И все пак Жолио-Кюри е пълна нула | webcafe.bg
Webcafe

И все пак Жолио-Кюри е пълна нула

Юлиан Попов
24.12.2014, 12:16 (обновена 24.12.2014, 13:06)
Тодор Танев

Няколко думи в защита на образователния министър Тодор Танев

Надигна се вълна от възмущение и кикот, защото просветният министър проф. Танев бил казал, че Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула като учен, че Асен Златаров не бил звезда в науката, а Ломоносов също не е онова, за което го представят.

Как може министър на образованието да говори така!

Колко голям учен е Фредерик Жолио-Кюри ми е трудно да кажа, но че от цялата фамилия Кюри (към която той принадлежи по брак) е най-незначителният, е ясно. Той е известен в България най-вече, защото е носител на Сталинска награда за мир. Асен Златаров е значителен най-вече с това, че е завършил химия в чужбина и че е обичал да пише литературни творби, а за Ломоносов, който наистина е крайно интересна фигура, руснаците имат торба вицове за това, как той е открил всичко.

С други думи Танев повдигна, по малко необичаен начин, един много сериозен въпрос - не е ли време да направим една образована оценка на портретите по стените на училищата? Да прегледаме сериозно съдържанието на учебниците? И да четем поне Уикипедия, преди да кръщаваме станции на метрото?

Министърът на околната среда и водите от правителството на Марин Райков - Юлиан Попов, публикува във Facebook позиция в защита на министъра на образованието професор Тодор Танев, който вчера говори пред ученици за слабото значение на Асен Златаров, Михаил Ломоносов и Фредерик Жолио-Кюри.

Oще: жулио кюри  министър  министър на образованието  образование  тодор танев  фредерик жулио-кюри  юлиан попов 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

56 МарКом | 30.12.201402:19

Май не трябваше да чета коментарите ... но късно е да се разкайвам.
Ще ми помрачите Новата Година с вашата тъпотия господа недоучени (и групата слепи идолопоклонноци).

За ваше сведение природните закони, математиката, химията и физиката (както и всички фундаментални науки) работят по един и същ начин, независимо дали са в феодализъм, комунизъм, капитализъм или робовладелски строй.

Единствената разлика е дали обществото е узряло да приеме фактите и истината която тези науки демонстрират.
Като гледам министрите ни и жалките коментари тук - нашето не е узряло...
Тъжно...
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.04.2014, 00:53

55 Никой | 28.12.201408:11

И май минусите при коментарите са свидетелство за особен интерес на определени групи Отегчен

Смее се

Предлагам да поканим проф. Танев на публичен урок със следните теми:
- Ало, Ало, България Въпрос
- Възникване и пропаганда на комунизма и защо бихме могли да причислим Михаил Ломоносов (18 в.) към кръга на водещите комунисти Въпрос
- Принос на българите в изследване на науката химия през вековете и защо проф. д-р Асен Златаров е недостоен да бъде причислен към великите български химици Въпрос
- Има ли факти даващи основание да вярваме, че проф. д-р Асен Христов Златаров 1885-1936 г. е имал комунистически възгледи и по какъв начин е допринесъл за създаване на омразната и червена БКП Въпрос
- Евреите, борещи се срещу фашизма са... и защо трябва да ги отричаме Въпрос

Срам ме е от донорите на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК!
   

оценка

+3 -8

Регистриран на: 04.04.2014, 00:53

54 Никой | 28.12.201407:42

Бисер от морето на безпрецедентната гениалност:
"Метро станцията е кръстена така, защото се намира на ул. Жолио Кюри. А улицата се казва така, защото кварталът, в който се намира, е комунистически"

А кои квартали са капиталистически, кои са мутренски, кои са чалгарски, кои са .... Въпрос Въпрос Въпрос

Май проф. Танев дава лични уроци на ПОСИНЕЛИТЕ ТРОЛОВЕ Усмивка
Споделете тарифи или цената е за сметка на външни спонсори Чуди се

Срам ме е от донорите на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК!
   

оценка

+3 -9

Регистриран на: 04.09.2010, 13:38

53 d0ni | 27.12.201418:37

Метро станцията е кръстена така, защото се намира на ул. Жолио Кюри. А улицата се казва така, защото кварталът, в който се намира, е комунистически Усмивка За справка - в цяла София няма улица Мария Кюри.
   

оценка

+14 -2

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

52 Frida | 27.12.201415:30

конспи,
не знам дали си в течение какво прави в момента египет с арабските цигани в газа - в рафиах, град от двете страни на границата, в египетската част ивица от половин км е направо изравнена - няма къщи, няма керимидки, няма греди - мурси се оправдава с тунелите, започващи в къщите на арабските цигани. някой от правозащитниците да се е провикнал в защита на -окупираните-? ами не.
обаче, ако Израел реши да бутне къщата на убиеца на бебето и двайсегодишното девойче от Ерушалайм - вой до небесата! Израел може да помогне само с опит, но все пак нивото в икономическо, политическо, военно, социално и културно отношение е съвсем различно.
   

оценка

+4 -3

Регистриран на: 04.04.2014, 00:53

51 Никой | 27.12.201411:49

Във връзка с некомунистическа Русия:
Това е от "Визия 2020" на Руската федерация
Като вътрешна заплаха се отчитат и дейности с "информационно въздействие" сред младото население на Русия, която има за цел да подрива "историческите, духовни и патриотични традиции в областта на защита на Родината".

В случая какво прави образователния министър проф. Танев, ако не именно подриване на националната култура и манталитет - дейности с "информационно въздействие" сред младото население, за да подрива "историческите, духовни и патриотични традиции в областта на защита на Родината".

Извинявам се, че по-долу в атаката си срещу ПОСИНЕЛИТЕ ТРОЛОВЕ използвах доктрината на фашизма, но за съжаление май сме забравили уроците, които той даде на света.
   

оценка

+4 -6

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

50 Frida | 27.12.201409:03

Конспи,
големи комплекси ви друскат в бегето - оттам са всичките ви ядове.
според мен алеко константинов трябва да се изключи от учебните програми, а бай ганьо да се забрани. този автор и този персонаж така са ви жигосали в утрото на националното ви самосъзнаване, че и до сега се лутате между чувството за вечна жертва и чувството за свръхпотенция. нямате нито фундамент от принципи, нито посоки, нито идеи, нито действия.
що се отнася до министъра - да сравниш съпротивата срещу нацизма с един пародиен безвкусен сериал от рода Бени Хил - направо е убийствено за неукрепнал нравствено невръстен мозък. жалко. разпадът е необратим.
   

оценка

+1 -6

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

49 Conspirator | 27.12.201402:40

Шрайк,тези минуси са от стадото на фен клуба на в-к ''Дневник''.Преди два-три дена си нямах работа,та се заядох с тях...Познавам им ''почерка'',винаги действат като глутница.
Щях да питам Фрида колко цигани има в Израел ама се досетих,че няма.Нито един,за цвят дори...
Знам защо подскача...''Еврейската общност ще иска официално обяснение. „Когато човек заема подобна висока длъжност, трябва да е внимателен в изказванията си”, коментира и председателят на „Шалом” Максим Бенвенисти.''
Няма комунисти,няма фашисти...като се каже нещо за евреите става страшно.
Смее се
   

оценка

+4 -2

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

48 Frida | 27.12.201401:26

мда, прави са циганите, че не ходят на училище - кво ли ше научат там с такъв министър - нацист, расист и сексист - а може и да станат на сапун.
   

оценка

+2 -6

Регистриран на: 13.09.2013, 21:13

47 Шрайка | 27.12.201401:22

Хе-хе! Някой посинял болшевик е минал и е напраскал плюсове и минуси на килограм, без да се съобрази, че това сайтче няма толкова читатели, колкото оценки той е нашлякал. Ма нейсе, ние нали сме от Левуново...
   

оценка

+4 -3

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.