А едни хора ще строят върху дюни, които не са дюни | webcafe.bg
Webcafe

А едни хора ще строят върху дюни, които не са дюни

NannyOgg
27.03.2014, 19:07 (обновена 27.03.2014, 19:15)
кара дере

Снимка: © wikipedia.org

Спасението на Карадере и други места е в нови закони - освен в протести

... Като адвокат го казвам - съществуващото в момента законодателство в Република България не устройва и всеки, който дори малко разбира какво се случва.

Защото: една камара директиви не са транспонирани; сегашният ЗУТ (Закон за устройството на територията) създава възможности за заобикаляне на определени процедури; редица закони са в директна колизия едни с други; позволява се прехвърляне на отговорност за определени разрешения и т.н., и т.н.

Формално погледнато, има редица съдебни решения, в които буквата на закона е спазена. Съмнявам се обаче, че ще ти хареса крайния резултат, след постановяването им. 

Така едни хора сега ще строят върху едни дюни, които не са дюни. Иначе битката за дюните уж беше спечелена.

Говорим си сега за плажа на Карадере, а от 2008 г. едни други фирми имат инвестиционни намерения за Бостан тарла* (не са нашите инвеститори клас А, други фирми) и част от делата в момента са в съда. Да не стане пак да е спазен законът, а да се окажем със строителство точно там, където изобщо не бива...

*Местността Бостан тарла се намира в землището на село Кичево, Варненска област.

Oще: закон  зут  инвеститори  строителство 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.11.2011, 16:10

4 NannyOgg | 28.03.201414:31

Лека поправка за Бостан тарла - не местност Бостан тарла в с. Кичево, а Бостан тарла /или Бостантарла, наименованието се среща и по двата начина/ в землището на с. Горица, община Бяла, на 3-4 км от Карадере е.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 24.05.2011, 21:39

3 John Smith | 28.03.201411:10

Бърза вода и големи пари , трудно се спират...все си намират пролука Удивителна
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

2 sim4o | 28.03.201410:23

А на Цеко кумецо, нали уж го спряхме, да не строи върху дюните?? ..
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 28.03.201409:27

Много се радвам, че мнение свързано с проблемите около Карадере е поставено като тема на "Оня, дето не го трият", но е редно да допълня, че е внесен законопроект в парламента. Изготвен е от природозащитните орнизаик, предполагам в него участва адвокат Свилен Овчаров (нядавам не бъркам малкото име), който е много активен и ерудиран млад човек, и има уастие в много медийни събития. Може би, ако се свържете с него, или "За да остане природа в България", ще можете да получите информация относно придвижването на въпсония законопроект.
И това е една от причините за протестите; има закони, макар и несъвършенни, има движение в посока тяхното подобряване, и има хора, който подкрепят развитието в тази посока. Важно е, да се знае, зад организирането на протести стоят грамотни хора, и е редно да се даде възможност тези хора да защитят своята гледна точка.
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.