На крилете на заразителната посредственост | webcafe.bg
Webcafe

На крилете на заразителната посредственост

Meteora
16.11.2012, 12:42 (обновена 16.11.2012, 12:47)
сянка, силует

Не съм си представял, че диктатурата може да бъде толкова естествено и непреднамерено деяние на толкова примитивни и неуки хора. Това пък, че може и да бъде установена успешно, въпреки посредствените си бащи, не бих могъл и да си го помисля!

И все пак ето я, опитваща се да влезе през прозореца на 21 век на крилете на заразителната посредственост и примитивния манталитет на хората приели да считат всяка умствена дейност за въртене на измами и лентяйство.

Филията с мас, футболът по селски и учени, загърлящи компири - това е девизът на деня и, за съжаление, нещо, което съзнателно или не мнозина са приели да се случи. Това не са само пияници и службогонци, хванали далаверата, това включва и всеки, който заради извращенията при лекарите е готов да отрече цялото им съсловие, без да отдели и миг да помисли кое създаде тумора в тая система.

Това е и всеки, който се вманиачава да мрази престъпниците след като са осъдени от телевизора от един министър, който никога (нарочно или естествено) не може да върже едно смислено изречение, но излъчва емоция и омраза към "тия гадни престъпници и тарикати, дето ни докараха до там".

Това е и всеки, който заради изкараните кирливи ризи на съдии е готов да отрече съда като институция и да връчи на хора, чиято работа е да кръстосват улиците правото да съдят и оценяват кой какъв е - и при това, без да погледне в тяхната паница, както те, полицаите, гледат в чуждите и говорят ли, говорят за тях.

Такъв е и тоя, който приема насаждането на идеята, че дори и малко в нещо да си виновен според вече постулираните морални стожери на народа - полицаите, тогава ти права нямаш никакви и не е редно и за човек да те имат.

Такива са и тия, които днес пригласят на простаците в отричането на астрономията, но пък и всичко туй е логично - астрономията е може би най-добрия кандидат за дядо на демокрацията, онази наука запалила сърцата на древните елини за разбиране и на природата и на обществото си.

Същата страст, която ги е довела до разбирането за ред подчинен на закони, както на закони се подчиняват небесните тела, а не на приумици на самозвани господари, както варварите разбират закона. Честито, българи! Ние вървим все по-назад и все по-надолу!

И срамно е, че има толкоз хора, пленени от строителството на България, но слепи за факта, че ако нещо ти е поставено пред очите и повторено хиляда пъти не значи, че е истина или пример за това какво става навсякъде или, гледай ти, не е работа на тоя, който се хвали с това.

Щом българинът е готов да избере да се подчинява на човека, а не на закона, тогава астрономия очевидно не му трябва, най-много да напомня за другия начин.

Астрономите да ходят да пасат овце и кози - това е естественото им място в страна на феодали, а те самите щом нямат избор, могат само да сведат глава - жалко!

Oще: астрономия  българи  диктатура  политика  хора 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.11.2010, 09:33

10 nakadetaka | 17.11.201218:36

8YOLE | 17.11.201216:33
Може , ама...По времето на Станишев полицията пребиваше, мутрите им убиваха, Петков забрани на МВРтата да приемат писмени жалби от потърпевши от престъпления, за да отчита спад на престъпността........, а науката " цъфтеше и вързваше ". Сега полицаите не пребиват демонстранти. Е ? Кое е диктатура ? Първото със сигурност. И след като най-умните, красиви и интелигентни реват, че сега р по-зле, посредствените и глупави какво друго да очакват

Ти сериозно ли? хахахахахха....не мога да повярвам, че възрастен човек може наистина да мисли подбни глупости.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

9 pepe | 17.11.201217:40

Глупости на търкалета Йоле, няма никаква разлика, между "тогава" - по времето на "комунистите" и сега - когато ни управляват уж "демократите". И това е лошото.
Виждаш ли, от "комунистите" никой и не очаква друго, още едно време ни учеха на теорията си за Диктатурата /на "пролетариата"/. Ама "демократите" са по-големи лъжци и лицемери и от комунистите.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

8 YOLE | 17.11.201216:33

Може , ама...По времето на Станишев полицията пребиваше, мутрите им убиваха, Петков забрани на МВРтата да приемат писмени жалби от потърпевши от престъпления, за да отчита спад на престъпността........, а науката " цъфтеше и вързваше ". Сега полицаите не пребиват демонстранти. Е ? Кое е диктатура ? Първото със сигурност. И след като най-умните, красиви и интелигентни реват, че сега р по-зле, посредствените и глупави какво друго да очакват ?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

7 pepe | 17.11.201215:16

Диктатура може да има и без разстрели. Зада се стигне до разстрели, трябва разстрелите да са наложителни за запазване на властта. А те са наложителни, когато противопоставящите се на властта не могат да бъдат спрени по друг начин, освен с оръжие. Т. е. са смели и решителни и може би поне малко организирани. В България просто няма достатъчно смели и решителни хора или те не са организирани или просто не знаят какво да правят и в какво да вярват. Затова в България може да има и диктатура без разстрели.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

6 YOLE | 17.11.201213:41

Така е др. Бойчев, в момента гледам митинга пред Народното събрание със свито сърце, очаквайки всеки момент борещите се за светлото ни бъдеще протестиращи да бъ
дат разстреляни ннай-безпощадно от агентите на хунтата. Ох, дано им се размине. А!!! Мчи то ку им са размини, начи няма диктатура!!! Чай ся чи са убърках. Тези на трибуната не бяха ли на власт когато милиционерина миков заповяда да пребият демонстриращите тогава! Пак се обърках. Сигурно защото съм трезвен. Да взема да се напия ли?
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

5 Mile Manolov | 17.11.201212:06

ше се натъпча с тирамису и после ше ида дасе напия.. днеска вие оправяйте скотия!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

4 Boicho Boichev | 17.11.201210:26

Как се раждат диктатурите?какво ги ражда?Шепа лоши хора яхват добрите народи и налагат диктатура.Ама не-ако беше така народите-а това са милиони хора с камъни щяха да ги убият диктаторите.
Не си спомням кой е автора , но според мен е вярно:"Диктатурата е възможна там,където наред с едно добре организирано и безскрупулно малцинство , съществува и едно инертно мнозинство."
Ако става въпрос конкретно за българите, българите сме дребнави и страхливи хора.Хора треперещи за хляба, за къщата, за службицата.
И тези които ни яхат го знаят много добре.Познават ни, затова ни управляват.
"Гласувайте за герб, че ще ни превземат турците!"-и това, плюс няколко хлабави провокативни приказки на пияния Доган беше достатъчно българите да хукнат като стадо овце да гласуват за ...когото там трябва.За когото са им казали.Сега си мисля-с кого ли ще ни плашат на следващите избори.С турците ли пак, с македонците ли?
Грешката ни е, че си живеем с някаква идеална представа за българите.А всъщност се оказахме "много малък, но много прост народ."Тодор Живков и Бойко Борисов са "естествените лидери" на този народ.Диктатурата е естественото му състояние.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

3 YOLE | 16.11.201220:46

Meteora , мъж ли си , зюмбюл ли си , пак миришеш на алкохол .
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 16.11.201216:31

Абе Оня, има всякакви хора, пък и у всекиго дреме по една мърда, ама това причина ли е да отричаме онова, което ни определя като цивилизация? Аз гледам да правя, каквото мога, още рано-рано се отказах от идеята да дремя някъде като учен, не че повечето дремят, но не е за мен това бавно и безкрайно прилагане на "научния метод", винаги съм обичал да се изцепвам напук и в тия йерархични среди не е за мене. Това не значи, че те не са нужни и че техния труд не е основна причина дори някои по-скоро подобни на мен като нрав да са направили някой пробив. Много от тях приличат на учЕни, но са всъщност малко, но пък мърди успяват да се загнездят навсякъде във всяко време и система - нещо като неизбежно зло. Трябва да се помита от време на време, но не мисля, че други освен самите научни работници трябва да го правят - външен човек, дори и компетентен по принцип в дадена област никога не може да прецени правилно директната и индиректна роля на хората работещи в някой институт. Тук идва въпроса "защо не става така" - ами отговора е много прост - страх за малкото, което имат. Ако умния има шансове да се реализира някъде може да си позволи здравословна революция и да поеме рисковете, но в страна, където съществуването му е компромис от тиквеници всеки риск е последен.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

1 Оня Дето Го Трият | 16.11.201213:30

Способността за трезв поглед над нещата също е цяла наука Идея
Ако сме честни към себе си можем да кажем смело, че ние чрез драскане на коментарчета из нета или люпене на семки, имаме същия принос към нАуката, както доста народ които цял живот са градили "научна кариера" в институтите на БАН.
Ако не познавате такива, готов съм лично да ви запозная.....
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.