Донкин
25.05.2015, 13:51 (обновена 25.05.2015, 22:17)
Работник

Снимка: © Getty Images

Особено актуално любовно обяснение

Прекрасна непозната,

Когато ви видях за първи път, приковахте погледа ми като чук пирон в чамова дъска.

В този момент нищо, дори клещи и тесла, не бяха в състояние да откъснат очите ми от вашата прекрасна фасада! Кожата ви - бяла като латекс, краката ви, сякаш изваяни на струг, талията ви - стегната като носещ трегер, косата ви - небрежно разрошена от вятъра подобно на баданарка след първа ръка боядисване - всичко във вас беше толкова пропорционално, премерено и нивелирано, без излишни фуги и грапавини, че... кофражите ми избиха!

Да, ще ви призная като пред технически ръководител - всичко във вас беше така майсторски изпипано, че пожелах да мина една ръка по тялото ви. Но един подобен невъздържан жест щеше да бъде по-груб от фадрома, щеше да погази като руски булдозер романтиката на чувствата, които предизвикахте в мен.

Тези чувства се разгоряха с изгарящата сила на оксижен в сърцето ми - и ето че сега аз изливам като бетонобъркачка бетон на плоча душата си пред вас.

Надявам се, че няма да погледнете на мен с критичния поглед на технически ръководител, а с очите на зидар, който вижда и в най-ръбестия камък възможност той да бъде крайъгълен!

Да, аз мога да бъда крайъгълният камък на вашата любов, солидният фундамент на вашето щастие и чувствата ми ще останат бетон докрай.

Дори безпощадната корозия на времето не биха разколебали скелето и дълбоките основи на моята любов. Тя ще остане непоклатимо свързана с вас подобно на дюбел в стена. И един ден, когато булдозерът на смъртта наближи със страшна сила, любовта ни ще се възвиси като кулокран над времето и пространството, оставяйки следа, по-ярка от искра на електрожен...

Искрено, железобетонно ваш: Един строител

Oще: багер  любовно обяснение  магистрали  петър донкин  работник  строител  строителство 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.