Признаци, че си зла и космата феминистка за бой | webcafe.bg
Webcafe

Признаци, че си зла и космата феминистка за бой

5347688Антония Антонова
31.07.2017, 17:18 (обновена 01.08.2017, 17:59)
woman

Снимка: © Getty Images

Говорят ти на "ма" всеки ден, навсякъде, по всяко време. Ако управляваш МПС, хептен.. Ако си пешеходец и пресичаш на пешеходна пътека пък, ти крещят "По-бързо, МА, нема да те чакам цел ден, МА, пача проста, МА." Трай си. По-добре пача, отколкото феминистка.

Когато една жена е потресена от поведението на средностатистическия съвременен човек от мъжки пол в дадена ситуация и си го каже, то тя е зла феминистка и КРАЙ. "Феминистка" е новото "веган". Срамно и обидно е и означава, че имаш косми под мишниците. Което пък е грозно. Направо да се чудиш едно време баща ти как е докоснал майка ти...

Повечето българки не са "феминистки", защото просто не е яко и говори, че си недоклатена или не дай си Боже - лесбийка. Или дори най-страшното - не можеш да готвиш.

В България, където да ти кажат "много си умна, направо не мислиш като жена" се приема като комплимент, да те нарекат "феминистка" е по-гадно от псувня на майка. Лоша работа като цяло. Никоя жена не иска това.

Или приемаш мълчаливо, когато мъж на 38 години ти иска 2 лева назаем за бира и те предрежда на опашката с бутане с лакти, или ти се подиграваме до живот, че си грозна, пъпчасала и незадоволена "феминистка". Най-добре си трай. Както правят истинските жени.

В случай, че се колебаеш дали спадаш към достойната за публичен разстрел група на озлобените феминистки, има начин да разбереш. Ако дръзнеш да изразиш възмущение или протест в някоя от следните ситуации, значи ДА, ти си "феминситка" по местните стандарти. И ще те тричаме:

- В градския транспорт си. Седиш права с лаптоп, чанта, пазарска торба, яке, на токчета. Под теб седят 10 лъмберджаци с бради до пъпа и празен поглед, вперен в устройство. Нещо не те кефи ситуацията? Твой проблем. Нали искаш равенство? Те! СИпи по ракия.

- Редиш се от 10 минути на опашка, когато съвсем небрежно човек с две глави над теб те прережда с леко избутване. Възразяваш? А шамар?

- Говорят ти на "ма" всеки ден, навсякъде, по всяко време. Ако управляваш МПС, хептен. Ако си пешеходец и пресичаш на пешеходна пътека пък, ти крещят "По-бързо, МА, нема да те чакам цел ден, МА, пача проста, МА." Трай си. По-добре пача, отколкото феминистка.

- Някой, който изневерява на жена си от 15 години казва, че еди коя си е "ебати мастията", защото няма мъж, а е на 30 г. Хрумва ти да възразиш, споменавайки факта, че все пак не сме в Судан, но си замълчаваш, че иначе...

- Ходиш и пушиш по улицата и някой, който СЪЩО ходи и пуши по улицата ти казва, че е много грозно жена да ходи и да пуши по улицата. Сигурно е прав, де...

- Петък вечер. 2 часа си се червила, издокарвала и фризирала. Изглеждаш божествено и си в добро настроение. Излизаш, но си на тънък ток и въпреки че живееш в центъра, май ще си хванеш такси до мястото на събитието, което пак е в центъра. Трима един след друг отказват да те качат, защото "е много близо ". Нещо ти се скапа настроението и ти се дорева? Недей, сега...

- Някой ти казва, че "като се правиш на много умна, мъж няма да си намериш."

- Някой ти казва, че "като се правиш на много убава, си го просиш."

- Жена казва, че "жените са много тъпи."

- Някой ти казва, че "не може жена да псува така."

- Някой ти казва, че "една жена, ако не й свети къщата, за нищо не става."

- Както и че една жена не е никаква жена, не сготви ли цяло агне, веднага след като се прибере от работа.

- Колега, съсед, бакшиш или друг мъж на годините на баща ти си позволява да ти крещи със всичка сила поради някаква причина.

- Някой ти казва, че еди коя си си е заслужила боя, защото...

- Ходиш по улицата с двама мъже. Ти носиш раница от 15 кила, те - нищо.

- Мъж особено много държи да е по-добър от теб на настолна игра/ в работата/ в нещо друго и те приема за конкуренция и враг, пали се и подскача агресивно с леки писъци и немощни покашляния, докато ти си седиш, 50-килограмова и начервена, и мигаш на парцали...

И прочее, и прочее...

Та, станеш ли свидетел/участник в ситуация, подобна на изброените, най-добре е да приемаш философски нещата и просто да не реагираш, защото иначе - знаеш... Зла феминистка си малко ти.

Хубаво е и винаги да си носиш в чантата чаршаф и шише ракия. Ракията - да сипеш на мъжа. Чаршафа - да хванеш да се забулиш с него веднъж завинаги, поне да не те гледат... Па така и косми под мишниците можеш да си пуснеш, без това да се вижда и да дразни хората.

Oще: агресия  бой  жени  косми  косми под мишниците  лъмберджак  метро  мъже  отношения  патриархат  ракия  секс  феминизъм  феминистки  феминситка  цигари  чаршаф  червило 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.08.2017, 22:33

16 Sluchaen chovek | 10.08.201722:36

-Ако не искаш да стърчиш със хиляда неща в градския или се качвай в не толкова пиков час или си хващай такси, абсолютно НИКОЙ не ти е длъжен!
-Покажи ми как се случва! Това не се случва никъде. Хора се предреждат пред мъже и жени. Тоя митичен шамар искам да го видя!
-А ти вероятно говориш на "бе". Ама забравих, че феминистките трябва да управлявате чуждия език.
-Иначе кво? Ще те бие ли? А да вие сте винаги жертви, в същото време отказвате да свършите задължението на всеки жив организъм (да се репродуцира) защото сте толкова изключително важни и никой не ви заслужава.
-Това НИКОЙ НИКОГА не го казва!
-Съжалявам от името на тези ужасни мъже, че няма да те качат за лев печалба защото си решила да се наконтиш и вероятно мъж да ти предложи да ти купи водчицата в клуба. Колко гнусно от наша страна, че не се съобразяваме с ТЕБ! Ти си ТОЛКОВА ВАЖНА ЗА ВСЕКИ НЕПОЗНАТ МЪЖ!
-Ако говориш така когато ти кажат, че "се правиш на умна" ги разбирам.
-Това НИКОЙ НИКОГА НЕ ГО КАЗВА! Жертва горка, сигурно не е твоя вина, че в 4 се прибираш на зиг-заг с минижуп от който ти се вижда задника, очаквайки че няма луди престъпници в квартала. Не е твоя вина, че не се пазиш а е наша, че не учим мъжете, че изнасилването е лошо нещо...
-Тя как ти пречи с това, че генерализира?
-Никой не е хубаво да псува като каруцар. Ама извинявай, че се очаква малко повече такт от жените. Ще си свалим стандартите заради теб!
-Да бе тва се случва често. Направо всички очакваме, че ако жена ни се прибира когато ние се прибираме да не си почине. Или просто я поглеждаме и я питаме "доминос или китайско?"...
-Мен сега ми идва да ти крещя защото си сляпа, заблудена и себична.
-Защото му е замахнала с оръжие? Защото го е ударила няколко пъти вече? Нека те светна има причини да си изядеш боя, независимо какво имаш между краката.
-Повечето мъже сме състезателни личности. Състезаваме се още повече помежду си. Споко не си специална снежинка.
Предполагам тва което се опитвам да ти кажа е, че си пълна мастия!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

15 Bichkiiata | 02.08.201705:03

аз изхождам от принципа важното е първо аз да се харесвам, чак след това и другите, щом на една жена и е кеф да е космата , да мирише, да псува да пуши абе изобщо да е феминистка (к'вото и да влага в термина) що па не
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.09.2011, 07:44

14 toxidomask | 01.08.201721:04

Какво па му е тоооолкова грозното на жена дето пушила на улица? Айде,айде. Нищо грозно няма. К'во толкова и има на тая прословута улица? Начи на кафе може да седне и да си дими колкото ще, ама на улица -грозно било. Тия тъпотии ги чета от години. И що ние мъжете като пушим на улицата не е грозно? Кой определя? И каква е дефиницията за "грозно"?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.05.2013, 18:39

13 ezhko | 01.08.201718:05

В крайна сметка не разбрах иска ли авторката равенство или не иска?
В градския транспорт, задължително се отстъпва място на: бременни, майки с деца, инвалиди и болни. И то на обозначените за целта места. Аз бих отстъпил място и на дама. Но дамата не пуши на улицата и не псува като каруцар?
Колкото до това, че всеки мъж следва да носи багажа на произволна дама ако случайно не е натоварен в момента...Нямам коментар.

И освен това, можеш да се възмущаваш на конкретна постъпка на определен човек, но на средностатистическия мъж? Намирисва на стереотипизация и дискриминация по пол. А какъв вой се надига ако някой нещо рече за средностатистическата жена?

ПС И ако следващия път някой с възрастта на баща Ви крещи: "Разкарай се оттам тъпа краво!", на Ваше място бих се махнал от релсите за да мине влака Смее се
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 09:26

12 explorer | 01.08.201717:07

Едва през последните десетилетия от хилядолетната човешка история, стана дума за нещо повече от физическо оцеляване и продължение на рода, за по-голям процент от населението на земята. В случая особено агресивната част от женските индивиди се проявиха и решиха, че ситуацията е необратима, но....според мен по-сериозен проблем от сексизма в близките години ще се окаже разделението по възрастов признак.....и тогава какво ще остане от западната цивилизация, не ми се мисли Идея
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 31.01.2011, 17:20

11 ММ | 01.08.201716:36

"Мъж особено много държи да е по-добър от теб на настолна игра"
тука някакви оксиморони виждам, фентъзита разни. Хем мъж хем "настолна игра" , в едно изречение..не се връзва.

А между другото- като ти гледам снимката си красавица, ти не би трябвало да страдаш от подобен тип отношение.

Не че спрямо не-красавиците е правилно де. Но хубавиците сте привилегировани създания.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.02.2015, 19:36

10 Вълков | 01.08.201715:58

Тони Тони , ако не е Касимова ще си ти.На 90% от жените не им викат "пача" и "патка" ама те не пишат , не избиват комплекси защото ги нямат.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

9 dedo adji | 01.08.201709:21

А твоята "щастлива" ли е с тебе, прасчо?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

8 deowin | 01.08.201700:59

Те и жените на радикални ислямисти са "щастливи" с мъжете си, главно защото не знаят по-добро и нямат друг избор. Как да разберат, че към тях може да се отнасят като към хора, след като постоянно им е набивано в главите, че не са хора, а просто жени? Твоята жена поне е случила, че имаш подходяща професия, тъй щото повечето време поне не й се налага да ти търпи "човешкото" присъствие. Късметлийка.
   

оценка

+3 -4

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

7 dedo adji | 01.08.201700:05

Удари десятката, прасчо. Жена ми е щастлива с мене вече 34 години.
   

оценка

+1 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.