Ексклузивно! Първо и само в Webcafe! | webcafe.bg
Webcafe

Ексклузивно! Първо и само в Webcafe!

Webcafe.bg
30.12.2014, 19:45 (обновена 01.01.2015, 12:23)
Росен Плевнелиев

"Скъпи сънародници, някога, когато писах лозунги върху тапети през 1989 година, можех само да мечтая да слагам изолация.

ЩастливТ и горд съм, че тази година можем да протестираме с по парче фибран!"

SPOILER ALERT:

Използвани са откъси от обръщения, изказвания и интервюта на президента Росен Плевнелиев, но текстът е фикция (надяваме се). Весело посрещане на Новата година!

 

Скъпи сънародници!

Тази вечер целият свят се обединява от споделената вяра, надежда, любов, с която всяко ново начало изпълва сърцата ни. Заобиколени от най-близките си хора и застанали на прага на Новата година, и ние, българите, правим своята равносметка за миналото, но с един изпълнен с опитимизъм поглед към бъдещето.

ЩастливТ и горд съм, че особено тази вечер оптимизмът не е напразна дума.

През тази година трябваше да вземем тежки решения.

За 12 месеца имахме две служебни правителства. Трябва да бъдем благодарни, че точно в моя мандат се случват тези сложни политически ситуации. Вярвам, че третото ми служебно правителство през 2015-та, ще бъде още по-добро, по-успешно и по-стабилно от предишните две.

Бихме искали да ни подмине лошото, но, за съжаление, лошото не ни подмина: и наводнение, и земетресение, и банкова криза белязаха изминалата година. Но какво са кризите, щом трудностите ни правят все по-силни и по-сплотени като народ?

И тази година ние доказахме, че наводненията не могат да ни уплашат, че земетресенията се случват по-скоро в Гърция и че една банкова криза не може да разклати стабилна финансово държава като нашата.

Вярвам, че късметът няма да ни подмине и догодина, ако предприемем правилните стъпки в правилната посока - ако най-после гражданите имат думата, и особено, ако се инвестират 1 млрд. евро в саниране на панелните жилища - всички ще заживеем в една по-справедлива страна.

Ще спасим достойните български строители, болници и общини. А градовете ни ще станат много по-хуманни!

Имам надеждата, и казвам това без капка съмнение и с много светла вяра, че над 3 млн. граждани и 700 хил. домакинства ще бъдат облагодетелствани от политиката на саниране на панелните жилища.

Някога, когато писах лозунги върху тапети през 1989 година, можех само да мечтая да слагам изолация.

ЩастливТ и горд съм, че тази година можем да протестираме с по парче фибран, следствие на разумната държавна политика, която някои политически сили се опитват да проведат.

Скъпи сънародници, аз съм позитивен човек, инженер. Макар и страната ни да минава през сериозна политическа и институционална криза, макар трудностите все още да не са зад гърба ни, ние не бива да губим надежда - тази надежда, която ни е крепила и в много по-тежки моменти, тази надежда, която ни обедини като граждани и на изборите през изминалата година.

Тази надежда ще доведе и до изграждането на София Тех Парк, комплексът, който ще постави страната ни на картата на големите технологични нации и ще донесе просперитет, икономическо развитие и политическа стабилност. Защото рецептата за успех на страната ни днес е реформи, смирение и много работа.

През новата година най-важно е да имаме конкурентоспособна икономика, да произвеждаме продукти с висока добавена стойност.

Доказателство за потенциала на нашите млади специалисти е изместването на много аутсорсинг услуги у нас - почти всички големи компании имат кол центрове у нас. България вече има основание да се съревновава с големи сили в тази сфера, каквато е например Индия.

Скъпи съотечественици, всеки един от нас може да допринесе за една по-добра България през 2015-та година. Не е никак трудно, изискват се единствено воля, морал, възпитание, по-добро образование, повече инвестиции, повече самочувствие, продоляване на безработицата и бедността, политически реформи в здравоопазването, в съдебната система, работа срещу нелегалния трафик и контрабанда и структурите, които се захранват от него, продоляване на ксенофобията, расизма, разделението, бедността, завръщане на българите от чужбина, осигуряване на достойни старини на всички, които днес работят и се осигуряват на минимални вноски или изобщо не се осигуряват.

Необходимо е, разбира се, и не на последно място - саниране на жилищата.

За целта е много важно всеки един от нас да има гражданска позиция и да я защитава и когато се говори за икономически ефект, включително и за положителния такъв от вдигането на цената на имотите в следствие на санирането и от спестяване на енергия - да заема позиция.

Скъпи сънароници, искам да припомня, че демокрацията е свобода, но и отговорност, и призовавам, когато става дума за саниране на жилищата, нека всъщност не се забравя, че става дума реално за над 15 млрд. лева печалба!

Убеден съм, че всеки квадратен метър изолация прави нацията още по-сплотена и по-защитена от резките промени на външната среда. Санирането ще запуши междупанелните фуги на единството ни, ще успокои напрежението в енергетиката и ще нормализира отношенията във важни обществени сфери!

В тази светла нощ на ново начало, нека си пожелаем намаляване на политическата конфронтация. Убеден съм, че третото служебно правителство няма да позволи такава.

Аз съм оптимист, че догодина всички ще се поучим от грешките си и ще бъдем единни като армировъчна циментова смес, още повече, че идват местните избори.

И така, единни, умни, произвеждащи и санирани, ние ще стъпим в светлата година, която ще отбележи края на прехода чрез политическо единство и висока коалиционна култура, отричаща разделението. Затова и именно е необходима коалиция на ГЕРБ и ДПС. За да раснат децата ни в една по-добра и единна държава!

С което ви пожелавам мирна и благословена 2015-та и нека всички помечатаем дружно само за най-доброто за страната ни, за бъдещето ни с доверие, оптимизъм и вяра в общия успех.

Честита Нова година, скъпи сънародници!

Oще: webcafe  анализи  бизнес  българия  забавление  коментари  лайфстайл  медии  нова година  новини  обръщение  политика  президент  развлечение  реч  сатира  фикция 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.10.2014, 23:18

9 Chelsea FC.100005411025002 | 03.01.201501:30

Весело му е на човека, засмян (буквално) до уши. Че защо да не е?
Един от преднишните ни президенти обикаля европейските столици облечен в дрехи за по 4-5 хиляди евро, докато нещастни хорица просят по софийските улици. Да, трудностите ни правят все по-силни и по-сплотени...докато съвсем изчезнем.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.07.2014, 00:02

8 Georgi Nikolov.1048542718 | 01.01.201503:49

Каква по-голяма гордост от това, българите да са извън България и да работят навън вместо тук... да са живи и здрави президента и хората, които му пишат речите
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

7 Dox | 31.12.201422:06

Честита да е и на Вас, госпожо Пенелопова! И .... вервайте! Вервайте, вервайте и ... само вервайте! Не спирайте да вервате! Наздраве! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.05.2014, 19:51

6 Виктория Пенелопова | 31.12.201421:48

Шамито да вземе да се ограмоти и тогава да бълва тъпни. Айде, Честита! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

5 МарКом | 31.12.201415:54

А, ние сме си най бутафорната държава, а Шамито за бутафорния президент се притеснява.... Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

4 Шамито | 31.12.201415:37

Може да споделя.Българино когато се гласува не ходи за гъби.А за г–н Борисов ще споделя че това е най голямата издънка в своя избор.Не трябва само да слушка но и да е умен.Уникално –България има най бутафорния президент.Но има и своята положителна страна –Гинес ще ни отрази в историята.Усеущате ли как в отрицателния смисъл на думата ще бъдем уникални.Но както Борисов твърди че за възродителния процес трябва да се носи отговорност то трябва да приеме че не всички са безгрешни.Готов съм за диалог без обиди.С уважение.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

3 pixie | 31.12.201414:30

Интересно ще е, ако е прочел вече написаното по-горе. Просто си представям какво мъдрене биха се мъдрили сега придворните му да напишат нещо оригинално, освен ако не си пише речите сам. Или импровизира?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

2 МарКом | 31.12.201412:52

Дано познае страната от първия път! :-)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2014, 01:43

1 Tetraodontidae | 31.12.201411:33

Хари Потър и философската цигара. Затова сигурно е ухилен така. Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.