5 мъжки реплики, от които всяка жена изтръпва | webcafe.bg
Webcafe

5 мъжки реплики, от които всяка жена изтръпва

Габриела Иванова
22.02.2017, 13:38 (обновена 23.02.2017, 16:05)
момиче

Снимка: © Getty Images

Когато искате да съобщите нещо важно на партньора си, по-добре е да ви отговори с "А?", отколкото с "да, добре". В първия случай поне имате шанс да повторите акцентите по темата и така евентуално той да разбере и запомни нещо от казаното...

Да се говори за дразнещи мъжки реплики е дръзко, най-малкото защото мъжете обикновено не са вербално активната страна в една връзка.

И все пак и те употребяват някои установени словосъчетания, които обикновено само подчертават и затвърждават тягостното им мълчание, което ви кара да се чувствате като нещо средно между пълен дебил, който говори на стената и зла детска учителка.

Ето пет обичайни мъжки реплики, от които всяка жена изтръпва:

"А?"

Доста лаконично, за да се определи чак като "реплика", но на фона на пълното мълчание от негова страна преди и след употребата на тази гласна, тя все пак говори много неща за начина, по който върви диалогът помежду ви. Никак. Не върви никак.

"А?" се използва най-често в края на дълъг и важен монолог от ваша страна, който от месеци отлагате, за да не напрягате излишно любимото си създание, което не обича много да говори и да му се говори.

След като сте споделили някои особено важни и дълго обмисляни свои разсъждения идва моментът, в който той трябва да се включи по темата. Не очаквате да го направи сам, затова го подканвате с въпрос от типа на "Какво ще кажеш?" Тогава идва ред на "А?"

Обикновено не пиете без храна, но си наливате една малка ракия за негова и своя собствена изненада.

"Да, добре"

Когато искате да съобщите нещо важно на партньора си, по-добре е да ви отговори с "А?", отколкото с "да, добре".

В първия случай поне имате шанс да повторите акцентите по темата и така евентуално той да разбере и запомни нещо от казаното. Във втория случай обаче, може да сте убедени, че не е чул и разбрал абсолютно нищо, освен че говорите/издавате някакви звуци, което трябва да спре незабавно.

Той знае, че съгласието е ключ към тишината и спокойствието и го прилага всеки път, когато усети, че разговорът ще е по-дълъг от полувремето.

"След малко"/ "като свърши мача"/ "ще ти звънна по-късно, че карам"

Три различни словосъчетания, един общ смисъл: "Не ме занимавай". "След малко" никога не е след малко. Всъщност, повечето мъже не правят разлика между "после", "след малко", "след седмица-две" и "никога".

Разбира се, ако му напомните да говори с майсторите за смяната на тръбите в банята, защото е казал, че ще го направи "след малко" преди 5 дни, а рискът да наводните съседите нараства, то вие сте класическа досадна съпруга, която знае само да мрънка и да дава зор...

"Къде ми е...?"

Другият чорап/ракията/телефона/портфейла/закуската/обяда/кюфтето/купата с пържени картофи/друга храна.

Вие сте жена. Имате интуиция за нещата. Надарени сте с висше познание и лесно можете да насочвате мисълта си по посока на локализиране на изгубени вещи и материализиране на нещо за ядене от нищото.

Именно това очаква от вас и вашият любим мъж. Може да се приберете по-късно от работа, но със сигурност знаете по-добре къде му е десният чехъл, който е загубил преди 15 минути в опит да нахрани детето (безуспешен).

"Нали каза, че не искаш нищо..."

Свети Валентин, 8 март, именният ви ден.... Никога не сте били материално ориентирана жена, но и тoй никога не е бил особен романтик.

Миналата година ви подари тава за мъфини. Mного обича. Тази година го предупредихте предварително да не се престарава за празника с тайната надежда, че поне едно цвете ще ви поднесе. Ей така, от кумова срама... Но, не. Няма цвете. Няма и парфюм.

"Нали каза, че не искаш нищо?" ще попита той и лошото е, че ще бъде прав човекът...Няма лошо, веднъж може.

Вярно е, че жените са трудни са разбиране. Много алкохол е изпит след неуспешни опити да бъдат разгадани. Но може и мъжете да се постараят малко, като удостоят жената до себе си с повече от две думи на кръст за час разговор.

Oще: брак  връзки  деца  иттръпвам  мач  мъже и жени  мъжки реплики  осми март  отношения  полувреме  празници  ракия  свети валентин  установени словсъчетания  чорапи 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

4 boris | 27.02.201713:47

"Къде ми е...?"
Другият чорап/ракията/телефона/портфейла/закуската/обяда/кюфтето/купата с пържени картофи/друга храна....
------------------------------------------------------------------------------------------
99% от случаите, този въпрос се задава от мъжа, защото даденият предмет- жената го е взела от там от където той го е оставил и го е преместила някъде защото "там му е мястото". Това е едно от най най-дразнещите неща на семейното съжителство. Жени, като искате хармония - моля малко се постарайте и вие.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 23.02.201720:18

опс забравих, че е на английски пущам ви бързия превод къде го направих в обедната почивка;
"Благородството на несъвършенството"

За да опишем принципа трябва да се отнесем към "Благородството на несъвършенството". И така, какво е "Благородството на несъвършенството"? може би ще попитате – и кой не би попитал? Е добре просто приемете, че "Благородството на несъвършенството" в действителност би означавало ни повече, ни по-малко предложение пр икоето някой да прощава на някой друг. Цитирам ви пример: Аз прощавам на кенгурата, кенгурата прощават на вас, вие , на мен.
При все, че този цикъл не е повтарящ се. В един момент кенгурата може да си наумят да не ви простят. Моля ви не се ядосвайте на кенгурата заради това. Не е тяхна, нито ваша грешка. В този ред не е и нито моя. Кенгурата си имат техните си пресиращи ги обстоятелства. Питам ви, какъв ли тип трябва да бъде един човек за да упреква едно кенгуру?
И така урока тук е: е се забърквайте с кенгура. Те са с много променлив характер и зли.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

2 Bichkiiata | 23.02.201719:31

Бих казал, че в тез 5 реплики се крие така нареченото "Благородството на несъвършенството" открито от Харуку Мураками

Nobility of Imperfection

To wit, the principle we shall call the Nobility of Imperfection. Now, what is the Nobility of Imperfection?, you may ask–who wouldn’t ask? Well, simply put, the Nobility of Imperfection might mean nothing so much as the proposition that someone in effect forgives someone else. I forgive the kangaroos, the kangaroos forgive you, you forgive me–to cite but one example.

This cycle, however is not perpetual. At some point, the kangaroos might take it into their heads not to forgive you. Please don’t get angry at the kangaroos just because of that, though. It’s not the kangaroos fault and it’s not your fault. Nor, for that matter, is it my fault. The kangaroos have their own pressing circumstances. And I ask you, what kind of person is it who can blame a kangaroo?


So the lesson here is. Don’t mess with Kangaroos. They are very changeable, and sinister.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

1 gothic | 22.02.201719:11

Най-добрата от най-добрите след "кратък" двучасов монолог от Нея:

- Извинявай че те прекъсвам! И?

Гарантирам ви, че изригването на свръхнова е нищо пред Нейната реакция след тази фраза....
   

оценка

+0 -0

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.