Що е то качествени фигури на жени | webcafe.bg
Webcafe

Що е то качествени фигури на жени

Фемина Изборна
18.05.2015, 09:59 (обновена 18.05.2015, 10:35)
Ирена Соколова

Нашият кабинет, нашата законодателна и изпълнителна власт са наситени с качествени фигури на жени, така че няма нужда от квоти, казва Ирена Соколова

Ирена Соколова, председател на женската организация на ГЕРБ, даде любопитно интервю за Радио „Фокус". Поводът е тридневната Политическата академия, провеждана от ЖГЕРБ в Шумен, и наближаващите местни избори. Соколова е бивш депутат от Перник, настоящ областен управител и е горда, че партията й е успяла да пробие монопола на БСП в миньорския глад.

...

Водещ: Една от темите, която ще бъде дискутирана, е свързана с така наречените „смесени региони". По правило те предизвикват немалък интерес, особено по време на местни избори и това ми дава повод, за да ви попитам дали на форума ще бъдат обсъждани възможни коалиционни партньори именно в тези смесени региони?

Ирена Соколова: Това, което мога да ви кажа е следното - това е форум, в който ние заедно с министрите, с управлението на Политическа партия ГЕРБ, както и с местните ръководства на партиите, обсъждаме всички, от една страна добри практики, от друга страна проблеми и проблемни сектори, които са важни, така че да имаме по-добър опит за следващия формат, в случая избори и то местни избори.

А ако са парламентарни, естествено бихме обсъждали тази част от работата. Както и смените региони, така и несмесените региони за нас са изключително важни, но тъй като проблемите в двата типа са различи, трябва да погледнем всичко в детайли.

Водещ: Ще има ли квота за жени кметове на предстоящите избори?

Ирена Соколова: Аз, както обичам да казвам, България изпревари останалата част от Европейския съюз, при нас не се налага да се определят квоти, защото нашият председател и премиерът господин Бойко Борисов достатъчно добре оценява качествата и уменията на жените.

Нашият кабинет, нашата законодателна и изпълнителна власт са наситени с качествени фигури на жени, така че няма нужда от квоти. Квотата по-скоро би трябвало да бъде за качествени хора, а ние винаги я изпълняваме както трябва.

Водещ: Има ли невъзможни коалиционни партньори в предстоящите избори, госпожо Соколова?

Ирена Соколова: Отговор на този въпрос дадоха и нашите лидери. Господин Борисов беше категоричен - на тези избори ние се явяваме сами. И това ще бъде силата на ГЕРБ, защото ГЕРБ носи отговорността си по този начин - явявайки се самостоятелно на избори.

Водещ: А и ще спази традицията.

Ирена Соколова: Абсолютно категорично. Той го заяви много ясно и много твърдо. Това е веруюто на ГЕРБ, ние имаме ясна политическа програма. Освен това имаме отговорности, които сме поели пред нашите избиратели и съответно ги спазваме така, както смятаме, че е правилно.

...

Водещ: Кое ще бъде основното ви оръжие, за да убедите хората да гласуват за вашия кандидат на фона на огромните проблеми: безработица, ниски доходи, битова престъпност, особено в по-малките населени места?

Ирена Соколова: Хубаво е, че хората и чуват, и виждат, и разбират. Това, което ГЕРБ прави за тях - този различен от всички останали модел на взаимоотношения на постоянен диалог, на постоянна връзка, на близост, на неразделяне на управляващи и на управлявани, на ежедневни срещи без значение дали сме преди избори, в кампания или сме една година по-рано.

Това е демонстрацията на ГЕРБ за управление. Ние управляваме заедно. Ние го правим винаги заедно с хората. Няма нужда да чакаме последния месец, в който да обясняваме какви са политическите заявки на партията или какъв е моделът на управление на ГЕРБ, или какъв ще бъде моделът на управление на кмета на ГЕРБ. Хората са го видели по-рано. Те, тези хора, които ще бъдат издигнати за кметове ги познават. Те знаят как работят. Няма нужда да има допълнителни доказателства от това, което вече е направено, от делата на човека, по които дела избирателите го разпознават.

Водещ: Казахте, че форматът на политическата академия предполага своеобразно обучение на политическите кадри. Какво предвижда програмата?

Ирена Соколова: Политическата ни академия стартира с участието на министър Десислава Танева и на министър Николина Ангелкова. До този момент ние имахме панели с тях. Научих много нови неща и то е така, защото динамиката на ежедневието, което ни представят нашите министри е такова, че всеки ден се случва нещо ново и добро. И министър Десислава Танева и министър Ангелкова ни казаха много нови неща. Дори видяхме новият клип с логото на България. Това, което ще презентира страната ни, което ще ни представи пред света ...

Oще: жгерб  жени  ирена соколова  местни избори  несмесени региони  перник  смесени региони 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2015, 06:39

1 Диман | 19.05.201511:21

Едно не може да му се отрече на тиквата, че той успя да повлече куцо и сакато след себе си!!!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.