Всяка наша мисъл - пирон в ковчега на властта | webcafe.bg
Webcafe

Всяка наша мисъл - пирон в ковчега на властта

Зелен Бетон
12.04.2013, 13:43 (обновена 12.04.2013, 13:46)
сянка, силует

Възпитавайки мислещи хора, властта реже клона, на който седи

1200-те лева няма да бъдат дадени не толкова поради кофти качеството на "административния капацитет". Те няма да бъдат дадени най-вече защото са за нещо, което ВЪЗПИТАВА ХОРАТА ДА МИСЛЯТ.

Възпитавайки мислещи хора, властта реже клона, на който седи. Като казвам "властта", имам предвид този модел власт, който се практикува в България от 89-та насам (а и 45 години преди това). 

Защото фундаментът на този модел власт е НЕМИСЛЕЩИЯТ гласоподавател. Да не са луди да дават пари за такова нещо! Те по-скоро ще дойдат на някоя ненадейна проверка и ще "установят нередности", за да саботират подобно събитие. Какъвто опит за саботаж е и отказаното в последния момент финансово съдействие.

Виж, ако ставаше дума за нещо просташко и пробляскващо, досега щяха да са дали не 1200, а пет пъти по толкова. И то с доволна усмивка.

Oще: 1200 лева  власт  мисъл  хора 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.07.2010, 18:51

2 Зелен Бетон | 13.04.201311:09

О, далеч съм от мисълта, че въпросният сашощерев (използвам името като понятие, не познавам конкретния човек) е лично злият гений на всички потенциални мислещи българи. Както и че самите чиновници съзнателно работят за изпростяването на нацията.

Работата е другаде: те просто НЕ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ на това. Самата структура, която представляват, НЕ поставя сред приоритетите си мислещия човек. Нещо повече – в нейните приоритети мисленето е последна дупка на кавала, нещо, което е първо в списъка за зачеркване, съкращаване и даване на късо. Ако бъдат поставени пред дилемата дали да дадат 1200 лева за кърпене на улични дупки или за състезание по дебати, те (като субекти на типичния за властта начин на мислене) биха задраскали състезанието без да се колебаят особено.

Не че някой специално им е наредил или ги е изманипулирал да го направят. Просто НИКОЙ НИКОГА НЕ ИМ Е НАРЕЖДАЛ ОБРАТНОТО.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 12.04.201315:09

Ах, Зелен Бетон, те даже може и да не го правят нарочно. Просто просташкото и проблясващото е онова, от което тези хора, назначени да ръководят общината разбират, това, което могат да възприемат.
Другото, свързаното с много мислене е прекалено сложно за тях. Наблюдавам как разни хора не могат да разберат смисъла на едно сложно изречение, защото докато прочетат края му, вече са забравили началото. Затова не се и опитват да четат нищо, което не е написано само с прости изречения. Усмивка
Може и да не е зла умисъл а просто интелектуална слабост Усмивка
От друга страна съм забелязал, че глупавите хора са злобни и освен това инстинктивно се сдружават с други глупави хора, зада се защитават срещу по-умните. Предполагам е нещо инстинктивно и вродено, защото е масово и повсеместно.
Затова глупавите и прости хора бързо и лесно влизат в съглашение с други прости хора с цел побеждаване и задушаване на по-умните.
Като се замисля - това е борба за оцеляване, естествена вътревидова конкуренция.
А ние "умните" през това време "си мерим пишките" и спорим за това кой е по-умен Усмивка
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.