Пред урните сме примати | webcafe.bg
Webcafe

Пред урните сме примати

Bezpartien
06.02.2013, 15:00 (обновена 06.02.2013, 15:20)
сянка, силует

Тези, които казват, че трябва да се гласува, са нищо повече от агенти и привърженици на партийния анти-български модел на управление, които ви мътят мозъка

Българският гласоподавател е истински примат, когато стане въпрос за избори. Увлича го лъскавата опаковка и нехае за съдържанието й. А когато я разопакова след изборите, започва да врещи и квичи, че е бил измамен.

Селският хитрец обича глупака, глупакът жадува селския хитрец. "Свобода, братство, равенство". В какво се състоеше братството?

В това, че могат всички вкупом да ядат от баницата, която не са омесили и опекли те. В какво се състоеше равенството? Че всеки ще получи по парче от нея. В какво се състои свободата? Че могат да откраднат цялата баница!

Тема за размисъл преди да се обречете на още четири години робство - вас и децата ви. Затова: "За Бога, братя, не гласувайте".

Не вдъхвайте живот на един вонящ и разлагащ се труп, не го легитимирайте в света на живите. Днес той отново ще търси от вас властова легитимност, така както на вампира му трябва кръв, за да добие материален израз.

И тези, които казват, че трябва да се гласува, са нищо повече от агенти и привърженици на партийния анти-български модел на управление, които ви мътят мозъка.

Негласуването съблича плътта на политическата олигархия в България и показва нейната гола отвратителност. Не е случаен, фактът, че губейки легитимност, на политическата олигархия й се намалява жизненото пространство и тя започва да разбулва своите вътрешни механизми, взаимовръзки и отношения, изваждайки на бял свят, цялата си покварена същност!

Oще: вот  гласуване  електорат  избиратели  избори  партии 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

2 Оня Дето Го Трият | 07.02.201308:35

Чудя се как има постоянно глупави хора, които застъпват тази теза "не гласувайте"?не разбирам
По-долния коментар каза аргументите защо това е глупаво, а аз нека запитам какво стана на референдума?
Ето хората не гласуваха, 20 %, умряла работа, и какво? Ми решението си е валидно, политиците обявиха че са победили и т.н.....всичко е по план.
Колко малко трябва да гласуват тогава за да има смисъл от негласуването - нула процента ли?Чуди се
Е нали както казахме политиците имат семейства и приятели (и цигани), все до 10-20 % ще я докарат активността винаги.
Поне след тоя референдум не ви ли просветна, че негласуването е мегатъпа идея за решение на проблемите?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 30.07.2010, 04:02

1 collapse | 06.02.201321:12

И какво ако не отидем да гласуваме... На избори няма значение процента на негласувалите, а на тези, които са отишли до урните и са пуснали бюлетина. Само депутатите и близките им до тях хора да излязат и пак ще има правителство, което ще бъде избрано само с техните гласове. Разбирам ако не отидем да гласуваме и се създаде експертно правителство - ОК. Ама иначе - само ще си говорим след това, какво се е случило и защо точно тези ни управляват.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.