Сеирът – заплаха за националната сигурност | webcafe.bg
Webcafe

Сеирът – заплаха за националната сигурност

Агент Купър
18.04.2016, 17:31 (обновена 19.04.2016, 17:08)
Телевизия

Дитирамбите от псувни и шамари на един „горд патриот“ в пазарджишкото село Овчеполци са агресия срещу разума и издевателство над обществото

Жанрът „Видео, публикувано в социалните мрежи" премина границата на медийното сеирджийство. Когато национални медии с милионна аудитория развяват дни наред поредния шут, който пребива беззащитни на улицата - в случая жертвата е 17-годишен младеж от ромски произход, неговото подсъдно поведение автоматично се легитимира като стандарт.

Помните ли бума на магистралните биячи? Палежите на коли? Помните ли клиповете с насилие над животни? Същото е. Сега актуални са патриотичните дефекти от Овчеполци, Ямбол и Бургас.

Според моралните свлачища като Ангел Калеев самата държава, самата Конституция заслужават ритник в лицето, както и слабаците с различен цвят и етнос, които се изпречат на пътя им. „Държавата ни е такава", казва Калеев.

Не може да твърдиш, че защитаваш нещо, което отричаш. Вика му се цинизъм.

Още по-лошото е, че с тези криворазбрали закона и справедливостта мъже се прави политика.

Сега ще се говори за расизма, но и за циганската престъпност, за провалената интеграция, но и за нежеланието на ромите да се впишат.

Ще се говори много, много лицемерно, защото нищо няма да се промени. И всички партии, които се изкажат по темата, ще са напълно наясно с това.

Анализатори ще хвърлят боб по студиата за етническия мир след 50 години, Калеев ще си намери поддръжници съвсем скоро, а обществото още повече ще се раздели на две половини - за и против малцинствата.

Никой няма да спечели от този фалшив дебат. Само ще се намразим още повече. Това е опасното, включително и за националната сигурност.

С отпадните продукти на законността, морала и образованието се повдигат „теми", които изобщо нямат място в дневния ред. Или ако имат, то фокусът им е нарочно размит и изместен, така че да са „по-"стряскащи", по-"унизителни", най-"скандални". Има ли повече накъде?

PS: Днес дали някой дискутира нестандартната среща на ГЕРБ с партийния актив, която продължи колкото едно телевизионно интервю на Бойко Борисов - само 50 минути. Не, и в това е подмяната.

Oще: ангел калеев  ангел от овчеполци  видео публикувано в социалните мрежи  дискриминация  етническа омраза  законност  истерия  медии  медийни сензации  митко от овчеполци  мъж преби ром  насилие  омраза срещу ромите  пазарджик  побой над ром  циганска престъпност 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.04.2015, 16:31

2 rare case | 19.04.201613:00

Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.06.2015, 20:33

1 OffBG | 19.04.201604:16

добре де, добре добре де, добре добре де, добре добре де, добре добре де, добре добре де, добре
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.