Бабо, защо са ти толкова големи очите? | webcafe.bg
Webcafe

Бабо, защо са ти толкова големи очите?

Мариана Павлова
17.05.2017, 21:19 (обновена 19.05.2017, 08:06)
Млад мъж преби жестоко баба на автобусна спирка в Бургас

За ритника днес съм виновна аз, както и ти, и тя, и той

Едно на външен вид право и здраво момче ритна на спирка жена на видими прилични зрели години в Бургас. Ритна я с ярост, която не се е надигнала в тебе сега, на момента, а с ярост, която таиш от дълго. Ярост с история. Ярост, която от години храниш в сърцето си. Върна се също това момче, заплашително. Да довършва започнатото...

Тепърва ще цъкаме с език при разкриването на подробностите от грозната сцена - каза ли му нещо тази жена, погледна го лошо ли, знаят ли се отдавна, имат вражда ли или момчето е психически болно.

Но за ритника днес съм виновна аз, както и ти, и тя, и той, и ние, и те.

Виновни сме, защото от години показваме на момчето от видеото колко ненужни са жените на зрели години. Първо ги изгонихме от пейката пред блока, за да можем там да се разположим младите с бирите, татуировките, джоинта, бащите с количките с бебета, майките със семките. Преборихме се за територията.

След това на жените в прилични зрели години от блока, отдавна им показахме, че изобщо не ни интересува тяхното мнение - ще си слушаме музиката до дупка след 10 и няма да им плащаме за входа и асансьора - нека разберат, че веднъж се живее, а нищо не убива младостта като грижата за общото благо.

Този младеж от видеото от малък го учим как да изпреварва възрастните по опашките, защото те са винаги бавни, а той винаги бърза. Сто пъти му показвахме как да се развика на пенсиите на вратата на тролея, за да му направят повече място.

Поне на 3 боксови мача сме го водили този от видеото - на ринга в поликлиниката сме ги нокаутирали с десен прав, че техните болести не са никакви болести и че ни писнало от тях. Болни сме и ние, да ни отстъпят те!

На този приятел от видеото, понеже бавно загрява, започнахме да му пускаме през ден репортажи как да им обира кинтите на тия жени на прилични зрели години. Това си стана национален бизнес, а дърти балъчки с пачки - във всеки град, село и двор. Нито викат за помощ, нито реват.

А след удара, започват наново да ти събират за найлоновата торбичка.

А може и да поиграе на дребно: 5 лева за цигари от портмонето на баба си, 2-3 квартални обира, 5-6 златни пръстена...

А най-сладко е с подписа и печата - имотни измами, загубени апартаменти, продадени ниви. Наивни, немощни и лесни за плячка - жените на прилична зряла възраст. Така че - ритай, младежо! Няма кой да те спре.

Дори да те гледат с ей такива големи очи тия баби, Вълчо спокойно може да си напълни търбуха, щото ловец наоколо няма.

Oще: баба  възрастни хора  насилие на пенсионери  побой над възрастни  ритник 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.06.2017, 13:49

7 Ivailo Pelov.1006261369510942 | 08.06.201714:21

Всяко чудо за 3 дни, отново!
И какво сега, осъдиха ли го това тъпо парче или го пуснаха?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

6 dedo adji | 21.05.201710:01

Биче, преди 89-та нямаше камери, а пресата ни отваряше очите за голямата и малката правда, като малката не беше важна.
Евалла на Пета. Точна, ясна и прекрасна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

5 Bichkiiata | 19.05.201719:19

peta_wawa

требе се гледат статистиките, да се следят 100-200 социални фактора, да се правят графики и диаграми всяка петилетка и чак тогава може би ще имаме ясна картина дали шутовете по спирките се увеличиха или намалиха след 1989 година
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

4 peta_wawa | 18.05.201722:06

Изключително малоумна статия, генерализираща отново средностатичнтическия българин, украсен с чертите, които авторката е събрала от криминалните хроники за да блесне с дар слово, типично журналистическа проява.
Кучетата са зараза, лекарите са печалбари и некадърници, бежанците са терористи, чужденците са крадци, циганите са неграмотни мързели, бабишкерите са бреме, лудите са луди ... Бълването на глупотевини като тази предизвиква саморазправа, между хора които не са в състояние, нито пък имат право да раздават правосъдие. Затова имаме бити чужденци, изритани бежанци, бити луди, бити бабички, бити цигани ...
Трябва да се отговатя за това, което се пише и публикува. Отнасяйте се с уважение към всяка личност, преди да разпънете и посочите с пръст някой, грешките му, грешките на родителите му също, без всякакво притеснение! Душевно болните се увеличават, това е факт който трябва да се има предвид. Да се вменява вина и рисуват апокалиптични картини за настоящето и бъдещето просто бута все повече хора отвъд ръба на здравия разсъдък в депресията, яростта и менталните проблеми. Не сте лекари, не сте терапевти, не сте разследващи полицаи, не познавате никой от хората за които пишете. Как да подчертая колко безотговорно и престъпно е да се пълнят параграфи и предавания с празните мисли на неинформирани хора. Освен че гледат и четат, което интересува журналята, хората и възприемат съдържанието, някои буквално, което е пагубно за тях, и за нас, мариана.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 18.05.2017, 15:29

3 Ivo Gradeff.1538897542821791 | 18.05.201715:38

Глупости на търкалета!!! Никой не е гонил бабите пред блока и тем подобни! Просто този келеш малко бой е ял като малък, което пък е тема за размисъл, дали не даваме прекалено много права на едно малко дете с още неизграден характер и без ясна представа за култура и норми в обществото! Я погледнете какво става в училищата!? Едно време който не слушаше биваше ошамарен от учителя, а сега родителите ходят да шамарят даскалите, че са се карали на децата им... Ще кажете- с насилие не става, ами идете тогава му обяснявайте на въпросният младеж как трябва да се държи в обществото! Ама май вече е късно за него, както и за цялото поколение на неговите години.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

2 паяка | 18.05.201711:56

Освен държава, семейства също няма.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.01.2011, 02:29

1 straight | 18.05.201701:43

Глупости, Мариана! Никакви Вълчовци, Баби и Червени шапчици. Просто, НЯМА ДЪРЖАВА! Тотално беззаконие и корупция. Не остава място за нормални хора, а уродливите процъфтяват.
   

оценка

+5 -1

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.