5 признака, че сте енергиен вампир и никой не ви понася | webcafe.bg
Webcafe

5 признака, че сте енергиен вампир и никой не ви понася

5347688Антония Антонова
20.09.2016, 15:44 (обновена 21.09.2016, 15:55)
v

Снимка: © Getty Images

Сещате се - онези хора, които за 5 минути могат да развалят и най-приятната и ведра обстановка с негативното си излъчване и гадните си приказки.

Ако напоследък никой не иска да излиза с вас и се чудите защо, може би просто сте неприятна личност, която натоварва околните с присъствието си и затова всички ви отбягват.

Сещате ли се - от онези хора, които за 5 минути могат да развалят и най-приятната и ведра обстановка с негативното си излъчване и гадните си приказки.

Естествено, човек рядко осъзнава, ако действително той е енергийният вампир в компанията и често отдава проблемите си в общуването на чуждите недостатъци.

Ето 5 признака, по които можете да познаете дали случайно не сте самото въплъщение на злото за всички околни:

Само мрънкате, намирате кусури на всичко и се оплаквате

Непрекъснато говорите за болести, разказвате за прочетени в БГ МАМА симптоми за проблеми с щитовидната жлеза, не харесвате времето - или ви е прекалено горещо, или нещо ви е хладно и не се чувствате комфортно, успявате дори в най-добрата ситуация да откриете негатив, хейтите на кило, демонстративно мразите света и живота си, но очаквате да ви обичат и харесват...

Натрапвате се в личното пространство на хората

Очаквате всеки път, когато имате проблем (а това е непрекъснато), някой да реагира мигновено. Когато това не се случва (защото човекът е в родилното или на погребение), вие се сърдите и не му говорите 2 седмици. След което пак го търсите. За нещо друго. Точно когато човекът се е успокоил, че вече ви няма и му е добре.

Убедени сте, че заслужавате внимание във всеки един момент. Преливате от "креативни идеи" и мъдри съвети, които искате да споделите и ги поднасяте по пасивно-агресивен начин, така че никой да не смее да ви противоречи. Имате навика да смущавате физически хората, като ги убождате по рамото, за да ви чуят или сядате много близо до тях и говорите на висок глас в лицата им.

Говорите непрекъснато за себе си

Смятате, че животът ви е интересен на всички останали и затова непрекъснато говорите за себе си и какво ви се случва на дневна база. В разговор прекъсвате околните с гръмкото "А пък АЗ..." по средата на изречението, независимо каква е темата и кой говори в този момент.

Съответно не изслушвате никого, бързайки да си кажете своето. Никога дори не сте се замисляли, че това дразни, а може би и не осъзнавате, че го правите, защото за вас останалите са просто публика от хомогенна човешка маса.

Подигравате се на другите и ги обиждате

Държите се арогантно без причина, избивате си всичките комплекси посредством подигравателни подмятания и опити за публично унижение спрямо невинни хора, които дори не желаят да общуват с вас.

Когато някой ви направи забележка, че така не е правилно, казвате, че няма такова нещо и отново се обиждате смъртно, спирайки да говорите с въпросния човек за още две седмици. Не си давате сметка за облекчението, което внасяте в живота му.

Спорите без причина

За вас понятието "нормален разговор" е всъщност непонятно. Вие държите да сте в непрекъсната опозиция, да демонстрирате алтернативни гледни точки спрямо всичко и дори когато сте всъщност съгласни с някого, гледате да не го показвате, защото трябва да се спори и вие трябва да победите в спора.

Когато ви казват "да, прав си" просто за да млъкнете, изпитвате смесени чувства на задоволство от една страна и видима ярост - от друга, тъй като хем сте прав, както винаги, хем не сте си доизкарали злостта, което ви напряга.

Накрая никой не ви понася и решавате да се изолирате у дома, но не издържате дълго и затова започвате да участвате в благотворителни инициативи и други социални ивенти с непознати с цел душевен паразитизъм на чужд гръб. До Края.

Oще: егоцентризъм  кусур  лично пространство  лош характер  мрънкане  неприятна личност  оплакване  подигравки  спор 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

4 peta_wawa | 20.09.201618:53

"Посъветвай умния и той ще ти благодари, посъветвай глупака и той ще те намрази." - кой го беше казал това Много щастлив ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 20.09.201618:43

Понетието "енергиен вампир" в психиатрията съотвества на неща от рода на параноично разстройство на личността, диссоциално разстройство (социопатия), емоциална зависимост и др. подобни. Някой смятат, че подобни разстройства (т.нар. характеропатии) е нещо лечимо с походяща медикаментозна терапия в съчетание с психотерапия.
Има и някой тежки случаи на характеропатии, където на практика няма заболяване, а съвкупност от различни фактори, които са оформили характерови деформации, и само силово наложени ограничения могат да предотвратят деструктивни действия от страна на подобни личности.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

2 TheRock | 20.09.201618:28

Бойко Борисов ги покрива всичките!!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.03.2016, 13:43

1 vayk | 20.09.201617:31

Мале, жена жена ми покрива четири критерия без т.4. УжасТ!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.