"Революциите" се ползват за нечия угода | webcafe.bg
Webcafe

"Революциите" се ползват за нечия угода

Шрайка
14.01.2014, 14:23 (обновена 14.01.2014, 14:33)
Юмрук

Стига с това говорене за политика само на чашка и мишкуване през останалото време.

... Нагледал съм се на гол ентусиазъм и на попарени надежди в последствие. Нагледал съм се на незаинтересованост след това и вакханалия на докопалите се до властта. Нагледал съм се и на подмолни действия и предателство на хора, на които си залагал големи надежди. 

За това съм на мнение, че промяната е бавен процес, че "революциите" се ползват само за нечия угода, за разместване на властовите пластове и намърдване на користни люде в тях, за замитане на следите и скриване на истинските намерения.

За това съм на мнение, че целта не оправдава средствата, че важен е пътя и всяка негова стъпка. Че правилата трябва да се спазват, а ако имат нужда от промяна, то тя се разглежда от колкото може повече страни и се променя внимателно. Не се залита от една крайност, в друга крайност. Не се приема мнението на опонента, като априори невярно, не се приема несъгласния с теб за враг.

За това съм на мнение, че политиката не е работа само за избрани, че бърка всекиго, че е нужно да бъде обсъждана, тъй като винаги засяга всички. За това не чакам от никого нищо даром. Стига с това чакане да се появи Принца на бял кон и да свърши всичко вместо нас. Стига с това говорене за политика само на чашка и мишкуване през останалото време.

И не, не очаквам моето говорене да промени с магическа пръчка нечие мнение. Нито да обезсърча надъханите, нито да дам сила на защитниците на статуквото. Достатъчно е някой за миг да се замисли, че монетата има две страни. Че нещата не са черни и бели. Че всяко действие води до разностранни последствия. Да не приема за аксиома което и да е твърдение. Да мисли със собствения си ум.

Аз всъщност искам това, което обявяват, че търсят протестиращите. Но знам, че не това е начинът да го постигнат. Бил съм на тяхно място и знам как ни изпързаляха. "Нашите".


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.