Имаме политици, нямаме визионери | webcafe.bg
Webcafe

Имаме политици, нямаме визионери

Димитър Георгиев
04.02.2013, 11:06 (обновена 04.02.2013, 11:17)
Избори

Негласуването не е отказ от упражняването на правото на глас, не е бягство от отговорност, а ясен сигнал към политическата класа, че е преминала границата на търпението

Може би най-големият проблем на съвремието е неосъзнаването на реалната действителност. Живеем в среда, в която информацията блика отвсякъде и аха да ни удави.

Пресата на медиите е толкова силна, че повечето хора дори отказват да мислят и се отпускат по течението, доверявайки се на политици, социолози и всякакви "лози".

Ако си позволя да перифразирам сентенцията: умните политици решават проблемите, а мъдрите ги предвиждат, то излиза, че в България такива няма. Има една група от хора, която си е присвоила правото не само да решава вместо мнозинството, но и да му внушава поведение. Тази класа се възпроизвежда с голяма скорост, а обратната й връзка с обществото е напълно прекъсната.

Националната сигурност, националните интереси, националното съзнание - това са все понятия, които се тълкуват както му дойде. В сутрешните блокове позицията е една, следобед - друга, а за праймтайма трета. Политика на зиг-заг, за която никой не носи отговорност. Всичко това се прави уж в името на Негово Величество Избирателя, от когото май нищо не зависи.

На така дългоочаквания Референдум пролича безпомощността на политическата ни класа. 80% не гласували, това е страшна статистика! 80% от българите изкрещяха: "Спрете да ни заблуждавате!" А какво се случи в информационното поле?! Всички спечелили, някой доказал на някой еди какво си! Видите ли 60.66% гласували "за", 37.93% - "не", а 15 000 души спасили Референдума!

Горко й на България от такива анализатори и "-лози". За пореден път се сблъскваме с древната мъдрост: не са важни фактите, а интерпретацията им.

Какво му остава на обикновения българин? Негласуването не е отказ от упражняването на правото на глас, не е бягство от отговорност, а ясен сигнал към политическата класа, че е преминала границата на търпението.

Предстоящите избори са от изключителна важност за България и за българският народ. На тях не бива да се гледа като на възможност само да се пренареди политическата мозайка. Политическите партии трябва да осъзнаят случващото се и да се подготвят за изпита, който им предстои.

А това предполага да изготвят адекватни програми, чиято цел е стабилизирането на страната и предприемане на радикални мерки за борба с кризата. Трябва да стане ясно, че номерата, които ни прилагаха досега като размахването на компромати, илюзорни обещания и др., няма как да върнат избирателя до урната.

Политиката на принципа: разделяй и владей, доказано не работи и обслужва небългарски интереси. Не е случаен надписът над Народното събрание: "Съединението прави силата! Нека не забравяме, че властта произтича от народа,който трябва да определя поведението на управляващите".

Oще: българия  власт  избори  информация  народно събрание  политика  референдум 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.01.2013, 16:21

3 джЕнерала | 04.02.201317:00

рере, много вярно наблюдение! Пък като изпоуволниха.. пардон - препрофилираха - една трета от външно, щото имали досиета, ББ и Ко. бяха онези, които разправяха, че на хора с досие не можело да се има вяра и как биха гледали на тях в чужбина и изобщо - как не ги е срам, изедници!!! . Фурнаджийска лопата му е майката! и жалкото е, че след 2 дни ще има някаква нова сензация, заради която всички, целокупно, ще забравим и за Буда, и за Кришна и за на леля-ти-Мъра-стринката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 04.02.201316:34

Интересно, когато извадиха досие на Бойко, взеха да ни призовават да не обръщаме внимание на досиета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 04.02.201312:27

Прав си,Митко!
Съгласен съм с мнението ти и съжалявам,че не мога да пиша ясно,като теб!
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА е онази аксиома,която ни даваше надежда да останем държава и народ,дори след още...20 години?!Нали сами си натрапихме многопартийна демократична система,като противотежест на двупартийната тоталитарна власт,съчинена от мозъка на д-р Желю Митев Желев?На партиите никога не им е било работа да обединяват народа.Те винаги разединяват хората в полза на лакомията си за власт!И за това не могат да се хранят от членския внос на своите фенове,а ги хранят бюджетни субсидии.Така са нагласени нещата,че всички да се мразим,а народа да ИЗМИРА!Разбира се,за това помага и "таланта" на Б.Борисов да хвърля вината на предшествениците си!Така,както ще постъпят и онези,които ще го прогонят от властта.А надписа СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ще стои,за радост на овцете,които пасат из центъра или гледат TV новини,с ВСИЧКИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.