Ало, Топлофикация?!!!! | webcafe.bg
Webcafe

Ало, Топлофикация?!!!!

webcafeМария Панайотова
08.02.2017, 18:07 (обновена 09.02.2017, 15:28)
Чугунен радиотор на топлофикация

Важното е, че през 2016 година Топлофикация е ремонтирала само 8 км топлопроводи. От общо 1000 километра. От общината им давали разрешение за ремонт само през зимата. А тогава не може, щото парното работи. Гениално, нали?

Неделя вечер. "Младост" 1.

- Ало, "Топлофикация"?

Ако някой ви отговори, значи сте голям късметлия. Защото телефоните непрекъснато дават заето. Или ви пускат телефонен секретар.

Вие безуспешно търсите информация в сайта на "Топлофикация", междувременно сте си облекли три ката дрехи, надули сте до дупка прашасалата духалка и загрявате вътрешно с домашна ракия.

На страницата на топлинното дружество съобщават, че в "Младост" 1 топлоподаването вече е възстановено.

Да, но вас това не ви грее, тъй като радиаторите си стоят студени, а от крана водата тече ледена.

По телевизията, видимо притеснен, инженер Боян Паунов от "Топлофикация" обяснява, че аварията е голяма и "за отстраняването й е необходимо огромно време".

Репортерката пита: "А защо лъжете хората, че има парно като те нямат? Експертът обяснява, че това са "колебания в топлоподаването". Колебания, които вече продължават повече от 30 часа.

Затова пък в кабинета на инженер Паунов парното сигурно е било сериозно надуто, защото той се поти по време на цялото си телевизионно участие.

За да няма съмнения относно техонологията на процеса, инж. Паунов обяснява. "В столицата имаше 11 аварии - технологията на отстраняването на аварии е следната - има авария, тя се отстранява, вследствие на това възниква нова авария". И така до края на света, дет се вика.

Има да си чакате за парно и топла вода. В студената вечер, след като сте теглили по една майна на всички от "Топлофикация" и на цялата държава, решавате все пак да си потърсите правата. В европейска държава живеем.

След като сте нямали топлоподаване в продължение на 48 часа, можете да подадете жалба. Официално "Топлофикация" има виртуално деловодство, тоест може да се подаде жалба и по интернет. Но де факто такава опция няма. Ето какво излиза на сайта....

Трябва да отидете в централата на "Топлофикация", да подадете жалба и да се надявате да бъде призната. Сложната процедура ви ядосва още повече. Отново набирате телефона на "Топлофикация" - никой не вдига.

Примирявате се, че обезщетение няма да има. Но поне дружеството да се отнасяше човешки с клиентите си, мислите си вие. Като дължахте 100 лева за парно, веднага ви заплашиха със съдия-изпълнител. А сега? Кой ще ви защити правата? Мая Манолова ли? Или Слави Трифонов?

Отваряте Фейсбук, дано поне социалните мрежи ви утешат. Може и някое старо гадже от "Надежда" да се смили над замръзналата ви персона и да ви подслони за една нощ. "А защо не си купих проточен бойлер, а изпих парите, дето мама ми ги даваше на лято" - питате се вие.

Вторник. 9:30 ч. "Младост" 4, Бизнес парк. Хиляди хора си стоят в офисите с шалове и шапки. Безумие. Във Фейсбук Топлофикация обявява, че в "Младост" 1 са пуснали парното и топлата вода. Бързо тичате при шефа с невероятната молба да ви пусне за час до вкъщи, за да се изкъпете. Но той е непреклонен. Нищо, че следобед топлопадаването отново е преустановено.

Всичко е изчислено. Така един час има, 40 часа няма. И обезщетения йок.

Сряда следобед. Народното възмущение е достигнало своя връх. Готви се протест пред парламента. Кой зъзне, кой се е преместил при роднини за неопределен период от време. В сайтовете за запознанства вече не ти искат снимка, а от кой квартал си. Нищо, че в София има само един квартал: Хладилника.

Важното е, че през 2016 година "Топлофикация" е ремонтирала само 8 км. топлопроводи. От общо 1000 километра. От общината им давали разрешение за ремонт само през зимата. А тогава не може, щото парното работи. Гениално, нали?

Ново съобщение от Топлофикация. Топлоподаването ще бъде спряно в "Младост" 1,2,3 и 4 и още пет квартала за 48 часа. А "Люлин" и сие още си стоят без. Авария ли бе да я опишеш...

"Тръби има, техника има, хора има. Трябва време", казва инженерът от "Топлофикация". И продължава да търси повредата. А дано скоро я намери.

А можеше изпълнителният директор да излезе по телевизията, да си посипе главата с пепел и да обещае по една духалка на всички потърпевши. За следващия път, дет се вика. Защото в Топлофикация тръби бол. Възможности за нови аварии, колкото душа иска.

Oще: авария в топлофикация  в кои квартали няма парно  парно  половин софия без парно  пр на топлофикация  проточен бойлер  топла вода  топлофикация  фейсбук на топлофикация 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 08.02.201720:16

Нали работих в Топлофикация, та видях нещата от върте. По принцип са зле, но от както беше назначен за изпълнителен директор Георги Беловски, мога да кажа, че са катастрофа. Двете години, които прекарах като служител ма Топлофикация по времето на този изпълнителен директор са най-големия позор в биографията ми. Не знам дали ще мога да изчистя това петно през следващите четиредесет години.
А относно инжинер Паунов само да кажа, че има навика да пуши в много неподходяща компания, и по тази причина ще си има големи неприятности.
От друга страна стои въпроса защо Йорданка Фандъкова се прави, че не разбира какво се случва? Много важен въпрос, т.к. Столична община е приципал на Топлофикация, и съответно има власта да иска обяснения, да дава оценка за свършената работа, както и да смени ръководството. А това ръководство трябваше да бъдсе сменено още преди две години.
Но за случилото се през последните дни определено скандала може да се окаже огромен. През 2015 беше изграден магистрален топлопровод свързаващ ТЕЦ Изток и 7ми километър. Там нещата бяха страшни. Качестото на изпълнението беше толкова ниско, че ако се извърши проверка много хора ще трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност. Само пет заварки да проверят, и да се види, че качеството им не отговатря на документите издадени като удостоверение за качество, веднага ще стане ясно каква е работата. Най-верояно (но все пак това е само предположение) аварията е засегнала същата тази магистрала, и това е причината от Топлофиокация да се носи такова оглушително мълчание.
И не чакайте отговор от тяхна страна. Те са изградили подход да решават проблемите като ги пренебрегват с мълчание. Не винаги, но в повечето случаи с мълчание. Само слувете носят, че един от юристите на Топлофикация беше убит по поръчка от ръководтсавото, заради обвинение, че е изнасял "вътрешна информация". Т.е. предупреждавал е клиенти на дружеството за готвени срещу тях дела, и им давал съвети как да обжалват решенията на съда, когато има нарушение при процедурите. Заради тези неща онзи див касапин от ръководството го поръча, но нали и той и Беловски са "наши момчета", затова ги търпят да вършат беззакония.
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.