Най-доброто средство да се печелят каузи | webcafe.bg
Webcafe

Най-доброто средство да се печелят каузи

Крив макарон
05.01.2013, 18:00 (обновена 05.01.2013, 18:10)
сянка, силует

Личното ми мнение е, че положението зелените движения да са извън политическата сфера, но да са много активни, е най-доброто средство да се печелят каузи, без опасност срещу нас да тръгне помията на медиите, и да се получи разрив в движението.

Аз, както и много като мен, съм аполитически настроен, дори се дистанцирам от ПП "Зелените", и съм убеден че гражданската активност е по-чистият, по-обществено приемливият, и по-успешния подход за защита на природата в България.

Трябва да призная, обаче, че настроенията на активно действащите природозащитници могат сериозно да повлияят резултатите от изборите за народно събрание. Като цяло към момента има остро недоволство от гербавите, и макар те да направиха много отстъпки, така и не оцениха потенциала на екологичните движения.

Лутат се, ту в изказвания срещу нас, ту в бързи действия в посока на реализиране на нашите искания. Но адекватно отношение липсва. Липсва цялостен поглед върху ползата от сътрудничеството с НПО, и обществени дискусии, с цел подобряване на екологичната обстановка.

Сегашното управление има и няколко много тежки негатива. Определено най-сериозният е слабата организация при потушаването на пожара в Бистришко бранище. Другият е прекалената ангажираност с частните интереси на Цеко (Минев - бел.р.).

И накрая това, че все още не се прокарва политика на наказателна отговорност за нарушения на екологични изискваня, заради което и България продължава да губи дела и да изплаща големи санкции.

Малко съм подразнен от твърдението, че протестите са "фън". Извинявам се, но само за ученици девети клас може да важи подобно твърдение. Те са не повечче от 5% от присъстващите. Повече протестиращи са зрели хора, които активно търсят начин да изразят своето недоволство от пограшната политика на управлението.

Протестът е интрумент, който замества оплакванията и самосъжалението по кръчмите, и дава възможност за участие във формирането на бъдещето, такова, както би искал то да бъде. Но това е изтощителна дейност, която изисква постоянство и усилия, и с която човек се залавя само ако в него са оформени ясни убеждения.

Така че ако обичате, малко повече уважение проявете към всичкото време, което отделяме. Времето за да се информираме е поне 80-90% от дейностите, свързани с протестите, после да се организираме и чак накрая да дойде ред за шествие, което се излъчва тук-таме по медиите.

Разбира се, на мирните протести се обръща твърде малко внимание, и чак когато преминат в неподчинение почвада се говори за "зелени", "еколози" и т.н. и да се коментира по-задълбочено.

Oще: екологични движения  зелени  каузи  протести 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 06.01.201313:54

Всички протести,в случай че се разрастнат,неизбежно стигат да Бойко Борисов.Той пък винаги ги задоволява,но срещу скрити,малки уговорки.Такъв е примитивният модел на PR в държава,подчинена на политическата корупция. МВР се занимава с охраната и храната на държавниците,охранителни фирми пазят краденото от тарикатите,а банките решават какво да се прави.За което пък обикновениятчовек е длъжен да се крие и да се пази сам.За което сам си е виновен Удивителна
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.