Карайте си велосипедите, за да не ви ги откраднат | webcafe.bg
Webcafe

Карайте си велосипедите, за да не ви ги откраднат

лебовскиМартин Дамянов
14.07.2016, 19:42 (обновена 15.07.2016, 12:50)
дженифър анистън, колело

Снимка: © Getty images

Дженифър Анинстън може, та вие ли няма?

В тази прехвалена и недопсувана жега вариантите са два. Единият е да се възползваме от напредъка на науката и да си купим вентилатор - устройство, което блъска въздуха във вас. Другият е да се възползваме от напредъка на науката и да си купим колело - устройство, което блъска вас във въздуха.

Но за какво ни е този странен апарат и как можем да си послужим с него?

В естествената си среда колелото е красива вещ. Различаваме мъжкия от женския екземпляр по тръбата. Малките се раждат с 4 крака, но с времето губят два от тях в зависимост от интелектуалните капацитети на реципиента си.

Освен че могат да бъдат обект на бракониерство, питомните екземпляри трябва да носят звънци. Иначе законът предвижда глоба от 30 лева (съвсем сериозно е това). Ако нямате звънче, значи вие сте един нехранимайко и пройдоха! Сигурно дори не слизате от колелото, когато пресичате на пешеходна пътека (както всъщност трябва)! Сигурно сега карате колело, щото сте продали колата си за 1 долар през 97-а година! Вие съсипахте държавата!

На разположение на велосипедистите са т. нар. велоалеи. Имайте предвид, че велоалеите не са паметници на културата и понякога хората ще паркират върху тях.

Не го приемайте лично, не бъдете емоционално нестабилни по въпроса. Не сте загубили нещо сакрално. Това е велоалея, не е Рилския манастир. Баба ти едно време само по велоалеи е карала!

В случай че ви откраднат колелото, имате следните варианти, подредени по низходящо ниво на оптимизъм:

- Проверете на битака и на Женския пазар дали не са го продали там.

- Пуснете снимки на колелото в социалните мрежи с точно описание къде е било, кога и какво му се е случило.

- Принесете мокри кърпички и чиста тениска в жертва на бога на велосипедите Колелоки; той ще ви върне откраднатото, ако сте Избрания.

- Подайте оплакване в полицията.

Карането на колело е полезно за здравето и околната среда, но все пак трябва да признаем, че колите имат някои предимства пред велосипедите.

Велосипедът няма багажник. Дори и да си кажете: „Ама аз си имам раница!", тогава отново велосипедът няма багажник - вие имате багажник. Велосипедът няма и покрив. Дори и да си кажете: „Ама аз си имам шапка!" - велосипедът няма покрив, вие имате покрив. Колелото няма място за преспиване. „Ама аз си имам палатка в гореспоменатата раница!" Отново... Абе вие сте си половин кола направо!

Редно е да споменем и водното колело. То прилича на леген и е досадно бавно на сушата, почти непотребно, освен, разбира се, ако не го използвате за леген. Карайте велосипеди.

Текстът е публикуван в Chronicle.bg

Oще: велосипед  глоба  закон  звънец  какво да правим като ни откраднат колелото  каране на колело  колело  откраднато колело  правила за каране на колело  хумор 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.