Дали снегът ще ни изненада | webcafe.bg
Webcafe

Дали снегът ще ни изненада

Иван Василев
26.11.2015, 19:56 (обновена 02.12.2015, 10:00)
Зимна картина

Снимка: © Цветан Цветков

При все че тази се очаква суха и топла, снегът ще ни изненада най-много, ако се появи. Но кой знае какво е намислил мръсникът.

Всяка година по това време едно невероятно природно явление сполетява нашата малка, бедна страна, вселенски кръстопът, през който всички минават, за да оставят жителите най-бедни и най-горки.

И въпреки радостите от четирите ни сезона, планини, равнини и поне едно останало от трите ни мечтани морета, всяка година по това време се случва нещо, което никой не разбира и никога не очаква. Започва да вали...сняг.

Първият сняг падна и създаде бурни вълнения в сутрешните блокове. Тъй като не валя в София, Facebook остана тих като пред снежна буря. Да му мислят тези във Видинско и Монтанско.

И понеже снегът още не е паднал тежко (въпреки че мнозина изразяват съмнения кога това ще се случи), можем да започнем да се подготвяме отсега.

Снегът винаги идва изневиделица и дори буден синоптик не го лови. Затова всеки ден излизайте с шапка, шал, ръкавици и ботуши. За всеки случай, независимо от температурата навън. Дори да ви казват, че няма да има сняг на Коледа, не им вярвайте. Той снегът това чака - да ви изненада.

Проверявайте редовно прогнозата за времето (поне от няколко източника) - и да излъжат синоптиците, вие си поглеждайте за всеки случай небето през прозореца. Така ще може да сте подготвени за заглавията, че „зимата ще ни връхлети от утре" още днес.

Е, дори и вие да сте подготвени, общините няма да са - все нещо няма да е наред със снегопочистващата техника. Сигурно само баба ви ще е готова за зимата с компоти и пръжки. Всички останали много ще се стреснем от снежинките през зимата.

При все че тази се очаква суха и топла, снегът ще ни изненада най-много, ако се появи. Но кой знае какво е намислил мръсникът.

Oще: движение през зимата  зима  зимни гуми  първи сняг  снегопочистваща техника  снегорин  снегът ни изненада  снежинки  снежна картина  сняг 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.