Бедна работничка в културата и борец срещу фашизмa | webcafe.bg
Webcafe

Бедна работничка в културата и борец срещу фашизмa

Евгения Минчева
08.02.2019, 14:36 (обновена 09.02.2019, 11:09)
Възрастна дама с телефон

Снимка: © Getty Images

Тежки времена настанаха за българския елит...

Тежки времена настанаха...

Пенсионерка съм, но и майка на успешен бизнесмен и свекърва на съпругата му - Жени, която също е успешна бизнесдама. Снахичката е за чудо и приказ - красива, умна, амбициозна. Иска в Брюксел да ходи. Знае няколко езика - английски, още два и четвърти. Образована е.

Хората цял живот за такава снаха се молят - да знае коя леопардова шарка с коя дантела и перлени обеци да сложи, кой мрамор с кое злато си ходи, къде да сложи декоративните лъвчета на стълбището. Извикаха Джо Кокър да им пее на сватбата, ей такива дреболии, които пълнят душата...

Само че арестуваха децата и стана трудно във финансово отношение.

Искат запор, описват имотите керемида по керемида. За дребни суми, при това. За заем от 15 000 лева, който е стигнал до изискуеми 100 000. Завиждат ни, че сме успели, друга причина не виждам. То кой няма сметки в Швейцария вече, и Гичето от вход "Б" къта някой лев там. На български банки вяра да нямаш.

А и фалитът на един завод от тежката индустрия не е това, което си представяте - фабриките просто са си изпълнили мисиите. Ние само спряхме тока на излизане.

Сега започнах да следя намаленията по супермаркетите обаче, неволята учи. Аз съм била в ръководството на ТЕЦ, разбирам от култура, бомонд и хайлайф.

Децата във Франция обаче се чудя как ще изгледаме.

Добри деца, в английски лицей до Марсилия са. На майка си са се метнали - с езика се оправят прекрасно и доста чевръсто. Само да не опрат до пазаруване от хипермаркетите...

Ние сме все пак културни хора, от Любимец сме, по такива места преди не сме ходили, под достойнството ни е.

А сега милите внучета се налага да пазаруват купешки колбаси и бял хляб. Докъде я докарахме? Деца, гледани на "Русалка" с прясно уловени миди и риба, ще ядат изрезките на Европа? Народе????

Дори не ми се мисли, ако трябва да заменим колите им с нещо по-евтино.

Как ще отидат в лицея с някой "Голф", как ще гледат в очите съучениците си? Или се казва сълицейници? Трябва да питам снахата, тя е по-добре с езиците. На един техен съученик от Хонг Конг татко му му купи авиокомпания, ми споделиха милите те.

Чудя се как да се отсрамим и да не накараме децата да се почувстват непълноценни. Не сме кои да е все пак. Организираме художествени пленери и културни събития от национално значение, посрещаме гости от Русия.

Иначе по-добро от евразийските пелмени и сельодка под шубой няма, от мен да знаете. И от сина ми.

Но аз съм модерна баба, ако се стигне дотам - ще си затворя очите. Както казах, тежки времена настанаха. Само да не се налага да работим, тогава не знам...

Oще: евгения банева  лицей  николай банев  свекърва  сметка в швейцария  снаха  франция  швейцария 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.06.2017, 17:52

7 vikki | 11.02.201916:24

Симчо, като спомена РМД сигурно имаш предвид Корнелия Петрова /Нинова/ и "Техноимекс"...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

6 sim4o | 09.02.201922:33

5Kenny McCоrmick | 09.02.201914:26

Ти си тъп до вдлъбване, заклевам се...
----------------

"Берое" вас ще ви отнесе, душко ..
   

оценка

+0 -4

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

5 Kenny McCоrmick | 09.02.201914:26

Ти си тъп до вдлъбване, заклевам се...
   

оценка

+3 -2

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

4 sim4o | 09.02.201911:48

Безумно странен текст ..

Какъв фашизъм, какви пет лева , каква бедна работничка , какви пелмени ? ..
За АКБ Форес е писано много ето :

.."Основател на дружеството е Николай Банев с още няколко съдружници. Те решават името на дружеството да се образува от първите букви на фамилиите на трима от тях – “А”, “К” и “Б” (Банев). За това кои са “А” и “К” могат да се изразят само предположения, базирани на данни от Апис и материали, намерени чрез Интернет – това са имена на съдружници на Банев...
...Едно от възможните имена, което вероятно се крие зад А-то, е това на Георги Аврамов. По професия режисьор, той влиза в политиката като един от създателите на Политически клуб Екогласност през 1989г. и до 1998г. е член на ръководството му. През 1990-1991г. е депутат в 7-мото Велико Народно събрание от листата на СДС.
....... ................
Аврамов се включва и в частния бизнес. Още през март 1992г., той управлява новосъздадената фондация Виза. След това в края на 1994г. се създава сдружение “Свобода на словото”, управлявано отново от него. Следващата фирма, в която Аврамов има участие, се регистрира през 1996г. и нейният предмет на дейност включва производство на мляко и млечни продукти...
В автобиографията на Аврамов е посочено, че е член на УС на “АКБ Форес” за периода 1996-1998г., т.е. от регистрацията на дружеството като приватизционен фонд, до момента, в който то се пререгистрира в холдинг .."
---------------------

Ето, как по Костово Време АКБ Форест, завладяват "Декотекс" Сливен с подкрепа на сини депутати и на съда:

"АКБ свиква Общо събрание, проведено въпреки отмяната му чрез Държавен вестник. Решенията на това събрание, проведено в складове в софийския квартал “Орландовци”, са взети с участието само на собствениците на 34% от капитала на “Декотекс” - “АКБ Корпорация”. На събранието е избрано ново ръководство, което веднага се регистрира в сливенския съд. Досегашното ръководство е било избрано от мажоритарния собственик “Каппа текнолоджис” ООД. ..
... Сливенският съд отменя обезпечителната заповед, което отваря път за обнародване на решението на сливенския съд в Държавен вестник, след което АКБ има всички основания законно да влезе в управлението на предприятието, което всъщност и става.
Евар (собственикът) обвинява публично сливенския съд във вмешателство в полза на АКБ и явна пристрастност към една от страните в спора, като твърди, че е получавал нееднократно от Иван Димов (депутат от СДС от Сливен) предложение да уреди съдебния спор в негова полза, ако смени сегашното ръководство на дружеството с друго, по-удобно... ..
..Иван Димов (чийто пост като председател на Сливенския съд временно е замразен заради мястото му в парламента) дава пресконференция, на която се обявява за спиране на протестните действия и решаване на проблемите по съдебен път.
“Държавата в лицето на Министерството на промишлеността ще стане трета страна в делата, които се водят срещу “АКБ Корпорация” като акционер в “Декотекс””, заявява вицепремиерът и министър на промишлеността Александър Божков. Той допълва, че Иван Димов няма нищо общо със случая “Декотекс”, без да уточнява на какво са основани неговите твърдения.
През 2000г. по време на предизборна среща в Сливен, премиерът Иван Костов заявява, че АКБ ще получи предупреждение директно от “Раковски” 134 по повод проблемите в местните фирми “Декотекс” и Динамо”. ( и "Динамо" е завладяно от АКБ Форес)
-------------

Та що за странни текстове, Кафенце?
Що не пишеш ясно, конкретно.. за Иван Димов от Сливен и Банев, например .. за "Декотекс", за "Динамо", за Александър Божков, за РМД ..
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

3 Kenny McCоrmick | 09.02.201911:05

vikki, сега като взехте Бербатов, много ви порасна май масрафът Много щастлив Смее се Чуди се
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 29.03.2014, 18:38

2 Al Kl | 09.02.201910:01

Финала е интересен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.06.2017, 17:52

1 vikki | 08.02.201921:01

Тия Баневи само агитката на "Берое" ги оправя!
   

оценка

+4 -0