Измама, прикрита зад демокрацията | webcafe.bg
Webcafe

Измама, прикрита зад демокрацията

Чинчифон
01.02.2013, 12:31 (обновена 01.02.2013, 13:26)
сянка, силует

Всичко е измама, прикрита зад думата "демокрация"

Ако управляващите са се вторачили в миналото, то това издава факта, че те дори и подсъзнателно, те не виждат нищо светло в собственото си бъдеще.

Парите едва стигат, за да си раздават бонуси, развалиха непоправимо възрожденската ни образователна система, превърнаха здравеопазването в търговия за изнудване на болните и слабите, а пък армията ни е пушечно месо за могъщите държави.

Но дори и опозицията е щастлива, че без да е на власт, пожизнените й депутати получават същите тлъсти заплати, каквито и управляващите депутати.

Защото заплатите на депутатите не идват от членския внос на техните партийни членове, а от държавният бюджет.

В Народното събрание няма нито една истинска политическа партия. Всичко е измама, прикрита зад думата демокрация.

Oще: бсп  герб  депутати  избори 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

9 Vankata_820 | 03.02.201322:47

До Frida:
Радвам се, че осъзнаваш истината, но тя май боли и се чудя, като нашите другар'ета още мислят в петилетки, какво ли ни мисли Турция за след 15 години, като твърде обсебващ ни партньор, защото ние явно не умеем да мислим пространствено, въпреки зрелостта си, а най-обичаме да се "ядем" политически, икономически, че и демографски?!Усмивка
Сега разбра ли, че някои мнения са само информативни, като диагноза?!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

8 Vankata_820 | 03.02.201322:32

Номер 7 беше до MacAllister!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

7 Vankata_820 | 03.02.201322:32

От изложеното по-долу от теб, има ли значение дали си патриот или не, въобще на днешна България на кой му пука, какво й предстои - ти още ли се надяваш на гражданското общество в нея?!Усмивка
Аз три години подготвях заминаването си и накрая взех, че заминах, а ти кого подготвяш за себе си и възгледите си, че търсиш и патриоти, та дори и в себе си - дано ги намериш, но Аз от пет години ги търся и сте единици и все по-отчаяни ставате, а навремето се молех да има само 1000 човека, като мен, предостатъчно щяха да й бъдат на България, за да я променим - не намерих и двама, а днес ти си от онези немощно стенещите(самовглъбените)?!Усмивка
Скотове, се управляват най-лесно, та ако ти тежи патриотският хомот, не се заробвай, отхвърли ни - Аз съвсем скоро ще се правя на много свободен, ще се лиша от Вас и чоплещата ме съвест, даже ще се опитам да Ви изличя, да забравя за Вас - каква съдба, А - какъв провал, Вие сте провала или прощавай, вторачилите се в теб, които те възприемат само и единствено, като пушечно месо!
Отдавам се на хубавия чуждоземен живот в пълна сила, ама и да ми липсвате, ще Ви неглижирам, защото сте твърде рехави, за да Ви припозная като гражданско общество, камо ли, като отявлени патриоти, а дали се терзая, едва ли, ама надали не ми личи, даже ти пиша - ех, каква пародия е България, а й трябваше твърде малко за да я пребъде, но нищо тя ще си излинее по своему, а новодомците й ще я възродят, само че под друго име и форма, е ние чуждоземците ще я помним и заради Вас, наторилите я, ама кел файда, като и Вас няма да Ви има и хубавият спомен от нея!Усмивка
Спасявай се, ако не можеш да спасиш душата си в нея! - Терминал 2!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

6 Frida | 03.02.201322:30

ванката,
в никакъв случай не може да бъдете равни на турция. нито по територия, нито по население, нито икономически, нито геополитически. военно - изключено.
разгледал си данните, когато България бе член на варшавския договор, граничеща с членки на нато. не си въобразявай, че цялата тая железария е представлявала нещо кой знае какво. а и личниятсэстов особено командния - можеше да плаши само гаргите с високия си морал, дисциплина и дух, физическа и бойна подготовка. просто имаше една съветска армия с ядрени ракети в централна европа. това бе факторът.сега правилата са малко по- честни - турция сте в нато,т.е. съюзници. анай-мощната световна сила има президент и военен министър гълъбчета - едното бяло, другото черно. тъй че модернизацията я забравете - тя е за мюсюлманските братя.
muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

5 MacAllister | 03.02.201314:22

Забравихте Чинчифоня, а темата е от него - заблуда прикрита зад демокрация ;). Спомняте ли си веднъж се отплеснах да разказвам, че това е продължението на заблуда прикрита със социализъм. Партизанлъка и четническо-бандитските фирмообразувания у нас създават след 1944-та възможност за вчерашните недокопали се да изплуват и те не чакат дълго да зафанат бизнес - да станат големи. Поне 20 години в края на социализЪма ни третираха като безплатна работна ръка за далаверките си по света, а после решиха и малкото отговорност, която им тежеше с онова модерно-феодално общество - и нея да изоставят. Това е България. Преди 1944 не е било по-добре, просто никоя клика не е могла да се добре стабилно до пълната власт за дълго. След Стамболов, който е от същото тесто, но поне с малко стратегическо мислене и поглед в бъдещето, та след него няма нищо, а и неговото е едно ... сега ни се струва голяма работа, но ако зачоплим ще видим, че разлика няма - и България няма, поне до сега не е имало.

Тъй, че Ванка, не знам какво ще защитаваме - държавата владяна през цялата си трета инкарнация от хайдуци, партизани и мутри ли? Под нечие робство поне има шанс и за някои от останалите, под робството на нашите мутри има място само за мутри. Единственото хубаво нещо, което се случи на България е, че докато се бяха отплеснали да правят далавера по света им бяха нужни инженери и учени тук, та ни оставиха да се изучим, да си припомним за кратко що е просвещение, по начина, по който са го искали ония истинските българи, които са единственото, което малко или много ни определя като нещо различно от сган. Има смисъл да защитавам културата отпочната от тия светли умове и мечтите на истинските ни революционери - онези анархисти като Ботйов и Левски (нищо, че на него не му личи чак толкоз). Да си давам живота за комсомолци и борчета, обаче няма да стане, а от тях едва ли има по-голяма заплаха за българщината, дори и турци да ни газят, поне ще го знаем и ще се държим един за друг, а с тия хулигани сами се предаваме на безумието и развалата.

Та, кажи Ванка как не съм патриот сега, кажи го.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

4 Vankata_820 | 02.02.201314:32

До Frida:
Странна реакция, но ще ти поясня, надявам се да не си жертва на пристягащата си форумна фуражка, защото тогава всичко, което ще сторя за теб ще е безпредментно!Усмивка
Когато поместих коментарите си, под всички факти имаше и разяснения какво ме притеснява, излагайки ги и никъде не съм казал, че България трябва да противостои на НАТО, така че версията ти за Пейтриътите ти издиша, а по-скоро исках Външно министерство да насочи усилията си към по-притеснителни тенденции на една ръка от нас, а Пейтриътите в случая не са турски, и са отдадени, като на съюзници, при това безплатно на Турция, а ние какво получихме в замяна на разграбената ни и унищожена армия и къде отиде въоръжението на тази армия, а ако си мислиш, че съседните на нас държави са с твърде съвременно оборудване в основната си част от нашето унищожено, можеш да провериш, явно си пропуснала много детайли от Балканския живот, да не говорим, че ако трябва да осъвремениш нещо, плащаш не повече от 50% от стойността му, а ако трябва напълно да доусъвършенстваш армията си, ако не си твърде изостанал ти трябва около 30% от стойността й! Чудя се след, като в БГ е изчезнало оборудване за много милиарди долари, хванало пътя за приятелския Близък изток, под покровитеството на съюзниците ни, ние защо не получихме от тях на преференциални цени ново оборудване, което да е адекватно на реалността, за да сме абсолютно равноправен партньор на НАТО и да сме равни с Турция, а не да се крием зад нея в пристъп на глупава външна политика, а може би е най-резонен въпроса: въоръжението на България кога изчезна, преди влизането ни в НАТО или след влизането ни в него, а наказани имаше ли, или може би някой ни представи и нагласи за безгласно пушечно месо?!Усмивка
Жалко е, че се занимавам с посредствени хора, като теб, които не искат и да мислят и да отстояват интересите на държавата си, а може би наистина не трябва да се интересувам за България - какво от това, че може да имам информацията за най-колосалните престъпления в нея, които явно не интересуват масата в нея, че даже я плашат и аристократично отвращават?!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

3 Frida | 02.02.201311:25

Смее се ванката ше ме скъса от смех - с илядо гаубици ше спираме туркия, кат ни нападне muhihihihi начело с четвърт милион трътлести полковници muhihihihi и с -дръзки- от царския музеум. аре стига глупости. кога взимаха яки заплати, премии, превилегии и пр. във вемезето - не ревяха. ся реват. ами оръжието им вече става само за гангстерски войни и най-много некое взривче да пробутат за туристическо автобусче...а хората си имат купол, дорде си броите патрондашите. да, и туркия си сложи пейтриъти. край, не може я пребори.
и викате, тогава в единен строй с путин и ахмадинеджад, а? ма той и ердоган е там, ве, и в нато си е и затва си има и пейтриът. ама за тоя пейтриът путин си промърмори нещо и си млъкна, а за полша и чехия как пищеше! и за оня инстамбулски манастир си мълчи и патриарха му - също, ама да разгонва шантави пут-ки из сибиря - много му се отдава.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

2 Vankata_820 | 01.02.201314:11

2: .........
Ето нещо, за което си струва Външният ни министър да изразява поне любопитство, а не да ни набива между шамарите на Близкия Изток, защото може да се окаже, че най-силният съюзник на НАТО в региона ни, а и наш съюзник, има други планове за Балканския полуостров, за които нашето Външно си вее з@ника, като мажоретка в Третия свят, Великобритания и в САЩ, но без никакво дипломатическо покритие и визия по въпроса:
"Скандал! Превръщат манастир в джамия(31.01.2013):

Студийският манастир в Истанбул, Турция е прочут в цял свят, като православен храм с велика история. Там Патриарх Евтимий е прекарал голяма част от монашеските си години. Турското правителство взима решение да го превърне в джамия, съобщи агенция DNA. Гърция вече се обяви против решението на турското правителство да превърне храма в джамия и дори определя това действие за политически акт.
Православен храм става на джамия
Храмът е предаден на предаден на Главното управление на вакъфите. До този момент Студийският манастир беше под опеката на министерството на културата и на музея на “Св. София”.
"Студийският манастир е посветен на св. Йоан Предтеча и е основан през пети век. Там се било настанено братството на неспящите, тъй като монасите се молели денонощно. През изминалите векове трима византийски императора стават суидийски монаси и трима монаси от манастира стават византийски патриарси. По време на иконоборческия период манастирът играе важна роля в защитата на православието. Императрица Екатерина, дъщерята на българския цар Иван Владислав, съвместно със съпруга си, Исак І Комнин, го украсява щедро. През 1453 година след падането на Константинопол под османска власт, църквата на
Турция превръща Стуидийския манастир в джамия
манастира е превърната в джамия. През 1782 г. манастирът е обхванат от пожар, а през 1894 г. допълнителни поражения му нанася и доста силно земетресение и през 1920 г. сградата отново е обхваната от пожар. През зимата останките от покривната конструкция се сриват напълно от натрупания сняг. Голяма част от руините на манастира са били използвани при строежа на други сгради и най-вече при възстановяване на пораженията от земетресението през 1894 г. До наши дни се е запазила една много малка част от някогашният голям манастирски комплекс."

Спирам до тук, за да не ме обвините в пропаганда, но се чудя, ще има ли след време къде да се връщам и на гости, защото ако Вас не Ви заболява от случващото се сред Вас, мен вече започва да ме боли, като гост без бъдещи домакини! - Какъв народ сте, още не мога да си го обясня?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

1 Vankata_820 | 01.02.201314:09

За Пушечната мръвка, подменената Ви демокрация, Агджа, Д'едо Ви Аню и Световните конспирации:
Интересно защо КГБ съдейства на Агджа, през Иран и все българите сме на топа на устата, да не би все много да ни е знаела устата, още от време оно, с пренаселването ни на 'сите селски хитреци по високите етажи на властта, размечтали се за 16-тата република, да не би от едно време същите да са си правили устата за паразитна демокрация(с'лободия), под формата на вересия, най-богоизбраните ни и да са били готови на всякакъв кръст, пък дори и като нарамени атеисти?!
Днес обаче ние сме въвлечени в още по-скандални, черни и още по-силни деморализиращи и злепоставящи процеси, с още по-ведро пристъпващи в тях рафинирани комунисти, от същото котило, усъвършенствани до демагогски идиотзъм в новото им популитко поприще, като нищоговорещи демокра(д)ци-постцоциалисти, същите още по-щедро и всеотдайно окалпазаняващи ни понятията за демокрация и суверенност, след старателното предъвкване и на понятията ни за комунизъм, тези дегенерати, чието поколение винаги беше в основата на всички световни конспирации срещу и вътре в България, при това с ясното грандоманско съзнание, че така се чува и нависоко, и надалеч за България - защо ли?!Усмивка
Ако някой днес наруши въздушното ни пространство, както Турция днес го наруши на Гърция и случайно попаднем под кръстосан огън, на какво ще го отдадем според Вас, след като си нямаме нищичко в резерва, сигурно ще твърдим, че сме невменяеми или че само вали, а днес виждаме тиражирани сунити, срещу шиити, една настръхнала България, бранеща словесно Израел, дори и от Иран, да не кажа и от Сирия, та дори ни се набива на очи и поболялата се от власт и конспирации Хилъри, която не спира да дава наставления, и се чудя толкова ли сме сладки, сочни и лековерни, че винаги сме добре гарнирани на интригантските международни скандали, толкова ли сме неустоими и грабващи окото, че винаги стоим в епицентъра на събитията, като черешката на тортата, която само чака някой да я лапне, за да си доначеше грандоманските амбиции и слабоумната комунистическа краста?!Усмивка
Ето Ви част от причините за предстоящите катаклизми в изтърбушена и политически скопена България:
"Когато бяхме Народна Република въоръжените сили на България са над 200 000 души плюс няколкостотин хиляди запасни редовно свиквани на обучение. Въоръжена с 2000 танка и над 2000 бойни бронетранспортьора. Ракетни войски: 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 км въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 "Елбрус" с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км; тактически ракетни комплекси 9К52 "Луна" с обсег 70 км с възможност... [Прочети целия коментар] за поставяне на ядрени глави, 18 комплекса 9К79 "Точка" с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 км 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 км, общо 20 мобилни установки СА-75 "Влохов" с обсег до 43 км и СА-75 "Двина" с обсег до 29 км, 20 мобилни компекса 2К12 "КУБ" с обсег до 24 км, 24 мобилни ЗРК "Оса" с обсег до 13 км, 30 мобилни установки С-125 "Печора" с обсег до 28 км , 20 мобилни комплекса 9К35 "СТРЕЛА-10СВ". ВВС имат 45-50 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки - минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130мм и 100 мм водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десентна и водолазна част, батальон морска пехота. Мирновременият състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. През 1989 година сме имали залпова мощ на ракетната и стволовата артилерия два пъти превъзхождаща турската!" - В допълнение: Министерство на Отбраната притежава 70% от собствеността в България!

Приятели, за последните 23 години не е проведена нито една инвентаризация на Военния резерв - по-ясно и очевадно от това, здраве му кажете, няма и обяснения за богатството на канонизирания другар Манджуков, а Вие искате да се самоопределяте като българи, които имат непоробеното съзнание на велик и справедлив народ, гордо отстояващ себе си и бъдещето на своите деца - каква шлака сте само, приятели-другари, какви семена посяхте?!
Сбирщина хленчовци вторачени пред чуждите проблеми, които пред нищо не могат да устоят, дори и пред собствените си национални предатели, а утре ще трябва да се скрият и зад Турция, защото няма с какво да бъдат и равностоен партньор на Н@то, ако припламне, нечий Отвъдокеански сценарий, в който те ще са, като треторазрядна мажоретка на повикване(марионетките са със звание над Вашето, не се и надявайте на такава чест)!
Жалко за България - "Нападение на Ислямската република над Израел ще означава атака срещу България, заяви външният министър Николай Младенов пред "Аруц Шева", цитиран от БГНЕС" ; "Иран ще гледа на всяко нападение срещу Сирия като на атака срещу себе си, заяви съветник на върховния духовен лидер на страната, предаде АП."!

Питам се, след като Иран изкопира горещия тон на Външното ни министерство, дали ако има пререкания с Израел, ще трябва да се пазари и с нас и с какво ще противостоим в този диалог и за чии интереси, след като ние нямаме нищо общо, нито с Израел, нито с Иран, а може би не съм наясно за поплювковската грандоманщина на червените постдругари?!

Ето нещо, за което си струва Външният ни министър да изразява поне любопитство, а не да ни набива между шамарите на Близкия Изток, защото може да се окаже, че най-силният съюзник н
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.